Menu

Koekaniinina tässä näin

Olen viimeisten viikkojen aikana panostanut itsestäni huolehtimiseen. Sille on ollut aikaa, koska olen vähentänyt duuneja ja siirtynyt jo kesälomamoodiin ja äitiys”loma”kin on nurkan takana.

Yhden lapsen kokemuksella tiedän, mitä pian taas edessä oleva vauva-arki on, ja siksi olen — nyt kun vielä voin — ottanut vähän aikaa itselleni ja käynyt sekä kokovartalohoidossa, kampaajalla että leikkinyt kulmakarvamalliakin. Välillä pitää muistaa pitää huolta itsestään. Ja ei vaan pitää huolta, vaan hemmotella itseään.

kc-joliespa2

kc-jolie1

Testasin viime viikolla ekaa kertaa Jolie Spa:n. Logistisista syistä johtuen Jolie Spa on jäänyt testaamatta, koska en liiku paljoa aivan ydinkeskustassa. Työhuoneeni on Kalliossa ja yleensä käyn Karoliina Rauhalan Liinun´n -ekohoitolassa, koska se seijaitsee paitsi samalla suunnalla kuin missä työskentelen, myös fyysisesti omalla työhuoneellani. Jos jonkun asian olen hoitanut fiksusti, on se Suuri & Mahtavan neukkarin alivuokraaminen ekohoitolatarkoituksiin!

kc-jutta.katja

Jolie on konseptina itselleni kovinkin tuttu, niin kuin myös Jolien perustajat Jutta ja Katja. Olen seurannut unelmiensa muuttumista ensin kivijalka- ja nettikaupaksi ja nyt laajennusta hoitolatoimintaankin. Kuinka inspiroiva parivaljakko!

Teemme Jolien kanssa yhteistyötä oravannahkameiningillä ja sain valita hoitolan tarjonnasta haluamani hoidon. Päätin ekaa kertaa elämässäni mennä raskausajan hoitoon, sellaisissa kun en ole koskaan aikaisemmin käynyt. My baby and me -hoidon kuvaus tosin tuntui hieman kryptiseltä:

Vartalohoito raskauden aikana. Kehosi valmistelee uutta elämää. Anna sille hetki aikaa levätä, virkistyä ja kerätä voimia. Elät ainutlaatuista aikaa – ota lämpö vastaan, paina sormenjäljet ja tämä hetki ihosi muistiin. Uusi elämä sisälläsi iloitsee. Pian on aika tavata.
167 €

Tuntuu ajatuksena ihan mahdottomalta maksaa 167 euroa hoidosta, josta ei kerrota juuri mitään. Olen sen verran tarkan markan nainen ja kriittinenkin, että minulle ei voisi myydä lähes 200 euron tuotetta tällaisella tuoteselosteella. Mikäli siis olisin maksanut hoidon rahalla, tuskin olisin ottanut juuri ko hoitoa, mutta koekaniini kun olen, halusin testata, mistä oikein on kyse.

Jolien kosmetologi Jonna kertoi kuvauksen olevan suurpiirteinen, koska se räätälöidään asiakkaan mukaan. Se onkin raskausajan hoidoissa pakollista, koska esimerkiksi selällään ei välttämättä pysty olla ja eri naisilla on eri tarpeita — eri vaiheissa raskautta. Räätälöiminen on siis fiksua ja kun tarkemmin luin hoitolan sivuja, huomasin seuraavan:

Koska kohtaamme aina eri hetkessä, eri tilanteessa, eri ajassa ja eri tunnetiloissa, jokainen kerta Jolie spassa
on erilainen. Kahta tismalleen samanlaista hoitoa ei ole. Kuten huomaat, hoitojemme nimet edustavat ainoastaan
luonnosmaisia ääriviivoja, joiden sisälle väritämme kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten sopivan todellisuuden.

Kannattaa siis vaikka soittaa ja kysyä tarkemmin, mikäli hoitojen kuvaukset ovat epäselviä.

