Menu

Viime hetken eettiset ja ekot joululahjavinkit

Jos olet yhä vailla fiksuja joululahjoja, tässä muutamia vinkkejä eettisiin, ekologisiin ja hyvää tekeviin tuotteisiin, jotka vielä ehdit hankkia pukin konttiin.

AINEETTOMIA LAHJOJA

Animalian aineettomat lahjat >>>

Kepan eettiset joululahjat >>>

Unicefin hyvää tekevät lahjat >>>

vattenpaket-2013Esimerkiksi perheen hätäapupaketti maksaa 40 euroa ja auttaa perhettä jopa kuukauden ajan:

”Hätäapupaketti sisältää kuukauden vesi-ja hygieniatarvikkeet koko perheelle. Se sisältää mm. vesikanistereita, ämpärin, saippuaa, vedenpuhdistustabletteja, taskulampun, lasten potan ja pyyhkeitä”.

Aineeton lahja voi toki olla myös vaikka brunssilahjakortti, seikkailupuistokäynti tai esimerkiksi lahjakortti personal trainerille. Oma pt:ni Riina Lupausstudiolta on huipputyyppi. Voin suositella Riinaa lämpimästi kenen tahansa tsemppariksi. Riinalta saa myös ravintovalmennuksia ja erityisesti tykkään siitä, että Riina osaa ottaa huomioon myös kasvisruokavalion treenatessa. Aina ei ole pakko tankata lihaa. Todellakaan.

DESIGNIA JA MUOTIA

Jos sen sijaan haluat antaa lahjaksi jotakin konkreettista, piipahda vaikka Nudgessa.

kc-nudge4 kc-nudge5

 

kc-nudge6

kc-nudge3

kc-nudge1

kc-lovtea

Niin ihania juttuja! Nudge on ihan ehdottomasti yksi parhaista paikoista, mitä tulee eettiseen ja ekologiseen muotiin ja designiin — ja onhan Nudgessa paljon kosmetiikkaakin ja esimerkiksi alimman kuvan ihanat Lov-teet.

Myös Alppilassa majaa pitävä Cilla´s kannattaa käydä ehdottomasti tsekkaamassa. Aivan ihana pieni sisustus- ja design-painotteinen putiikki, jossa myös muotia, elintarvikkeita ja kosmetiikkaa.

LAPSILLE

Kotimaiset puolapuut tai jumpparenkaat on musta ihan mainio idea kotiin. Näissä voi temppuilla pieni ja isokin. Vaikka Suomen voimistelutuotteen tuotteet eivät enää aatoksi taida ehtiä, voihan lahjan saajalle antaa kortin, jossa kerrotaan, mitä mahtavaa on tulossa. Pisteet maalittomuudesta ja kauniista designista. Ja hei: tuotteet ovat koivua ja Suomessa valmistettu.

kc-renkaat

Puolapuut tai renkaat olisi mulle itsellenikin ihan supermieluisa lahja. Ehkä ensi jouluna…

bambi_nature_025_web_largeMitä tulee kivijalkakauppoihin, etsin yleensä itse lapsille lahjoja Ombrellinosta. Uusi Tikau Kids kannattaa myös tsekata Korkeavuorenkadulla! Kävin putiikissa vastikään ja valikoimissa on aivan hurmaavia lastenvaatteita (tosin parhaillaan vasta aika pienille ihmisille), leluja, sekä etenkin sisustustavaraa (upeita lastenhuoneenmattoja esimerkiksi). Leluja löytyy myös, eikä valikoima sisällä muovikrääsää. Virkistävää!

RETKEILEVÄLLE JA CITYMENIJÄLLE

Qwetchin citytermokset on ihania! Sarjassa on paitsi superkäteviä take away -teemukeja, myös siroja ja tilavia soppatermareita retkeilytarkoituksiin. Tee pysyy kuumana tuntikausia, eivätkä pullon kyljet kuumene ollenkaan. (Lue aikaisempi blogaukseni tuotteesta.) Näitä myydään ainakin Ekolossa. Nudgessakin näin sarjan termospulloja, jos kaipaa ihan perinteisen kokoista termaria vaikka retkelle.

kc-qwetch-nosto-945x545

 

Toinen kätevä mukaan otettava pullo-asia on Nature´s Design -sarjan tuotteet, joista olen myös blogannut aikaisemmin. Näitä saa ainakin Urban Storysta.

