Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Lempiruokaa fillarilla kotiovelle

Terveisiä joululomalta. Tökkivätkö kinkku, rosolli ja laatikot jo? Niinpä, siksi kutsuin frendit eilen sushikekkereille. Eivätköhän kaikki ole jo saaneet vuosittaisen annoksensa jouluruokaa. (Meillä ei tosin syöty kinkkua tänä vuonnakaan, joulupöytämme oli vegaaninen.)

kc-foodora12

kc-foodora9

Välipäivinä on aikaa tavata ystäviä, mutta minkäänlaisesta ruoanlaittoinnosta ei ole tietoakaan, kiitos kaikki mehut ja inspiraation imeneiden jouluvalmistelujen. Jokainen eilen työhuoneella iltaa viettänyt nainen elää ruuhka-arjessa, jossa ihan parasta on päästä valmiiseen pöytään, itse tikkua ristiin laittamatta. Työhuone on mainio illanviettopaikka, kun ei tarvitse sen kummemmin siivoilla ja säätää omaa kotia juhlakuntoon. Tällä kertaa vaiva oli minimissään: hain Alkosta juomat ja Foodora hoiti ruokien roudaamisen. Olen tänä syksynä alkanut käyttää ruoantoimituspalveluita enemmän kuin koskaan, kiitos pikkulapsiarjen aikatauluhaasteiden ja kotiinkuljetuspalvelun huokean hinnan.

kc-foodora

Kuva: parisbouge.com

Helsingin keskustan alueella asuvana on ihanaa olla nälkäinen, ruokaa kun saa tilattua kotiin monen eri palvelun kautta ja valittavana on kymmeniä eri ravintoloita. Foodora eroaa muista kuljetuspalveluista vihreän ajattelunsa puolesta: berliiniläislähtöinen firma tekee kuljetukset pääasiassa fillarilla (isommat lähetykset viedään autolla) ja lisäksi toimitusajaksi luvataan tilaushetkestä laskien noin 30 minuuttia. Toimitusalue on rajattu niin, että ruoan laadun säilyminen ja nopea toimitusaika saadaan varmistettua.

Käytännössä Foodoran palveluun syötetään oma postinumero, jonka perusteella palvelu listaa ne ravintolat, joista ruokaa voi tilata. Klikataan haluttu ravintola, halutut annokset ja maksetaan. Vaivattomampaa tapaa saada kotiovelle maistuvaa ruokaa en keksi! Ruoat voi tilatessaan määritellä saapuvaksi mihin aikaan tahansa. Itse tilasin eilisillan sushit jo aamulla, toimituksen ja saatavuuden varmistaakseni.

kc-foodora15

kc-foodora13

Ilahduin melkoisesti kun tajusin, että suosikkisushiraflani Sushi Bar + Wine on Foodoran listoilla. Syön poikkeuksetta sushini nimenomaan Sushi Bar + Winessa, ja ruoka oli tälläkin kerralla ihan timanttista. Raflalla on erityisen hyvät vegesushit, suosittelen.

Olin tilannut muutamia erilaisia sushilajitelmia, mutta  harmikseni tilatut wakame- ja kimchi-salaatit olivat unohtuneet kuljetuksesta. Loppuviimein se ei haitannut, koska ruokaa oli ilman salaattejakin riittävä määrä, mutta noin muuten tietty toivoisi, että kuljetuksessa olisi se, mistä on maksanut.

Asiakaspalvelu vastasi pahoitellen, että tällaiset tapaukset toki hyvitetään jälkikäteen ja varmasti annokset olisi saanut myös lennossa paikalle, jos olisin niin halunnut. Hoksasin kuitenkin ruokamäärän nähdessäni, että ilman salaattejakin safkaa on ihan tarpeeksi.

kc-foodora1

kc-foodora4

kc-foodora16

kc-foodora2

Kuvat: Dorit Salutskij ja minä

Ei ole ollut helppo syksy. Ystäviä on tarvittu enemmän kuin koskaan ja kiitokseksi halusin antaa heille edes jotakin takaisin. Juhlimme eilen sitä, että elämä on kaikesta huolimatta aika mahtavaa. Vastoinkäymisiä tietää selättäneensä silloin, kun nauraa asioille, joille pari kuukautta aikaisemmin itki. Ystävät on aika ihmeellinen asia, suosittelen.

***

Toistaiseksi Foodora toimii Suomessa vain Helsingissä (fillarilähettejä on n. 100), kaukaisimmat toimitusalueet ovat Lauttasaari ja Pasila. Ensi vuonna vaaleanpunaisia fillareita tullaan näkemään onneksi Turun ja Tampereenkin suunnalla.

Jos itse haluat ilahduttaa lähipiiriäsi hyvällä ruoalla, itse sen kummemmin vaivaa näkemättä, voit kokeilla koodilla kemppari Foodoran kuljetuspalvelua. Koodi on voimassa uusille asiakkaille mobiilisovelluksella tilatessa ja sen arvo on kahdeksan euroa. Koodi toimii yli 18 euron arvoisille tilauksille ja se on voimassa 31.01.2016 saakka. (Mobiilisovellus toimii iOS-ja Android-käyttöjärjestelmissä.)

Hmm… Ehkä uudenvuoden ruokasäädönkin voisi ratkaista Foodoran kautta? TAIDAN OLLA NERO.

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Mahtava uutinen että Foodora voisi rantautua tänne Turkuunkin, iso peukku toteutuessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.