Menu

Luonnonkosmetiikan parhaat 2012

Vuosi 2012 on ollut Suomessa luonnonkosmetiikalle hyvä vuosi. Olemme saaneet monia uusia sarjoja kauppojemme valikoimiin — jopa upean luonnonkosmetiikkaan keskittyvän kivijalkamyymälän Helsinkiin! Jolie on parantanut ja helpottanut luonnonkosmetiikkaa kaipaavien kauppareissuja huomattavasti.

Tässä blogauksessa luettelen kuluneen vuoden omat suosikkini, niitä on yllättävän paljon. Osan olen maininnut blogissa aikaisemmin ja silloin linkki vie aina aikaisempaan postaukseeni, josta löydättuotteesta lisätietoa. Jos sen sijaan tuotteesta ei ole aikaisempaa mainintaa Kempparissa, vie linkki brändin omalle sivulle ja mahdollisesti nettikauppaan.

Tässä blogauksessa on affi-linkkejä, jotka on merkattu tähdellä*. Se tarkoittaa, että olen jutun kirjoittamisen jälkeen tsekannut, mitä blogauksen tuotteita saa niistä verkkokaupoista, jotka käyttämäni Tradedoubler ja Tradetracker -palveluiden asiakkaita. Näin ollen saan siis tähdillä merkatuista linkeistä pienen komission, mikäli päätät klikattuasi ostaa jotakin. Pelkkä linkkien seuraaminen ei siis kilauta meikäläisen kassaan senttiäkään. Haluan tehdä tämän selväksi sen takia, että monille tämä affi-linkkien käytön logiikka on vielä uusi asia, siksi lienee paikallaan aina toisinaan muistuttaa, mistä on kyse.

Nyt asiaan!

Parhaat voiteet 2012 / kasvot

Mitä tulee vuoden parhaaseen kosteusvoiteeseen, on yksi kirkkaimmista kruunuista Laveran My age -sarjan päivävoiteen*. Se on  superkamaa tällaiselle 30+ -iholle. My Age -sarja on mm. voittanut British Pure Beauty -palkinnon anti age -sarjassa vuonna 2010.

MY AGE faced tough competition from well established, successful brands including Nivea Visage Q10, Trilogy and Korres, but the latest line in lavera’s popular faces range proved to be the readers favourite, and was announced the winner at this years’ glamorous awards ceremony held in London on 12th October.

Lähde: naturesboutique.com

Lavera-Faces-My-Age-Restorative-Day-Cream

Todella hyvä voide, jota kuulemma eräskin helsinkiläinen plastiikkakirurginen hoitola suosittelee asiakkailleen.

Toinen suosikkivoiteeni tänä vuonna oli Melvitan Bio-Excelence Extraordinary day cream* (OMG kuinka hyvä!) sekä Farfallan Be beautiful (Glückcreme) -voide, josta en olekaan postannut. Se on ihan supertuote, jota tuotepakkauksessa ”suositellaan laittamaan ennen tärkeää iltaa”. Koko Farfalla-sarja on mainio ja ehdottomasti sarjanakin mainitsemisen arvoinen. Lisäksi L´Atélier des Délices — vihaan tuota vaikeasti kirjoitettavaa ja lausuttavaa nimeä! — on sarja, jonka voiteista on pakko mainita muutama. Brändin Sensi-sarjan Comfort-voide on aivan loistava tuote, joka parhaillaan on käytössäni öisin. Sensi-sarja on nimensä mukaan herkälle iholle kehitetty tuoteperhe. Rakastan myös tuoksua: sitä on vaikea määritellä, mutta kai se on karite- ja kaakavoin sekoitus. L´Atélier des Délices Youth-sarjan Jeunesse-päivävoide on myös mainio:se on kevyt, mutta silti tarpeeksi paksu ja ravitseva näin talvellakin. Vadelmalta tuoksuva kuivan ja sekaihon voide on suunniteltu ekoista vanhenemisen merkeistä ”kärsivälle” iholle.

Suki skincare -sarjan soisi rantautuvat useampiin kauppoihin, tällä hetkellä kun sitä saa tietääkseni vain Liinu´n hoitolasta Mustiosta.  Hintaluokkansa vuoksi saattaa viedä vähän aikaa, että Suki-tuotteet löytävät Suomessa kohderyhmänsä. Ne kun ovat vähän hintavampaa luksuskamaa, mutta oi niin tehokasta ja laadukasta. Ehdottomasti teknisimmän tuntuinen luonnonkosmetiikkalaatuinen tuotesarja, jota olen koskaan testannut.

Myös Pai Skincaren avokado & jojoba -päivävoide ansaitsee maininnan, niin kuin Dr. Hauschkan Melissavoidekin* (josta en ole blogannut, mutta koitan saada aikaiseksi postauksen pian!). Melissavoide soveltuu uskoakseni aika monelle suomalaisiholle, pakkauksessa lukee näin:

“Melissa-päivävoide tasapainottaa herkkää, pintakuivaa sekaihoa, joka kiiltää ja punoittaa helposti. Ihossa saattaa myös olla hieman epäpuhtauksia tai tulehduksia.

