Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Luonnonkosmetiikka: suosikit kesällä 2016

Tänä kesänä ihoni ei ole saanut samaa kosmetiikka-detoksia kuin yleensä. En ole juuri ollut saaristossa, vaan lähinnä kaupungissa ja ihmisten ilmoilla — enemmän sosialisoiden kuin yleensä kesäloma-aikaan. Minua ei ole haitannut se, ettei lempivuodenaikani ole tarjonnut juurikaan hellettä ja paahdetta, mutta sen vuoksi en ole päässyt suolasuihke-aurinkopuuteri -moodiin, joka on tarkoittanut ihonhoidollisesti vähän runsaampaa kosmetiikan käyttöä kuin normaalisti. On pitänyt feikata rusketusta aurinkopuuterilla ja peitellä punoitusta nenänpielessä jne. Olen käyttänyt koko kesän peruskosmetiikkaa viikottain, 1-3 kertaa viikossa.

Meikkien osalta olen luottanut kesällä 2016 RMS:n 33-sävyyn, Bohon aurinkopuuteriin, Jane Iredalen kulmapalettiin, Zuiin poskipunaan, saman merkin ripsiväriin sekä randomeihin huulivoiteisiin (linkit vievät blogin aikaisempiin postauksiin ko tuotteista). Aika kevyellä varustuksella on siis menty, vaikka tässä onkin enemmän tuotteita kuin kesäpaletissani yleensä.

kc-kesakosmetiikkaa1

Olen ollut aina vähän huono aurinkosuojan käyttäjä, koska ihoni ei pala helposti (enkä sitäpaitsi nykyään enää juurikaan harrasta auringossa makoilua, niin kuin joskus nuorempana). Tiedän toki, että pitäisi silti olla tarkempi suojan kanssa, mutta sitten kun ei saa konkreettisia oireita, niin homma helposti unohtuu… Toinen syy etenkin kasvojen ihon UV-suojaamattomuuteen on ollut se, että melkein kaikki kasvoille tarkoitetut aurinkovoiteet ovat rosi rasvaisia ja inhottavan CleanserConcentrate_Kypris_grandetuntuisia. Olen käyttänyt aurinkovoidetta kasvoille vain silloin, jos todella tiedän makaavani auringossa monta tuntia.

Mutta kah: heti kun löysin tarpeeseen tuotteen, joka on ensisijaisesti hyvä voide jossa LISÄKSI on SPF30-suoja, sain homman rullaamaan. Ei ole mitään ongelmaa suojata kasvojen iho auringolta, kun tuote on miellyttävä. Kyseessä on Kypriksen Heliotropic, jonka sain Karoliinalta testiin. Käytännössä ”Heliotropic on ohut, helposti imeytyvä spf-emulsio, joka toimii myös meikinalustuotteena primerina”. Auringolta suojaavassa voiteessa ei ole käytetty nanopartikkeleita ja voide on ihanan kosteuttava ja se tekee ihosta hengittävän ja heleän. Ei siis tuki ihoa monen muun aurinkosuojatuotteen tapaan, eikä tee ihosta valkoista tai tahmaista. Ihan mainio tuote, suosittelen! (Löydät tarkemmat tuotetiedot täältä.)

Ihovoiteena olen käyttänyt kesän ajan sekä Dr. Hauschkaa, että uutta tuttavuutta, Kahina Giving Beauty -nimisen sarjan voidetta, jonka kasvotuotteita sain testiin Eco Beauty & Wellness -hoitolasta (jossa minä ja Laura käydään värjäyttämässä ja leikkauttamassa letit kondikseen). Kahinaan palaan tuonnempana; sarjan voide ja arganöljy ovat mainioita!

Eco Beauty & Wellness myy monia hyviä sarjoja, joista esimerkiksi John Masters Organicsin hiustuotteet on nykyään mun omia suosikkeja. Olen keväästä saakka käyttänyt ko sarjan Scalp-shampoota ja Rose & Apricot Hair Milk -nimistä hiuksiin jätettävää voidetta. Myös sarjan kätevän matkakokoinen suolasuihke on ollut kesän vakkarituote. Pidän John Mastersin kohdalla erityisesti siitä, josta Laura Viikon vinkeissä kirjoittikin: matkakokoisista pakkauksista. Lähden ensi viikolla työmatkalle Ranskaan ja mukaan lähtee ehdottomasti John Mastersin shampoo ja suolasuihke. Niin muuten lähtee myös Nokkossuihke ja  -voide, joita olen niinikään käyttänyt koko kesän.

kc-kypris_nokkonen

Nokkossuihke on ollut ihan täydellinen kuuman kesäpäivän lomassa, oloa virkistämässä ja kasvoveden sijasta. Nokkosvoide puolestaan on ollut mun jalka- ja käsivoide kuluneen kesän ajan. Kauheen kätevää suunnitella itse omat kosmetiikkansa!

Tajusin juuri, noita hiustuotteita miettiessäni, etten ole tehnyt koko kesänä yhtäkään hiusnaamiota, ja siltä kyllä tuntuu… Pitää vetää tänään kookosöljyt päähän.

kc-zoyagoesprettyVartalo-osastolla olen käyttänyt kesän ajan Ekovistan porkkanaöljyä rusketusta syventämään. Kyseisellä öljyllä saa aikaan tosi seksikkään hohtavat ja päivetystä korostavat sääret. Myös Laveran Exotic Organic Coconut & Vanilla  -voide on ollut vartalolla ihana (imeytyy supernopeasti) ja Pihlaja-vartalovoita olen lutrannut urakalla. Se on kyllä yksi kaikkien aikojen suosikkivartalotuotteistani, vaikka itse sanonkin.

Jalkapohjien ja kyynärpäiden tehokosteuttajana on toiminut tuttuun tapaan sheavoi, jota nykyään hankin Ekolosta, joka myy Zoya Goes Pretty -sarjaa. Sheavoita on useissa eri tuoksuissa, itse tykkään eniten ruusu-versiosta, kuvassa on hajustamaton versio ja edellisen linkin takaa löytyy ihana tyrni-tuoksu. (Ruusuvoide on ilmeisesti parhaillaan loppu.)

kc-schmidtsOlen löytänyt kesällä myös uuden mainion luonnonkosmetiikkadödön: Schmidt´s-sarjan hajustamaton voidedödö täytyy levittää kainaloon sormin (tsekkaa kuva), mutta tuote on tosi tehokas, eikä jätä jälkiä tummiin vaatteisiin. Suositukset! Löytyy ainakin Ruohonjuuren hyllystä. Tämä on toiminut myös frendilläni, joka on kokeillut läpi kaikki mahdolliset luonnonkosmetiikkadeodorantit.

Siinä mun kesäkosmetiikka-arsenaali tältä vuodelta. Kuten useammistakin tuotteista näkee, ovat pakkaukset käytössä kuluneet. Tämä kertoo juuri siitä, mistä mun blogissa on aina ollut kyse: tuotteita, joita käytän oikeasti. Usein teen postauksen vasta kun tuote loppuu ja tajuan, että haluan ostaa uuden samanlaisen. Silloin voi olla varma siitä, että suosittelee sitä lukijoille oikeasti.

Toivottavasti näistä oli jotakin apua jollekin, olipa hauska itsellekin niputtaa se arkikosmetiikka, jota on kesällä käyttänyt. Aika monta tuotetta munkin tuoterepertuaariin näköjään kuuluu. Oikein yllätyin!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.