KOSMETIIKKAA

Kasvokosmetiikkaa saattaa olla toiselle vaikea ostaa, mutta vartalojutut toimivat melkein aina. Virolainen Nurme tekee luonnonkosmetiikkaa, joka on niin nättiä, että sopii mainiosti joulupakettiin. Erityisen ihana idea ovat nämä huovutetut saippuapalat: villan sisällä on saippua, ja tuotteella on helppo sekä hellävarainen pestä niin aikuisen kuin lapsenkin iho. (Lisää Nurme-tuotteista myöhemmin omassa blogauksessaan.) Tuotesarjaa myy toistaiseksi vain Ruohonjuuri.

kc-nurme-saippuat

”Käsintehty saippua, jonka päälle on huovutettu pinta Saarenmaan lampaanvillasta. Huopa toimii pesimenä ja sen ansioista saippua voidaan käyttää loppuun asti. Saippuan loputtua huopaa voidaan hyödyntää esimerkiksi kasvojen puhdistuksessa”.

Näyttökuva 2015-12-21 kohteessa 21.12.38Myös Estelle & Thild -sarjan vartalotuotteet ovat ihania, etenkin kuvan Sweet Vanilla Blossom -vartalovoide, silkkaa luksusta. Kermaisen vartalovoin tuoksu on raikas ja makea, vaniljainen, ripauksella appelsiininkukkaa. Fresh Water Lily -vartalokuorinta on myös ihana: ”pehmeä ja raikas tuoksu on yhdistelmä lumpeenkukkaa, persikkaa, ruusua ja mustaherukkaa” kerrotaan Jolien sivuilla.*  Jolien lisäksi sarjaa myy ainakin Sokos ja Kicks.

Less Is More on puolestaan mainio hiustuotesarja, jonka tuotteet myös ovat aika takuuvarmoja pukin konttiin laitettaviksi. Ainakin Nudge myy.

kc-kureglitter

Nudgesta bongasin myös Kuren glitter-kynsilakat, joista makein näkyy kuvassa. Vaikka itse glitter ei luonnonkosmetiikkaa olekaan, on lakkapohja kuitenkin Kuren läpinäkyvää lakkaa, joka tietääkseni on markkinoiden luonnollisin. Lakka pysyi kynsissä suunnilleen viikon, jonka jälkeen sain lastuina irti. Ei siis ole pakko käyttää kynsilakanpoistoainetta.

vege_kansiKIRJASUOSITUKSIA

Sekä blogissa hiljattain arvottu, Katja Kokon Aidosti kaunis -ihonhoito-opas, että parhaillaan arvonnassa oleva Virpi Mikkosen Kiitos hyvää Pikaruokaa ovat aivan mainioita kirjoja lahjapakettiin. Lisää ruokakirjaideoita löydät tuoreesta postauksestani. Esimerkiksi Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege! on niinikään loistava lahjaidea ja sitä myydään paitsi kirjakaupoissa, myös monissa lifestylemyymälöissä.

MUOTIA

Mitä tulee vaatteisiin, on lempikauppani Punavuoressa toimiva Sofinah. En usko yhdenkään naisen vastustavat lahjakorttia ko mestaan. Valikoima on eettisin ja ekologisin silmin valittu, esimerkiksi Aiayu on yksi oma suosikkini, jota saa Suomessa vain Sofinahista. Aiayun musta paita on päälläni nykyään aina, kun pitää olla jotenkin mukamas vähän siisti. Niin tässä 3H+k-lehteä varten otetussa kuvassakin.

3h+k, Noora Shingler. Kuvattu Helsingissä ke 28.10.2015.

Kuva: Jussi Särkilahti

Myös Nudgessa on ihania juttuja, mitä tulee muotiin: esimerkiksi kotimaisen Nurmi Clothingin farkkurotsit ovat musta ihan loistava  lahjaidea!  Myös Ovvn sekä vastikään muuttanut Urbanstory kannattaa tsekata. Etenkin Urbanstoryssa on ihania sisustusjuttuja ja myös blogissa mainittua kotimaista Loviaa saa vain sieltä parhaillaan. Esimerkiksi kuvan Pihka-koru on loistava lahjaidis, jos etsii jotakin vähän arvokkaampaa pakettiin laitettavaksi.

kc-lovia-nosto3

Koru taipuu myös vyöksi, sitä voi mainiosti käyttää lanteilla.

Mitä muuta… lehtitilaus, Ässäarpa, leffalippuja tai lippu suosikkiartistin konserttiin — mainioita lahjaidiksiä musta kaikki. Niin ja suklaa toimii lahjana aina. Vaikka pullo ihanaa luomupunaviiniä ja levy herkullista suklaata. Kuka voi vastustaa? Kannattaa vaan katsoa, ettei osta sitä epäeettisintä sorttia. Omia suklaasuosikkejani saa parhaillaan aika kattavasti Ekolosta, voit lukea aikaisemman postaukseni aiheesta.

Niin ja villasukat! Laura oli neulonut mulle joululahjaksi ihanat villikset, kuinka iloiseksi tulinkaan niistä! Villasukkia saa melkein kaikista myyjäisistä, ne ennättää hankkia torstaiksi vielä mainiosti.

Stressittömiä vikoja duuni- ja lahjanhankintapäiviä kaikille, ottakee iisisti.

*Affi-linkki

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.