Minulle tehtiin kokovartalohoito, joka käytännössä tarkoitti raajojen ja selän kevyttä kuivaharjausta ja hierontaa sekä kosteutusta. Varpaankynnet lakattiin ja kasvoille tehtiin kevyt kuorinta ja naamio.

kc-jolie3 copy1,5 tuntia vierähti rennoissa ja rauhallisissa tunnelmissa ja olin hoidon päätteeksi ihan tokkurassa (kuten kuvasta näkyy, tuo höperö hymy).

Hoidon alussa tosin tuli huono olo, koska koitin olla selälläni. Tässä kohtaa raskautta vauva painaa jo sen verran, että itselleni selkäasento on mahdoton, kun tyyppi painaa verisuonia niin, että meinasin pyörtyä hierontapöydälle. Jonna nosti heti selkänojaa ja menin pian kylkiasentoon ja homma jatkui helposti niinkin.

Hoito oli rentouttava, mutta olen aika kovien otteiden ystävä ja tykkään, että hieronta tuntuu kunnolla. On vaikea hyväksyä olevansa tilassa, jossa pitää ottaa paitsi rauhallisemmin, myös kevyemmin ja ymmärrän, ettei hieroja voi kauheasti runnoa raskaanaolevaa. 🙂

Tykkään siitä, että spassa käytetään vain luonnonkosmetiikkasarjoja ja Jolie Span sarjat, ne ovatkin parasta A-luokkaa: Patyka, Absolution, Iroisie, Atélier des Délices… Jolie Spalle siis peukku, vaikka asiakkaaksi ryhtyminen vaatiikin vähän säästämistä. Ihana käydä hoidossa ihmisellä, joka tietää, miten raskaanaolevaa asiakasta tulee käsitellä. Ihan mihin tahansa hierontaan ei voi raskaana ollessa mennä ja myös sillä on väliä, mitä eteerisiä öljyjä odottajalle saa käyttää. Kannattaa siis valita hierojansa huolella!

Kävin hiljattain myös ekokampaajalla. Oli ihan pakko mennä, koska piti yllättäen lähteä Latviaan Mádara-kuvauksiin ja hiukseni olivat latvoista vihreät. Tähän tapaan:

kc-latvatJuu en ole harmaantumassa, vähän pieleen mennyt latvaväri vaan…

Aikaisemmin keväällä tehty latvojen vaalennusoperaatio meni metsään ja latvoista tuli vihertävät. Olen kuukausia sinnitellyt viherlatvaisena, kunnes päätin, että joko leikkaan tai värjään. Päädyin värjäämään ja laitoin hätäviestiä ekokampaajalleni. Anni on kuitenkin muuttanut pois kaupungista, joten hän ohjasi minut Pinkkiin Paplariin, jonka voisi luulla keskittyvän vain retrolookkeihin, mutta paikassa saa myös ekokampaamohoitoja, mikä yllätti minut täysin!

kc-pp1

kc-pp2

Menin Paplariin, jotta saisin peitettyä vihertävät latvat luonnonvärillä ja istuinkin tunnin kasviväri päässä.

Tiesin kyllä, että koska latvat on koitettu vaalentaa synteettisesti (luonnonmenetelmin ei voi blondata tummaa), ei lopputulos välttämättä onnistuisi ekovärein. Eikä onnistunutkaan. Harmitti, koska olin istunut tunnin odottamassa kasvivärin vaikutusta ja olisi ollut tärkeämpääkin tekemistä. Mutta koska latvat olivat yhä vihertävät, oli niihin laitettava tavanomainen hiusväri. En värjäisi raskausaikana hiuksia niin, että väri laitetaan päänahkaan, mutta pelkkien latvojen värjäyksestä en ole niin kovin huolissani. Ja nyt oli pakko.

Hiuksista tuli oikein kivat, eikä latvojen ja oman värin eroa juuri näe.

kc-latvat2

Mietit ehkä, että joutuuko asiakas maksamaan sen, että kasviväri ei toimikaan? Ei ainakaan Pinkissä Paplarissa, eikä yleensä muissakaan ekokampaamoissa — eikä kyllä pitäisikään! Maksoin vain latvojen värjäyksestä ja leikkaamisesta (kampaaja siisti latvoja vähän) ja sain toimenpiteen vielä opiskelijahinnalla, koska kampaajani ei ole vielä virallisesti valmistunut. Hinta oli jotakin 80 euron päälle. Ihan ok minusta.

