Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Vahvoissa kesäviboissa: Benecos

Vihdoinkin ulkona paistaa aurinko ja tuntuu jo vähän kesältä! Minä olen tosin ollut trooppisissa tunnelmissa jo kuukauden päivät, koska uudet Benecos-tuotteet. Mikäli olet trooppisten vibojen ja hedelmäisten tuoksujen ystävä, on luonnonkosmetiikkabrändin uusin sarja varmasti mieleesi: sitruunamelissaa ja sitruunaa, aprikoosia, appelsiinia ja tyrniä — hedelmäisiä, sitruksisia ja trooppisia viboja suorastaan, eikä vähiten iloisten ja värikkäiden pakkausten ansiosta. Vahvasti karnevaalitunnelmissa mennään.

Benecos on esiintynyt Kemikaalicocktailissa useissa asiayhteyksissä, esimerkiksi postauksessa Huokeaa luonnonkosmetiikkaa teinille. Juuri hinta on se, joka saa monen varmaan ensimmäisen kerran tarttumaan Benecosin tuotteisiin. Jos haluaa aloittaa testailun luonnonkosmetiikalla, ei todennäköisesti tule aloittaneeksi niistä kalleimmista puteleista ja kun kerran huokeat vaihtoehdot toimivat hyvin, miksi pitäisikään?

benecos, luonnonkosmetiikka, kosmetiikka, luomu,

Benecos-sarjasta löytyy herkullisia vartalotuotteita, sekä tosi hyvää värikosmetiikkaa.

Osallistuin muutama viikko takaperin sarjan maahantuojan seminaaripäivään, jossa tapasin Benecosin perustajan Stephan Beckerin. Kyselin nimenomaan hinnasta; kuinka on mahdollista valmistaa sertifioitua ja laadukasta luonnonkosmetiikkaa halvalla? Esimerkiksi testissäni ollut mainio käsivoide maksaa 2,99 €.  Benecos on saanut monia Öko-Test -palkintoja ja menestyy markkinoilla erinomaisesti, vaikka onkin eurooppalaisen luonnonkosmetiikkakentän uusimpia tulokkaita. Becker kertoi, että tuotteista on karsittu kaikki turha ja sillä hintaa on saatu alas. Meikeissä ei ole mukana aplikaattoreita, jotka yleisesti ovat aika kehnon laatuisia, mutta nostavat silti kustannuksia. Monet käyttävät erikseen ostettuja, laadukkaampia siveltimiä ja siihen Beckerkin rohkaisee. (Benecos lanseeraa muuten kesäkuussa omat vegaaniset siveltimensä.) Kustannuksia on saatu alas myös käyttämällä samanlaisia hylsyjä moniin eri tuotteisiin, sekä jättämällä pois turha pakkaaminen. Seconday packaging ei kuulu Benecosin brändiin ja se on mainiota.

Benecos on perustettu 10 vuotta takaperin, ensimmäiset tuotteet tulivat myyntiin 2010 ja Suomen markkinoille brändi ilmantui kuusi vuotta sitten. Alussa talon sisällä kuulemma ajateltiin, ettei merkki tule koskaan lanseeraamaan tuotteita miehille, että kyseessä ovat niin pienet markkinat, ettei kannata. Mutta kappas vaan: luonnonkosmetiikan suosio on yllättänyt kaikki ja tänä päivänä Benecosin top 3 bestseller-listalla on brändin miesten sarjan Cosmos Organic -sertifioitu Body Wash. Veikkaan, että syy hyvään myyntiin on paitsi itse tuotteessa, myös sarjan makeassa designissa. TUotteisiin suorastaan haluaa tarttua! Miesten Body Wash on tarkoitettu sekä vartalolle, hiuksille, että kasvoille ja hinta on brändin verkkokaupassa 5,99 €. Todella kilpailukykyinen hintalappu tällä — niin kuin Benecosilla kaiken kaikkiaan.

Muita bestsellereitä ovat kuulemma sarjan musta kajal-kynä ja ripsiväri. Testasin molemmat ja kajal tosiaan on todella hyvä! Hinta 3,99 € . Multi Effect Mascara puolestaan ei toimi itselläni. Syy lienee se, että ripseni ovat luonnostaan sen verran tummat ja paksut, ettei ripsari oikein jeesi. Vaaleampiripsisen henkilön ripsillä toimii varmasti hyvin.

Testasin sarjan meikkiuutuuksia ja tykästyin muutamaan huulituotteeseen toden teolla: kuvan paksu huulikynä, sävy Pretty Daisy, on ihanan helppo käyttää ja antaa huulille herkullisen, pinkin hohteen. Huulipuna First Love puolestaan antaa täydellisen matan lookin. Ehdottomasti suosikkini juuri nyt. Molempien hinnat pyörivät siinä 7-8 euron kieppeillä.

Sertifikaateista: Benecosin kaikki tuotteet valmistetaan Euroopassa ja ne ovat sertifioituja. Tämän lisäksi kaikki uudet tuotteet tulevat olemaan Cosmos Organic -sertifioituja (osa on jo nyt), joten vähitellen sarja muuttuu luomusarjaksi. Jo parhaillaankin kaikkien Benecos-tuotteiden luomuraaka-ainepitoisuus on 80-90%.

benecos, luonnonkosmetiikka, kosmetiikka, luomu,

Ja ne vartalotuotteet. Mulla on kylpyamme ja tykkään testailla suihkusaippuoita vaahtokylpyyn pulahtaessa. Näiden tuoksut tekevät kylvyistä ihan poikkeuksellisen herkulliset; aprikoosi-seljankukka -suihkusaippua toimii kylpyvedessä ihanasti. Laitoin tätä lastenkin kylpyveteen ja skidit menivät ihan sekaisin. Myös aprikoosi-seljankukka -käsivoide on ihana, samoin aprikoosi-seljankukka -dödö, joka toimii loistavasti. Joskus tämä oli luonnonkosmetiikassa harvinaisuus, mutta ei enää. Se tosin mikä tekee Benecosin toimivasta dödöstä ihanan, on tuoksu. Monissa ekodödöissä ei ole tuoksua juurikaan tai sitten se on jotenkin ei niin kiva. Tämä on mulla jo vakkarikäytössä. Sitruunamelissa-sitruuna -suihkusaippua ja body lotion puolestaan ovat sun juttu, jos tykkäät raikkaista ja freeseistä tuoksuista. Tosi virkistävä ja aistit avaava.

benecos, luonnonkosmetiikka, kosmetiikka, luomu,

benecos, luonnonkosmetiikka, kosmetiikka, luomu,

Aika uskomatonta on se, että tosiaan, esimerkiksi käsivoiteen hinta on 2,99 €. En käsitä miten brändi pääsee tällaisiin hintoihin, mutta kuluttajalle se on tietenkin hieno uutinen. Ei ole mitään syytä ostaa muovikemikaaleja sisältäviä markeetituotteita, kun samaan hintaan saa tällaista. Muistutuksena: lähes puolessa kaikesta kosmetiikasta on muovikemikaaleja. Luonnonkosmetiikassa ei koskaan. Voit tsekata Benecosin valikoimaa maahantuojan nettikaupasta.

Nyt meen takaisin aurinkoon!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.