Menu

Tuotteita, jotka käytin loppuun

Tapanani on testata luonnonkosmetiikkaa kunnolla, ennen kuin kirjoitan siitä arvion. Siksi minulle lähetetyt tuotteet saattavat päätyä blogiin vaikka vasta puolen vuoden päästä siitä, kun olen saanut ne käsiini. Se on osa Kempparin tyyliä, en ole sikäli mikään mainosfoorumi, että automaattisesti hehkutan jotakin uutta tuotetta. Toisinaan tietty innostun heti, mutta joskus sytyn hitaasti tai haluan vertailla tuotteita toisiin. Joskus muut aiheet kiilaavat blogissa tuotearvioiden edelle.

Kotona suhtaudutaan ilolla siihen mitä teen, mutta nurkkiin kertyneet tyhjät purtilot ja pahvipakkaukset eivät saa miestäni varsinaisesti hyppimään tasajalkaa ilosta. Ymmärrän sen täysin, mutta kun — selityksiä — en vaan ehdi tehdä blogauksia aina silloin kun tuote a) loppuu tai b) olen vihdoinkin muodostanut siitä mielipiteeni. Niinpä tuotepakkaukset odottavat kuvatuksi tulemista ja jutun tekoa siellä sun täällä.

Tässä neljä tuotetta, joiden tyhjät purtilot ovat odottaneet pöydän nurkalla jutun tekoa ties kuinka kauan.

Mama-tuotteita saa jopa Punnitse & Säästästä. Omani nappasin testiin Uuden Mustan toimituksesta (sori Katja: näiden piti ehkä päätyä alunperin sulle…). Mango-vartalovoi on paksua ja todellakin mangon tuoksuista voidetta. Tulee vähän mieleen Body Shopin vartalovoit, joita joskus muinoin käytin.

Muistelin kuulleeni, etteivät Mama-tuotteet ole välttämättä kaikki 100% luonnonkosmetiikkaa. Niissä on kyllä Reiluja ja luonnollisia raaka-aineita, mutta huhu kertoi myös synteettisistä kemikaaleista. Tuotteilla ei ole luonnonkosmetiikkasertifikaattia, mutta ainakin tämä testaamani mangovoide kyllä saattaa täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit. Se sisältää monia kemikaaleja, jotka voivat olla joko synteettisiä tai luonnosta peräisin, joten riippuen valmistajan valinnasta, on voide joko luonnollinen tai ei. Sikäli siis hankala sanoa. Tuotteen luonnollisuus riippuu valmistuttajan päätöksestä siitä, onko tiettyjen kemikaalien lähde luonto vai ei.

[Mama] Tuotteet hoitavat ihoa paitsi hellästi ja luonnollisesti, myös ennen kaikkea reilusti. Reilu kauppa parantaa perheviljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden työ- ja elinoloja sekä ympäristön tilaa kehitysmaissa. Tahdomme tässäkin asiassa kantaa kortemme kekoon ja tarjota asiakkaillemme luontopohjaista ja samalla reilua ekokosmetiikkaa.

INCI ja lisätietoa mm.: olehyvaluonnontuote.fi

Tuotetta myydään ainakin jo mainituissa P & S -liikkeissä, Ruohonjuurissa ja Ekolossa — ja monissa eri nettikaupoissa. Esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalossa voide on pikavertailuni huokein, 15,90 €

Organicspata olen kehunut aikaisemminkin. Ihan kuten sarjan kasvovoiteet, myös vartalovoi on mahtavaa. 97% raaka-aineista on luomulaatuisia. Saman sarjan vartalokuorintakin on ihana. Plussaa kauniista ja yksinkertaisista pakkauksista. Loistava tuote vaikka lahjaksi. Organicspa-sarjaa ei ihan helposti käsiinsä saa, mutta sitä kannattaa kysyä esimerkiksi luonnonkosmetiikkaan erikoistuneista hoitoloista.

Santen Bio-Ginkgo & Olive -shampoo (kuva oikealla) on hyvä. Se ei tunnu laisinkaan geelimäiseltä, niin kuin jotkut luonnonkosmetiikkashampoot, vaan se on ”kermaista” ja pehmeää. Kuin joku jälkiruoka! Tuoksu on ihana , vähän toffeemainen ja tuote toimii. Suosittelen. Pakkaus jotenkin vähän hämää — ainakin minua. Tuote on paljon luksuksempi kuin etiketti antaa ymmärtää. Turhaa vaatimattomuutta. 🙂

Tuotetta myydään todennäköisesti monissa ekokaupoissa. Esimerkiksi Ekolon nettikaupassa on sarjan muita tuotteita kyllä, mutta ei tätä blogauksen nimenomaista tuotetta. Sokoksen valikoimasta se sen sijaan löytyy: S-verkkokaupassa tuote maksaa 7,90€ ja Hyvinvoinnin tavaratalossa 5,90€.

Melvitan Bio-Excelence Extraordinary day cream* on mah-ta-va OMG! Ihana voide.Itse testasin kuivalle iholle tarkoitettua day creamia, vaikka ihoni ei kovin kuiva olekaan. Saman sarjan normaalin ihon tuote on day fluid ja se on Melvitan bestseller.

Muun muassa mango- ja kaakaovoita, granaattiomenaa, tyrniä, aloe veraa ja limenkukkavettä. Vadelma- ja karpaloflavonoidit hoitavat, suojaavat ja viimeistelevät voiteen uudistavan ja suojaavan vaikutuksen. Pakkauskoko 50 ml.

Voiteella on ihanien raaka-aineiden lisäksi luomusertifikaatti (Cosmebio Organic).

Kuva: melvita.com, ylempi kuva s-verkkokauppa.fi.

Tuotetta myy ainakin vastikään avattu Jolie, jossa hintaa on 39,80€. Nettikaupasta löytyvät sekä kuivan, että normaalin ihon voiteet. Muissa tapauksissa usein halvin Hyvinvoinnin tavaratalo sen sijaan myy day fluidia hintaan 44,90€, sama on hinta Luontaistuote Nettikaupassakin. Tuote saattaa tuntua kalliilta, mutta itse kyllä tykkäsin tästä todella paljon. Halvempiakin voiteita kuitenkin löytyy.

Sanctumin vartalokuorinta tuli edellisten tapaan käytettyä loppuun. Olen vähän laiska kuorimaan kroppaani, mutta aina kun saa tuotteen testiin ja muistaa kuoria itsensä 1-2 kertaa viikossa muistaa, miksi se on ihan hyvä juttu.Vauvanpeppuefekti nääs.

Vähän miehekkään oloinen pakkaus ei ole ehkä silmää hivelevin, mutta ei se tuotetta pahenna.  Tällainen esteetikko vaan tykkää miuruttaa yksityiskohdista…

Sanctumia on näköjään testautettu monilla bloggaajilla, joten netistä löytyy arvioita muiltakin kuin minulta. Laittakaa vaan googlettaen. Sactumia myyvät Anttilat ja merkin oma saitti. Oletteko itse testanneet joitakin blogauksen tuotteista? Mitä piditte?