Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Luonnonkosmetiikan parhaat aurinkovoiteet

Terveisiä VILLD-ohjelman kuvauksista! Kuvaamme kolmatta tuotantokautta parhaillaan ja vihdoinkin meitä ovat suosineet säät! Viime syksyn jaksot kuvattiin kaatosateessa ja täytyy sanoa, että niiden päivien jälkeen ajattelin, etten tuota tätä sarjaa enää ikinä. Ulkotuotannot ovat sikahaastavia, koska kuvausolosuhteet voivat olla ihan mitä tahansa.

Mutta tässä sitä taas ollaan, hahhah.

biosolis, aurinkorasva, aurinkovoide, luonnonkosmetiikka, kesä, aurinko

Olemme tällä viikolla kuvanneet maaseudulla, metsän syvyyksissä, hakkuuaukeilla ja rantakallioilla — olleet koko ajan ulkona. Vaikka vähän epäilin, että voiko olla tarve, päätin ottaa varman päälle ja napata mukaan aurinkorasvaa tiimille. Tuottajan pitää varautua suunnilleen kaikkeen maailmanloppua pienempään, ja näiden kalkkilaivan kapteenien hipiäkin on meikäläisen tonttia, kun on kyse 12 tunnin ulkotyöpäivistä.

biosolis, aurinkorasva, aurinkovoide, luonnonkosmetiikka, kesä, aurinko

Koitan vähän varkain aina ujuttaa luonnonkosmetiikkaa ystävieni arkeen, joten oli oiva sauma tutustuttaa VILLD-tiimi luonnonkosmetiikka-aurinkorasvaan. Inalle tuote oli tosin tuttu biosolis, aurinkorasva, aurinkovoide, luonnonkosmetiikka, kesä, aurinkoentuudestaan; mukana ollut, nimenomainen Biosoliksen Melt-In Sun Cream 30 on kuulemma hänen vakkarirasvaansa auringossa. Mustakin tämä on mainio ja koko tiimi voiteli itsensä samalla tavaralla. Helposti levittyvä voide ei jätä ihoa ollenkaan valkoiseksi (olen muuten kirjoittanut Biosoliksista jo 2014, tsekkaa artikkeli täältä) ja on melkein hämmentävää, että ekoaurinkorasva on näin ”normaalin” oloinen. Ainoa, mistä tuotteen tunnistaa luonnonkosmetiikaksi on tuoksu. Se ei ole voimakas, mutta vähän sellainen.. noh..hipahtava. Joitakin tuoksu varmasti miellyttää, minä toivoisin sen olevan vähän miedompi. Pääraaka-aineena on rypsiöljy ja ehkä juuri se tuo vähän sellaisen pistävän tuoksun voiteeseen. Tuote on kuitenkin muuten niin hyvä, että tämä tulee olemaan kesän luottoaurinkovoiteeni epäilemättä. Vahva suositus! Hinta on maahantuojalla 29,90 € ja tätä saa monista kivijalkaliikkeistäkin, esimerkiksi Ruohonjuuressa Melt-In maksaa 29,95 €.

Sain testiin monia Biosoliksia (varmaan 10 erilaista) ja jokaisen kokeilin läpi saadakseni selville, mikä levittyy hyvin, mikä ei ja minälainen tuoksu tuotteissa on. Jokainen tuote levittyy helposti, jättämättä ihoa valkoiseksi. Jopa lasten Kids SPF 50+ levittyy nätisti. Samaten aikuisten SPF 50+ spray.

En tiedä teistä, mutta itselleni kasvoille levitettävät aurinkovoiteet ovat vähän liian rasvaisen oloisia yleensä. Mutta kah: Biosoliksen kasvoille tarkoitettu, emulsiomainen Creme Visage SPF 30+ on eri kaliiperia! Päälle vähän puuteria ja avot! Nämä toki ovat ihotyyppikysymyksiä, mutta mun pintakuivalla iholla toimii mainiosti.

Mikäli pohdit luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden nanofiltteriasiaa, tiedoksi:

”Mineraalifilttereinä aurinkosuojassa toimivat sinkki- ja titaanidioksidi, jotka eivät ole nanopartikkelikoossa eivätkä voi imeytyä ihoon. Biosoliksen tuotteissa mineraalien partikkelikoko on 0.14 mikrometriä. Imeytyessään nanopartikkelit häiritsisivät elimistön immuunipuolustusta. Sertifiointitaho Ecocertin ja Cosmebion hyväksymät säilöntäaineet takaavat tuotteen turvallisuuden, eivätkä kuormita ympäristöä”. Voit lukea lisää täältä.

Tuoksun osalta koko sarja on aika samanlaista kuin Melt-In 30, mutta Sun Milk SPF 15+ on kevyempi ja mielestäni miellyttävimmän tuoksuinen. Tähän vaihdan sitten, kun iho on saanut vähän väriä.

Biosoliksella on valikoimissaan myös aurinkoöljy Sublimating Oil Spray SPF 20+ (oikealla), joka levittyy iisisti ja tekee ihosta kauniin kullanhohtoisen. Tällä tulee ihan superkaunis päivetys, mutta öljyn haju on vähän liikaa jopa mulle. Valitettavasti! Ilman odööriä tämä olisi mun lemppari ehdottomasti.

biosolis, aurinkorasva, aurinkovoide, luonnonkosmetiikka, kesä, aurinko

Biosoliksen After Sun on puolestaan tuoksun osalta hyvin neutraali (koko sarja saisi tuoksua tältä!) ja helposti levittyvä tuote, ihan jees sekin, mutta Melt-In on kyllä tuoteperheen paras. Kaiken kaikkiaan Biosolis on ”performancen” osalta täys kymppi (miten se kuuluu suomentaa?), mutta tuoksut ovat osassa vähän haaste mulle. Mahtavaa on silti se, että vihdoinkin aurinkorasvalle on käyttöä!

Ihanaa viikonloppua tyypit, muistakaa suojata ihonne, sillä nämä ovat juuri ne viheliäisimmät säteet, alkukesän ekat. Moni unohtaa, ettei iho ole nähnyt aurinkoa puoleen vuoteen ja että se palaa alta aikayksikön, vaikka lämpötila ei vielä pyörikään hellelukemissa.

3 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Apua, nyt on kyllä pakko kommentoida, koska itselläni AIVAN päinvastainen kokemus Biosoliksesta. Kokeilin kovin odotuksin viime kesänä ja tuote on kyllä aivan kuraa 🙁 jättää ihon keltaiseksi ja sotkee samalla vaatteet, enkä saanut valkoisia toppeja puhtaaksi. Imeytyy siis varsin huonosti. Lisäksi jää ”lillumaan” iholle, jolloin voide seuraavassa hetkessä pyyhkiytynyt pyyhkeeseen, kun rannalla ottaa aurinkoa. Onneksi tälle kesälle olen löytänyt todella toimivan luonnonkosmetiikan suojavoiteen.

Minulla on aivan sama kokemus kuin Lauralla tuosta 50 Biosoliksesta. Oli todella tahmeaa ja vaikeaa levittää. Lisäksi sitä ei meinannut saada pestyä pois. Tälle kesälle jotain muuta rasvaa meille.

Mitä mieltä olet Madatan uusista aurinkorasvoista ja Cc-voiteista? Sisältävätkö nanopartikkeleita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.