Kosteuttava päivävoide sisältää sitruunamelissaa, masmaloa ja taikapähkinää, jotka hoitavat ja rauhoittavat ihoa sekä hillitsevät kiiltoa.”

Vielä on mainittava yksi: Mádara. Vuoden huippuhetkeni oli, kun pääsin Latviaan Mádaran tehtaille . Sain tutustua paitsi tuotteiden valmistukseen, myös ihmisiin Mádaran takana. Kerrassaan loistava reissu! Mádaran voiteet ovat niitä, joita ostan kun voidevarannot ehtyvät. Tykkään kaikista joita olen kokeillut, mutta erityisesti pidän sarjan uudistavasta yövoiteesta*
, joka on ainakin omalle sekaiholleni ihan loistava tuote.

Silmänympärysvoideasioissa olen itse vähän huono, kun en ikinä muista käyttää niitä… Mutta tätä muistin: Laveran My age -sarjan silmänympärys roll-on*, mahtavaa kamaa!

kc-weleda

Parhaat voiteet 2012 / vartalo

Vartalovoiteissa on yksi sarja ylitse muiden: Weledan uudistettu vartaloemulsiosarja. Tämä on minun arkisarjani, joka kuitenkin on laadukas, eikä laisinkaan halpis. Weleda on aina tae laadusta. Plussaa kevyestä pullosta ja sen pumppumekanismista, jonka ansiosta pullo tyhjenee viimeistä pisaraa myöten. korkin saa myös auki, että saa vikat napattua sormin jos ei muuten onnistu. Pidän kaikista sarjan neljästä tuotteesta: villiruusu* ja granaattiomena* ovat täyteläisempiä, citrus* ja tyrni* vähän kevyempiä, kesäisempiä.

En ole voidehifistelijä, ja voisin ihan hyvin käyttää vaikka pelkkää kookosöljyä iholleni, mutta kun tästä nyt on tullut työtäni, niin en ollenkaan pane pahakseni esimerkiksi toffeen tuoksuisen luonnonkosmetiikkavoiteen testailua. Se sanahirviösarja taas.

kc-hydracorpsEhdoton luksusvartalovoiteeni on toffeen tuoksuinen L’Atélier des Délices -sarjan kosteuttava Hydra Corps –vartalovoide. Haluaisin syödä sitä joka kerta kun sivelen sitä iholle (löydät blogaukseni sarjasta täältä). Vaikka toffeen tuoksu kosmetiikassa tuo ehkä ekana mieleen jotakin teineille suunnattua halpiskamaa, josta on laatu kaukana, on tässä kyllä kaikki kohdillaan. Kosteutus, koostumus, tuoksu, pakkaus, kaikki. Hyvä lahjaidea naiselle, joka tykkää hemmotella itseään.

Myös Organicspa-merkin vartalovoi on ihanaa. Tuoksu on tuota edellä mainittua toffeeunelmaa paljon neutraalimpi, jotenkin hyvin uskottava, sanoisin. Tämä onkin sarja, jota käytetään hoitoloissa.

Laveran macadamia-vartalovoide* on edellisten tapaan suosittelujen arvoinen, kun vaan pakkaus olisi vähän nätimpi…Tuote on paksua voita, jota pitää työstää iholle esimerkiksi mainittuja Weledoita huolellisemmin, mutta aivan superkosteuttava se on ja tuoksuu hyvälle myös.

Ei voi taaskaan jättää mainitsematta Mádaraa: Mádaran Flower dust -hohtovoide sisältää kimaltavia mineraalihippuja, jotka luovat iholle kullankimaltavan hohteen. Loistava tuote kesäsäärille.

Vuoden ilahduttavia kotimaisia luonnonkosmetiikkatekoja on Flow kosmetiikan kasvojenkohotus. Erityisesti Hamppuvoide on maininnan arvoinen. Se on kuin Weledan Skinfood: tehokas yleisvoide, jota voi laittaa kaikkialle, mihin tarvitaan vähän tuhdimpaa rasvausta. Pisteet pienestä tuubista, joka kulkee mukana minne vain, mutta noottia vähän arkisesta lookista: tuoteselostetarrat irtoilevat ainakin minulla reunoistaan ja tuubi näyttää nopeasti epäsiistiltä.

Erityismainita!

Alussa sanoin, että vuosi 2012 on ollut Suomessa luonnonkosmetiikalle hyvä. Peukku rohkeudesta täytyy ehdottomasti antaa kotimaiselle Mia Höytölle, joka on tuonut markkinoille kotimaisen, Ecocert-sertifioidun Höytö Cosmetics -sarjan. On rohkeaa lähteä tyhjästä luomaan sertifioitua sarjaa, ja vieläpä yksin. Toki Mian apuna on ollut kemistejä ja muita ammattilaisia, mutta siinä missä vaikka Mádaraa on alusta alkaen pyörittänyt neljä naista, tekee Mia kaiken itse (tai delegoi itse:). Kaikki neljä Höytö-sarjan neljä voidetta kosteuttavat hyvin.

