Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

WULF: puisia aurinkolaseja Oulusta

Vaikka ilmassa on jo syksyn tuntua, sai viikonlopun Flow Festivalilla vielä nauttia vähän kesästä. Aivan mahtava festariviikonloppu takana!

Useampi on kysellyt aurinkolaseista, jotka ovat olleet viime aikoina nenälläni Insta-kuvissa, ja suomalainen Wulf & Supply ansaitseekin blogipostauksen.

Viime vuosina markkinoille on tullut useampiakin kotimaisia puupoka-merkkejä, joista oululainen Wulf & Supply on uusin tulokas. Vili Huovisen yhden miehen yritys sai alkunsa kouluprojektista ja vaikka firma perustettiin vasta muutama kuukausi takaperin, toukokuussa, on markkinoilla silti on jo 14 puista aurinkolasimallia ja hype on selvästi syntymässä.

kc-wulf

Vili oli miettinyt nettikaupan perustamista jo vuosien ajan ja päätti vihdoinkin toteuttaa unelmansa opiskellessaan Oulussa tradenomiksi. Luennoilla istuminen puudutti ja mies kaipasi jotakin käytännönläheistä tapaa toteuttaa koulussa opittuja asioita. ”Wulffin piti olla ihan pikkunen kouluprojekti, mutta asioilla on yleensä tapana lähteä käsistä joten niin kävi nytkin. Aina olen ollut erittäin yrittäjähenkinen persoona; saa olla vastuussa ihan itse kaikesta, samalla joutuu ottamaan ne riskit myös”. Vili perusti yrityksen alunperin itselleen, syventääkseen opintojen kautta hankittua tietotaitoa ja mahdollistaakseen itselleen pieneen lisätienestin opintojen oheen, mutta yritys lähti nopeasti kasvamaan ja nyt ”jokainen euro” on kiinni firman kasvussa.

Tällä hetkellä Wulf tarjoaa premium-luokan puisia aurinkolaseja, jotka valmistetaan Kiinassa samalla pienellä tehtaalla, jossa muutkin Suomen markkinoilla olevat puiset aurinkolasit tehdään. ”Löysimme hyvän ja luotettavan yhteistyökumppanin sieltä, jolla oli jo valmiiksi asiakkaita Suomessa, joten yhteistyö toimii hyvin. Tehtaamme valmistaa tuotteet vastuullisesti: jokaisessa tehtaamme työvaiheessa ajatellaan luontoa ja ympäristöä. Esimerkiksi kun tuotteita pintakäsitellään, pidetään huoli siitä, että luontoon ei pääse minkäänlaisia kemikaaleja. Puu on materiaalina ympäristöystävällinen ja käytämme laseissamme vain sertifioitua puuta. Etsimme jatkuvasti vaihtoehtoja siirtää tuotantomme lähemmäs Suomea, mutta vielä tässä vaiheessa meillä on rajalliset resurssit eikä Suomesta valitettavasti ole löytynyt meille sopivaa yhteistyökumppania. Teemme kuitenkin kaikkemme, että tämä jossakin vaiheessa olisi mahdollista. Joko hankimme tarvittavan kaluston valmistukseen itse tai sitten aloitamme tiiviin yhteistyön intohimoisen puusepän kanssa. Nyt keksitymme kuitenkin siihen, että saamme oululaista desingia markkinoille”.

kc-wulf3

Ja design, se on kohdillaan! Testasin taannoin läpi koko malliston ja oli vaikea valita joukosta omat pokat, niin monia makeita kehyksiä mallisto sisältää. Vili kertoo, että jokaiselle aurinkolasimallille on luotu oma persoona. Esimerkiksi mun Milla-laseista kerrotaan näin: ”Millaa et kyllä saa kiinni koskaan! Hänellä on niin kova meno päällä. Paljon ystäviä ympärilla ja monta erilaista harrastusta! Hän on notkea ja urheilullinen. Hänen kanssaan voit lähteä rannalle pelaamaan rantalentistä!” Haha, kuulostaa siltä, että pokat ovat oikean tyypin päässä! En ollut lukenut tätä kuvausta aikaisemmin, huvittavan osuva. 🙂

Wulf-aurinkolasien linssit ovat  UV400 suojattuja ja polarisoituja. Puukehykset on tehty käsin ja sankojen sarana on jousitettu. Milla-pokani ovat ruusupuuta, Wulfilla käytetään myös mm. sertifioitua bambua ja korkkia ja ebenpuuta.

kc-wulf4

kc-wulf_tomikc-wulf5

 

Wulf ei aio jäädä vain aurinkolasibrändiksi, vaan seuraavaksi myyntiin on tulossa esimerkiksi Suomessa valmistettuja villapipoja. ”Etsimme myös aktiivisesti uusia yhteistyökumppaneita, yrityksiä ja opiskelijoita. Haluamme antaa opiskelijoille mahdollisuuden toteuttaa erilaisia projekteja kauttamme. Etsimme myös aktiviisesti Suomesta käsityöläisiä jotka haluaisivat valmistaa meille trendikkäitä tuotteita” Vili etsintäkuuluttaa. Laittakaapa siis miehelle viestiä, mikäli yhteistyö brändin kanssa kiinnostaa. Kontaktitiedot löytyvät esimerkiksi Wulf & Supplyn FB-ryhmästä.

Wulf-aurinkolaseja saa toistaiseksi  merkin omasta nettikaupasta, sekä muutamalta jälleenmyyjältä Oulun suunnalta, mutta jos te etelän asukit haluatte testata pokia, kannattaa suunnata keskiviikkona tai torstaina Helsingin Kauppatorin suuntaan. Kauppatori2017-tapahtuma nimittäin esittelee kotimaista designia 17.-18.8 klo 9-17 ja Wulf & Supply on mukana myös (FB-tapahtumasivu täällä). Käytännössä tapahtuma sijoittuu Havis Amanda -patsaan viereen. Itsekin olen menossa, ehkä törmätään!

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Aivan mielettömän näköisiä! Vielä kun sais vahvuuksilla niin bingo.

Mulle jäi jostain mieleen, että naarmuuntuneet keraamiset astiat olis haitallisia, valmistuksessa käytettävät raskasmetallit voi lähteä liikkeelle tai jotain… Aiheesta jos saisi postauksen niin olispa hienoa!

Toinen juttu on NaturCare -tuotesarja, josta ainakin osaa markkinoidaan luonnonkosmetiikkana. Osa tuotteista jopa valmistetaan Suomessa. Ongelma on se, ettei tuotteissa ole viivakoodeja jotta ne voisi skannata Cosmethicsilla. Kyllästyttää lukea INCI-listoja. Firmalla on myös jotain uusia BioSwipe -pesuaineita, jotka perustuu hyviin bakteereihin. Kuulemma turvallisia lapsille ja lemmikeille… Näistäkin olis tosi kiva saada kriittinen mielipide.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.