Menu

Tärkeimmät keittokirjani

Kesäkuussa mainitsin, kuinka koitan karsia keittokirjahyllyn sisältöä. En tiedä moniako reseptikirjoja ihmisillä keittiössään keskimäärin on, mulla on kymmeniä. Siihen nähden, etten ikinä kokkaa reseptistä, on näitä ihan liikaa, heh.

Tavoitteeni oli, että hyllyyn jäisi 10 tärkeintä. Parin kuukauden karsimisyrittämisen jälkeen olen todennut, ettei se onnistu millään, mutta massiivinen karsinta on tapahtumassa silti. Vasen pino lähtee, oikea jää. Ehkä. On nimittäin ehkä pakko napata vielä yksi tai kaksi tuolta vasemmalta puolelta..

kc-keittokirjat2

Haluaisin, että mulla olisi keittiöni vakiovarusteena:

  • yksi hyvä kasvisruokakeittokirja,
  • yksi hyvä raakaruokareseptikirja,
  • yksi hyvä leivontakirja,
  • yksi hyvä thairuokakirja,
  • yksi hyvä perinneruokakirja,
  • yksi, joka tarjoilee Välimeren makuja,
  • yksi mainio lastenruokakirja,
  • yksi smoothie- ja mehuopus
  • yksi villiyrttiopas, joka myös sisältää reseptejä

Toivelistani kirjoista mulla on oikeastaan kaikki, paitsi Välimeren ruokavaliota edustava opus. Niin ja siis melkein kaikkia noista on kaksin kappalein. Ideaalitilanne olisi yksi per kategoria, mutta en taida raaskia luopua. Miten muka voisin valita Hellattoman kokin ja Raakaruoka-ajan tai Kiitos Hyvään ja Raakaleipurin parhaiden kakkujen väliltä? Tai Luomuruokaa lapselle ja Pipsan keittokirja pienille ihmisille väliltä? En pysty, ja siksi en siihen 10 kirjaan millään pääse. Ei kait se ole niin vakavaa. Pitää vaan olla hyllytilaa keittiössä. Onneksi sitä on.

Mutta hei: rakastan etenkin kreikkalaista (ja muutakin välimerellistä) ruokaa ja haluaisin kirjan, joka antaisi ideoita kun kaipaan makumatkalle sinne päin maailmaa. Onko jollain teistä ehdottaa hyvää kirjaa tähän tarpeeseen?

Nuo kuvissa oikealla pinossa näkyvät teokset — en jaksa luetella, koska näette nimet kuvista — ovat parhaillaan käytössäni. Lähinnä nappaan niistä ideoita, harvoin kokonaisia reseptejä. On poikkeuksia, esimerkiksi Safkaa kakkoskirjan Japanilainen kurkkusalaatti (kuvassa). Se on vaan ihan huikea. Suosittelen.

kc-keittokirjat4   kc-keittokirjat1

kc-keittokirjat3

kc-keittokirjat.nosto

Keittokirjat ovat niin nättejä, etten tajua, miten voin luopua yhdestäkään. Olen kuitenkin kaavaillut tekeväni niin, että laitan nyt koko vasemman puoleisen pinon pois köökistä, ja mikäli en koe kaipaavani sivuun laitettuja kirjoja puoleen vuoteen, annan ne eteenpäin. Alimman kuvan kirjat ovat niitä, jotka jäävät hyllyyn.

Postauksen perään otan mieluusti vastaan vinkkejä omista keittokirjasuosituksistanne. Mikä on sun luottokirja keittiössä?

5 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

My new roots, aivan ihana ja inspiroiva! 🙂

Ja itseasiassa myös Jenni Häyrisen Katukeittiö, suurin rakkauteni ❤<3

Meillä on mieheni kanssa tapana ostaa matkustellessamme jokaisesta käymästämme kohteesta paikallinen keittokirja matkamuistoksi. Keittokirjoja alkaa siis olla kymmeniä, mutta ei ole vielä kahta samanlaista kirjaa kyseisessä hyllyssä. Hauska tapa, jota suosittelen! Noista kirjoista kokatessa pääsee aina menneen matkan tunnelmiin ja makuihin, ja kirvoittaapa se mielessä ihania muistojakin. Voisin mainita näistä kirjoista jokaikisen, mutta yksi ehdoton suosikki on Cook in Israel: Home Cooking Inspiration with Orly Ziv.

Otavan Kotiruoka. Helppoja perusreseptejä, joita voi muunnella. Suosittelen tätä jokaiselle kotoa pois muuttavalle.

Mulla on vihkoja, joihin olen kirjoittanut vuosien mittaan ohjeita täysin sekalaisessa järjestyksessä. On siis vähän kuin omalla mummolla oli 70-luvulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.