Näyttökuva 2012-12-31 kohteessa 15.00.36Eikä saa unohtaa tätä:Doft. Helsinkiläinen saippuamerkki on superdesignia alusta loppuun. Tuotteet ovat älyttömän kauniita ja lisäksi ne tekevät sen mitä saippuan pitääkin. Ja tietenkin ne ovat luonnonkosmetiikkaa, niin kuin kaikki tämän postauksen tuotteet. Löydät Doft-jälleenmyyjät täältä.

Myös Mádara liittyy tavallaan suomalaiseen luonnonkosmetiikkaan. Firma on ottanut käyttöönsä suomalaisen luomulaatuisen koivunmahlan, joka on minusta silkkaa neroutta! Käytännössä siis Mádaran Time miracle -sarjan raaka-aineista yli 60% on suomalaista alkuperää. Lisää aiheesta löydät linkin takaa.

Muita 2012 parhaita

Blogaus keskittyy pääasiassa voiteisiin, mutta tässä myös muita suosikkeja jonkinsortin järjestyksessä…

Saippuoiden maailmassa on Doftin lisäksi monia ihania ylläreitä. Tuorein tuttavuus niistä onTerre dÓcin Prickly Pear -suhkusaippua*. MIKÄ TUOKSU ja ihana pakkaus.

Loistavaa saippuaa valmistaa myös ruotsalainen L:A Bruket, josta en olekaan koskaan kirjoittanut. Tässä on kohdallaan paitsi raaka-aineet (sertifioituja) ja toimivuus, myös design. Fanitan.

kc-labruket

Kuva: lillabruket.se

Saippuapuolelta sellainen vinkki, että yleensä käyn Punnitse & Säästässä täyttämässä pumppupullon nestesaippualla, sitä kun kuluu lapsiperheessä käsipesulla aika paljon. Ei tarvitse aina ostaa uutta pulloa, joka pian taas päätyy roskaksi.

Hyviä sertifioituja puhdistustuotteita on kertynyt tänä vuonna kokeiluun useita. Parhaillaan käytössä on L´atélier des Délices´n Clarté-geelipuhdistus, joka on mainio kerrassaan! Pääsee mulla samalle viivalle kuin all time suosikki Mádaran syväpuhdistava vaahto*. Myös Farfallan Daily Fresh on loistava ja sen pakkaus on ihana: siro tuubi kulkee helposti mukana eikä vie liikaa tilaa matkalaukussa. Esimerkiksi Mádaran vaahtoa en ikinä jaksa raahata mukana reissuilla.

kc-latvasuojaHoitoaineista en osaa sanoa paljoakaan, sillä en nykyään käytä niitä, mutta Farfallan Villiruusuhoitoaine on super. Ja se onkin bestseller-tuote. Syystä. Hiustuotteiden osalta olen aika noviisi, mutta käytän kuulkaas nykyään hiusseerumia!

Melvitan latvaseerumi on kehitetty hiuksille, jotka ovat kuivat, vaurioituneet tai haaroittuneet. Oliivi-, argania-, jojoba-, hamppu-, camelia-, ja saffloriöljyä sisältävä cocktail korjaa, kosteuttaa ja suojaa tehokkaasti samalla kun aprikoosinkiviöljy ja auringonkukansiemenöljy pehmentävät hiuksia. Hiero muutama tippa käsiisi ja levitä latvoihin. Ei huuhdella.

Melvitan Capiforce-seerumia laitan siis nykyään latvoihin suihkun jälkeen. On kuulemma Joliestakin alvariinsa loppu.

Kuorinnassa en ole löytänyt Argitalin Argiltubon voittanutta. Se on vaan niin täydellinen asia naisen iholle, että parempaa ei salettiin ole.

kc-kurejoulu

Kynsilakkarintamalla vuosi on ollut Kuren. Omistan sarjan sävyjä jo seitsemän, vaikka käytänkin kynsilakkaa aika harvoin. Kynsilakka ei voi olla 100% luonnollista, mutta tämä pääsee yli 80 prosenttiin. Se on paras, mihin lakkarintamalla parhaillaan kyetään.

Dödömaailmassa Mádara* ja Acorelle ovat saaneet kilpailijan yllättävältä suunnalta: Yves Rocherilta löytyy nimittäin nykyään Ecocert-tuotteita. Organic Cosmetics -sarjan roll on vaikutti ihan hyvältä. Yllättävää! Myös Farfallan suihkutettava Daily Pleasture -dödö toimii — ja on 98% luomulaatuinen. Tähän ei moni dödö kykene.

Siinä ne kuulkaas olivat, meikäläisen suosikit vuodelta 2012. Kannattaa muistaa, että suositukseni perustuvat aivan täysin siihen, mitä oma sekaihoni tököteistä sanelee.

Omia suosituksia saa laittaa postauksen perään ja tiedoksi, että teen meikeistä oman tekstin ensi vuoden puolella.

Jänittävää vuotta 2013 kaikille!

EDIT: Huomasin juuri, että unohdin blogauksesta kasvovedet ja seerumit! Täydennystä siis seuraa. 😉

*Affi-linkki