Menu

Suomimuodin uusi jalokivi: LOVIA

Perjantaina oli taas ihmisen elämässä syytä vähän hienostella, The Blog Awards Finland 2015 nimittäin. En voittanut, mutta ei sillä niin väliä, kun sai edes olla ehdolla. Ja kiitos kaikille teille, jotka silti äänestitte mun blogia!

Aina kun on tällaisia kissanristiäisiä, joihin saa laittaa jotakin astetta fiinimpää päälle, valitsen kolttuni huolella. Huolella tarkoittaa, että haluan tuoda esille kotimaisia, eettisiä ja/tai ekologisia muotibrändejä, jotka tekevät vastuullisesti ihan hillittömän upeita luomuksia.

Lovia lähetti minulle uutiskirjeen juuri oikeaan aikaan.  Lanseerasivat kevään 2016 mallistonsa Tesla Showroomilla Kööpenhaminassa vastikään ja tapahtumatiedote tipahti meiliini juuri kun mietin, mikä muotimerkki kiinnostelisi blogigaalaa ajatellen. Itse asiassa olin menossa lainaamaan Lovialta vain Diamond-laukkua, joka nettisivuillaan kiinnitti huomioni, mutta kokeilinkin sitten läpi melkein koko malliston ja päädyin lainaamaan kuteet ja korut laukun lisäksi.

Lovia on vuonna 2014 perustettu suomalainen design-merkki, joka tekee jäljitettävää designia ylijäämämateriaaleista ja villistä luonnosta. Lovian tuotteet valmistetaan pääosin suomalaisista kierrätysmateriaaleista sekä riistan ja suomenlampaan nahasta. Vaatteet ja korut valmistetaan Suomessa sekä laukut ja turkistuotteet Tallinnassa ja Italiassa.

Esimerkiksi nostokuvan laukku on valmistettu hirven nahasta, joka muuten olisi päätynyt jätteeksi.

Mikä Lovian nettisivuilla minua erityisesti kiehtoo, on jokaisen tuotteen tuotantoketjun ja raaka-aineiden, DNA:n, täydellinen avaaminen. Klikkaatpa saitilla mitä tuotetta tahansa, saat avattua sen DNA:n hyvin tarkkaan.

kc-lovia.dna

Olen todella otettu Lovian laadusta, designista ja lopputuotteista, joista ei kierrätysideologiaa huomaa ollenkaan. Juuri se on minusta hienoa, ettei aina tarvitsee huutaa täysillä OLIN ENNEN VERHOT EI USKOISI! Lovia on astetta kalliimpi merkki ja haluaakin erottua perus kierrätysmuodista, ja siksi esimerkiksi jälleenmyyjien löytäminen on Suomessa hastavaa. Parhaillaan Loviaa saa vain verkosta tilaamalla.

Lovian takaa löytyy suunnittelija Outi Korpilaakso, jolla on taustaa muun muassa Ivana Helsingillä ja Stockmannin in house -brändien suunnittelijana. Oma merkkinsä putkahti maailmaan viime vuonna ja parhaillaan tavoitteena on saasa Lovia kuluttajien ja kauppiaiden tietoon.

Valitsin Lovialta lainaan kaksi eri asukokonaisuutta, joista toinen oli musta, nilkkoihin asti ylettyvä iltapuku ja toinen vähän kasuaalimpi, cocktail-henkinen, kaksiosainen kellohame-toppi -yhdistelmä. Kun kuulin, että lainaamani pitkä mekko oli viime vuonna Linnan juhlissa, alkoi ahdistaa ja otin sen toisen, vähän rennomman kokonaisuuden.

kc-gaala1

kc-lovia1

kc-gaala2

Lainasin Lovialta mustan kellohameen, joka on materiaaliltaan luomuhamppua. Yläosaksi lainasin alunperin ylijäämä-sohvakankaasta valmistetun, olkaimettoman brokarditopin (kangas peräisin Texvex Forssan kierrätyspisteeltä), jonka kuitenkin viime hetkellä vaihdoin omaan, mustaan trikootoppiin, koska halusin pukea Minna Parikan korkkarit, joihin brokarditopin värimaailma ei olisi sopinut millään. Loviallakin toki olisi ollut ihan täydellisiä, mustia yläosia, mutta kun en ajoissa hoksannut.. Meni tämä näinkin onneksi.

kc-lovia_diamondMainittu Diamond Bag -laukku oli juhlalaukkuna paitsi kaunis, myös kätevä. Se piti muotonsakin vaikka mietin, että muuttuuko se kännykän, kameran, meikkien jne. tarpeiston myötä vaan mustaksi möykyksi. Ei muuttunut, ja hitsi että himottaisi ostaa tämä itselle!

Diamond Bag on tehty suomenlampaan nahasta. Lampaat kasvavat Kalliomäen luomutilalla Kotkassa, ja itse nahat ovat aiemmin päätyneet liha- ja villatuotannon ylijääminä roskiin. Nyt ne parkataan Lovialle Ahlskogin parkkaamossa Kruunupyyssä. Laukun vetoketju on italialaista käsityötä (jokainen hammas käsin hiottu), ja käpykoru helsinkiläisen koruseppä Tero Hannosen tekemä. Itse laukku valmistetaan Lindanten tehtaalla Tallinnassa.

Lovian pitkät Pihka-korvakorut olivat aivan hillittömät, niin kuin saman sarjan ruusukullattu kaulakorukin, jonka tosin puin gaalaan vyöksi. Koruseppä Tero Hannosen tekeleitä nämäkin.

 

kc-lovia-pihka-earrings

Täytyy tunnustaa, että en ymmärtänyt Lovia-vaatteiden hienoutta pelkän nettisivun perusteella. Laukut ja korut bongasin sieltä heti, mutta vaatteista en rehellisesti kiinnostunut ennen kuin näin ne konkreettisesti Lauttasaaren toimistossaan. Siksi onkin harmi, ettei Loviaa toistaiseksi saa muualta kuin netistä, sillä uskoisin merkillä olevan hyvät myyntimahdollisuudet, kunhan asiakkaat pääsisivät hypistelemään tuotteita.

Mikäli etsit hamppuhametta, jonka lainasin gaalaan (tai mainitsemiani toppeja), ei niitä vielä löydy nettikaupan valikoimista, koska ovat ensi kevät-kesä mallistoa. Vähän pitää odotella niiden suhteen. Korut ja laukku puolestaan löytyvät verkkokaupasta ja vinkkinä: blogissa on parhaillaan käynnissä Pihka-kaulakoruskaba.

kc-gaala-zuii

kc-dandylook

Asu ja korut eivät kuitenkaan olisi olleet lähimainkaan näin upeat ilman niihin taidokkaasti mätsättyä meikkiä ja hiuksia! Niistä kuuluu kiitos Hiushuone Dandyn Sumi Morenolle, joka finalisoi lookkini uudessa, Vaasankadun Fine & Dandyssa. Aivan ihana kampaamo-kahvila -yhdistelmä muuten! Kerrassaan kreisihienot seinämaalaukset ja sisustus, ja kuulinpa huhua, että ekohoitojakin sieltä kohta saa. Lisää tästä myöhemmin… Meikki tehtiin kokonaisuudessaan luonnonkosmetiikkasarja Zuiilla, jota myös myydään Fine & Dandyssa.

Kiitos kuvista Dorit, joka taas oli oikeassa paikassa just oikeaan aikaan.

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Monta ihanaa laukkua, mutta mikäli yksi pitäisi valita niin se olisi klassinen Aura clutch mustana. Ja aivan mielettömän ihanat nuo korvakorut! Ne ovat ehdoton lempparini!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.