Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Vähän elegantimpi, lasinen juomapullo

Lasinen juomapullo kulkee mukanani usein. Salilla se on vakkarivaruste ja kesällä skidin nesteys hoituu niinikään lasipullon avulla. En juuri tiedä kamalampaa, kuin lämpimänä kesäpäivänä muovipullossa hautunut vesi. Hyi että se on pahaa.Näyttökuva 2015-06-03 kohteessa 20.51.55

Perheen lasipullot ovat kaikki Lifefactoryn, skidien tuttipullotkin ovat samaa merkkiä. Osa on ostettu, osa saatu. Moitittavaa ei ole kuin juomapullojen iso suuaukko — eikä sekään ole oikeastaan ongelma, koska brändi myy suukappaleita erikseen, joiden myötä neste nautitaan pienemmästä aukosta. Ei hölsku drinkit rinnuksille sitten niin helposti. Suuresta aukosta on hyötyä puhdistuksessa ja monikäyttöisyydessä: Lifefactoryyn voi ladata vaikka keittoa tai smoothieta helposti ja putsaaminen onnistuu.

LIfefactoryt taitavat dominoida ainakin Suomessa lasisten juomapullojen markkinoita, niin monilla niitä käytössä näkee. Kauppaan on kuitenkin saapunut vaihtoehto.

Joskus viime vuonna silmiini osuivat ekaa kertaa Nature´s Design -merkin lasipullot. Siinä missä Lifefactoryn suoja ja kansi on muovia, ympäröi Nature´s Design -pulloja korkkikuori. Itse pullonkorkki on puolestaan puuta. Muovia ei ole käytetty valmistuksessa lainkaan. Lisäksi Thank You on pullon mallinen siinä missä Lifefactory on suora.

Sain Thank You -pullon hiljattain testiin ja se onkin solahtanut luontevaksi osaksi omaa arkea, niin kuin Insta-päivitys viime viikolla osasi kertoa.

kc-thankyou

Täytyy sanoa, että pullomainen muoto tekee siitä vähän helpomman käyttää kuin Lifefactoryn. Suuaukosta on iisi juoda ja muotoilu on käteen sopiva. Ja onhan pullo korkkikuorineen todella kauniskin. Siinä missä Lifefactoryssa on sellainen tekemisen meininki, on tämä vähän hienostuneempi versio lasisesta juomapullosta.

kc-tb2Thank You on täysin muoviton juomapullo ja sikäli markkinoilla harvinainen. Puhtaanapito on kuitenkin vähän haasteellista. Pulloa varten täytyy olla pulloharja, mikä nyt ei sinänsä ole hankalaa, mutta korkkia ei saa pestä juoksevan veden alla. Se tulisi puhdistaa jonkinlaisella harkalla tai liinalla jne. Saa nähdä, mikä keino osoittautuu parhaaksi, vielä ei ole tarvinnut kummemmin putsailla.

Aion pitää tämän ihan ehtana vesipullona, niin puhdistaminen on mahdollisimman iisiä. Sitäpaitsi: en minä mukana yleensä muita juomia kuin vettä kannakaan. Kookosvettä toisinaan, mutta sitä nyt on turha siirtää myyntitetrasta pulloon. Lifefactory jatkaa salipullonani (sinne saa proteiinijauheetkin jos haluaa, itse tosin en ole käyttänyt moisia pitkään aikaan) ja Thank You toimii arjen juomapullona, vähän elegantimpana sellaisena.

 

steklenica_TY_baby_300mlNature´s Designilla on Lifefactoryn tapaan myös lasinen tuttipullo, mutta tästä minulla ei ole vielä kokemuksia. Erona Lifefactoryyn on luonnonkuminen tuttiosa. Olisipa helppoa, jos lapselle voisi hankkia pullon vaan ostamalla sen, mikä itseä miellyttää… Molemmat skidit ovat opettaneet sen, että on ihan herrassa, mikä tuttiosa ja minkä kokoinen aukko on juuri se oikea.

***

Miksi ihmisellä sitten pitäisi olla lasinen juomapullo? Itse suosin sellaista siksi, että tapaus bisfenoli A on todistanut muovikemikaalien liukenevan nesteeseen — etenkin lämpimään nesteeseen — ja kun lapsille yleensä pullon sisus lämmitetään, ei tehnyt mieli ottaa lasten kanssa mitään riskejä. Ja ihan hyvä että kuuntelin jo esikoisen kohdalla omaa maalaisjärkeäni, sillä pian Islan vauvavaiheen jälkeen bisfenolia sisältävät tuttipullot kiellettiin EU:ssa juuri kemikaalin liukenemisen ja terveyshaittojen vuoksi.

Kirjoitin aiheesta ekan kerran vuonna 2008 ja postaus kannattaa lukea, juttu on yhä relevantti.

Hormonihäiritsijät juomavedessä ei kiinnostele ja siksi valitsen lasin muovin sijaan. Vaikka bisfenoli on jo kielletty, uskon, että on vain ajan kysymys, koska löydetään seuraava haitallinen muovikemikaali, joka kielletään. Anja Nystén on kirjoittanut tontillaan aiheesta, kandee lukea postauksensa vuodelta 2012.

Nature´s Designia myy paitsi brändin oma nettikauppa, myös Ruohonjuuri ja muutama muu, löydät jälleenmyyjät täältä.

2 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Pakko uteliaisuudesta kysyä, että mihin teillä on oikein tarvittu tuttipulloja? Mulla on kaksi lasta, eikä tuttipullon ostamisajatus ole edes koskaan vilahtanut mielessä. (Vaikka kyllä meillä ensikuukausina joitakin kertoja käytettiin rintapumppua ja sen mukana tullutta minituttipulloa.)

Meillä tarvittiin tuttipulloa viimeksi lokakuussa kun maidontuotantoni ei tuntunut pysyvän vauvan tarpeiden perässä. Käytimme pulloa ja lisämaitoa silloin 3 viikon ajan. Nyt pitäisi saada pullohommat haltuun siksi, että voisin olla vauvasta erossa enemmän kuin joitakin tunteja. Esimerkiksi loppukesästä on tulossa työmatka, ja olen pari päivää pois kotoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.