Tämä on toinen kerta, kun hennaväri ei ota minulla toimiakseen, yleensä homma on ihan simppeliä. Kannattaa muistaa, että myös raskaus vaikuttaa hiuksiin ja siksi(kään) raskausaikana ei kannata ehkä kauheasti ryhtyä tukkalaitettaan värjäämään.

Vielä kolmas koekaniinius!

kc-kulmat1Jos seuraat minua Instagramissa, huomasit ehkä kuvan, joka hämmensi ystäväni luulemaan, että olen jossain ”luomu-Botox -hoidossa”. 😀

En sentään, minua ei piikitelty, nypittiin ja vahattiin vaan. Munkkiniemeläinen Tukkatalo nimittäin kutsui minut testaamaan uutta Täydelliset kulmat -kulmakarvahoitoaan, ja koska en ikinä ole varsinaisesti kokeillut vastaavaa, päätin testata. Vähän kyllä epäröin, koska tykkään kulmistani, joissa on luonnostaan aika hyvä malli. Menin kuitenkin, koska olen kaivannut neuvoja siinä, miten saan pidettyä mallin paremmin, välillä kun tulen nyppineeksi liikaa tai väärästä kohdasta.

Minulle hoidon tehnyt Kadri käytti kulmiini erikoista tekniikkaa, jossa langalla painellaan iholle viivoja, jonka perusteella merkataan tietyt pisteet, joiden ympärille sitten piirretään ääriviivat (kts. kuva).

Tämän jälkeen ääriviivojen ulkopuolella olevat karvat vahataan pois mehiläisvahalla. Sisäpuolella olevat hajakarvat nypitään ja langataan pois.

Hommassa ei käytetä muita aineita kuin mehiläisvahaa, ihan luonnollinen prosessi siis. Mikäli asiakas haluaa kestovärin, tehdään se  perinteisellä hapetevärillä, mutta ”Täydellisissä kulmissa”  tärkeintä on muotoilu ja muoto. Mitään liimoja jne. ei käytetä, joissakin hoitoloissa kun kuulemma voidaan lisätä myös kulmiin keinotekoista tuuheutta, samaan tapaan kuin ripsenpidennyksissä (kaikkea sitä…). Kiva juttu on se, että asiakasta opastetaan hoidon päätteeksi kulmien kotihoidossa.

Minä sain neuvoksi olla nyppimättä kulmiani niiden sisäreunasta, sillä parhaillaan kulmat loppuvat eri kohtiin ja niiden voisi hyvin antaa kasvaa lähemmäksi toisiaan. Lisäksi sain mukaani kulmakarvasetin, joka on  ihan huippu!

kc-iredale.kulmat

Jane Iredalen Brow kitissä on kaksi palettia, mehiläisvaha- ja väripaletti, joiden avulla kulmakarvat saa pysymään muodossaan ja niihin saa luonnollisen värin. Minun kulmani ovat tosi tummat, mutta silti niihinkin saa kummasti lisää intensiteettiä, kun vähän sipaisee väriä niihin kohtiin, joissa karvoja on harvemmassa. Olen aikaisemmin käyttänyt vain väriä, mutta mehiläisvahan käyttäminen pohjalla saa kieltämättä kulmat näyttämään huolitellummilta. Vaha kulmissa, värin pohjalla toimii erinomaisesti!

Harmikseni huomasin, että Jane Iredalen kulmasetin väripaletti ei olekaan 100% luonnollinen.

