Menu

Mia Höytö: kotimaista luonnonkosmetiikkaa

Olen syksyn ajan testannut monia tuotteita, joista on vihdoin aika antaa arvio. Julkaisen loppuvuoden ajan joka viikko kosmetiikkajuttuja, sillä testattuja tuotteita on kertynyt vino pino. Luvassa hyviä vinkkejä pukin konttiin!

Mia Höytö on ”tehnyt madarat”. Perustanut luonnonkosmetiikkamerkin tyhjästä. Kyseessä on suomessa suunniteltu ja valmistettu sarja, jolla on Ecocert-sertifikaatti. Sertifioitu ja kotimainen luonnonkosmetiikka on harvinaisuus ja siksi Höytö onkin kiinnostava tapaus.

Mia on koulutukseltaan kampaaja ja melkein valmis yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän sai idean omasta sarjasta 1,5 vuotta sitten ja kiivaan tuotekehityksen jälkeen ovat kauniit pakkaukset saapuneet myyntiin tänä syksynä. Toistaiseksi Höytöä myyvät Jolie, Eve, Vuosaaren apteekki  ja merkin oma nettikauppa.

Höytö-sarjassa on viisi tuotetta: kasvojenpesugeeli Kaunis, vartalovoide Silkki, ohuempi ja paksumpi kasvovoide Ihana ja Unelma  sekä silmänympärysvoide Valo. Tuotteet näyttävät kauniilta, sanoisinko Stockan mentäviltä. Pakkaukset ovat paitsi esteettisiä myös toimivia: voiteiden ja puhdistusgeelin annostelu pelaa. Yksi painallus kutakin riittää, eikä tuotetta mene hukkaan.

Sarja on miedon tuoksuinen, mutta tuoksu tuntuu väärältä sanalta. En kuitenkaan kuvailisi nenätuntumaa hajuksikaan, ehkä apteekkimainen on sana jota haen. Niille, jotka kaipaavat bodyshop- tai lushmaista tuoksusinfoniaa, tämä sarja tuottaa pettymyksen, mutta niille joille mieto on a ja o, saattaa Höytö tarjota vaihtoehdon.

Suosikkituotteeni näistä viidestä ovat kasvovoiteet sekä puhdistusgeeli. Silmämeikki lähtee geelillä hyvin, kaikki luonnonkosmetiikka-aineet kun eivät silmämeikkiä kunnolla putsaa. Kun geeliä pumppaa pullosta kädelle, tulee tosin aavistuksen halvahko fiilis: matsku on edullisen oloista ja kasvojenpesutuotteessa haju on aavistuksen häiritsevä. Ei tällä rivikuluttajaa ajatellen ole varmaan juuri mitään väliä ja itse ostaisin todellakin tällaista tuotetta, koska se on sertifioitu ja tehokas, mutta pakkausdesign antaa odottaa vähän luksuksempaa kuin mitä koen saavani. Mielestäni tämä pätee melkein koko sarjaan: se pesee ja kosteuttaa, mutta tuotekehityksessä tuntuu, että designin ja sisällön välillä on vähän balanssiongelmaa. Sen sijaan että Miian kannattaisi downgreidata pakkauksia, kandee mielestäni jatkaa tuotekehitystä (ja niin hän tietääkseni koko ajan tekeekin!).

Vartalovoidetta kädelle pumpatessa tulee luksusfiilis: voide on paksua ja kaunista. Sen levittäminen vaatii vähän vaivaa, itse kun olen supernopeasti imeytyvien voiteiden ystävä. Mutta luulen kyllä, että suurin osa teistä diggaa tästä. Tuoksua tosin voisi olla aavistuken, ehkä…

Sarjassa on kaksi kasvovoidetta, kevyempi ja paksumpi. Pidän molemmista. Ne levittyvät hyvin ja tuntuvat juuri sopivasti kosteuttavilta. Silmävoidekin on kiva, mutta ei kauhean erottuva. TOSIN Syön tosin sanani heti.

Se että Miia on luonut Suomessa Ecocert-sertifioidun sarjan ON hyvin erottuvaa. On upeaa, että nainen on lähtenyt rohkeasti itse kehittämään sellaisia tuotteita, joita hän kauppaan kaipasi. Tätä kamaa uskaltaa pakata joulupukin konttiin kyllä. Jos pitäisi hankkia kaupasta hyvä kasvojenpesuaine, ostaisin Höytöä. Ja jos haluaisin kauniita tuotteita kylppäriä kaunistamaan, ostaisin ehdottomasti Höytöä. Ja aionpa antaa Höytöä pian teillekin. 😉