Mica, Zinc Stearate, Titanium Dioxide (Ci 77891), Dimethicone, Pinus Strobus (Pine) Bark Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Extract. [+/- (May Contain) Iron Oxides (Ci 77489, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Chromium Oxide Greens (Ci 77288)]

INCI-listassa on paljon mineraalimeikeissäkin yleisiä ja luonnollisia raaka-aineita, mutta joukossa on myös esimerkiksi dimethicone, suomeksi dimetikoni, joka tarkoittaa silikoniöljyä. Tämä veteen liukenematon raaka-aine on kosmetiikassa ja esimerkiksi kasvovoiteissa tosi yleinen. Puhuimme Mádara-päivässä Lotten kanssa dimetikonista, että vaikkei se ole ehkä suurin terveysriski, ei se ihoa hoidakaan. Se saa ihon tuntumaan sileältä, mutta pinnan alla ei tapahdu mitään. Mitä nyt silikonilta voi odottaa?

Kulmakarvatuotteessa tämä hoitamattomuus ei ehkä haittaa, koska kyse on tosi pienestä pinta-alasta, eikä kulmakarvavärillä haetakaan ihoa hoitavaa efektiä, mutta silti raaka-aine itsessään on sellainen, mitä ei luonnonkosmetiikasta löydy. Ärsyttävintä dimetikonissa on se, että se ei maadu. Ympäristönäkökulmasta raaka-aine on siis ikävä, koska se ei hajoa luontoon. (Lue lisää kosmetiikan silikoneista esim. INCIMIX:stä.)

Mikä itseäni myös mietityttää, on titanium dioxide eli titaanidioksidi. Se on kyllä luonnollinen raaka-aine, jota käytetään etenkin aurinkosuojatuotteissa, mutta sitä saatetaan käyttää sekä nano- että ei-nanomuotoisena. Jane Iredale -sarjassa ei käytetä nanotekniikkaa, ei myöskään ko kulmakarvapaletissa.

Teknokemian sivuilla todetaan:

Monissa tutkimuksissa on osoitettu, etteivät titaanidioksidin nanopigmentit imeydy ihon läpi. Tutkimuksissa, ml. eurooppalainen NANODERM -tutkimushanke, on todistettu myös, etteivät nanopigmentit imeydy terveen, auringon polttaman eikä myöskään rikkoontuneen, psoriasiksesta kärsivän ihon läpi. Lisäksi US FDA (Food & Drug Administration) ja eurooppalaiset tutkimukset ovat osoittaneet, ettei titaanidioksidi nanokoossa aiheuta haittavaikutuksia, vaikka sitä injektoitaisiin suoraan verenkiertoon

Jos kyseessä olisi tuote, jota levitetään isolle ihoalueelle säännöllisesti, olisin enemmän huolissani, mutta kun kyseessä on kulmaväri, jota käytän aika harvoin ja pienelle ihoalueelle, en jaksa ottaa tästä stressiä. Se mikä kuitenkin on suurin oivallus itselleni on se, että kulmiin kannattaa laittaa mehiläisvahaa ennen väriä, niin kulmat pysyvät paljon siistimpinä. Sen värinhän voi ostaa jostakin luonnonkosmetiikkasarjasta, vaikka tämä Iredalen paletti, jossa on vaha ja väri samassa, ihan superkätevä onkin.

kc-kulmat4

Kiinnitä huomio vain kulmiin, kiitos (oma valokuvaaja ja stylisti haussa!)

Minä en kuvassa huolitellulta näytä, mutta kulmani kylläkin. Olen itse asiassa jutellut Jolien Katjan kanssa siitä, että vaikka ei olisi muuta meikkiä, niin jos kulmat ovat hyvässä kunnossa, saa muu naama paljon anteeksi (ehkä?). Kadri totesi, että kulmat kuulemma luovat 70% kasvojen ilmeestä. Jännää…

Normaalisti tämä kulmahoito kustantaa 86€ ja tunnin sessio sisältää myös Jane Iredalen kulmapaletin, jonka asiakas saa mukaansa. Mikäli kulmiaan käy huollattamassa jatkossakin, on hinta 49€ ja prosessi vie n. 45 minuuttia. Minä koitan nyt pitää karvani ojossa, ainakin sain siihen hyvät ohjeet ja välineet.

Kivaa viikonloppua!

T.koekaniini