Menu

Syyskuulumisia

Olen mielenkiinnolla seurannut kuluvana syksynä sitä, mitä postauksia blogissani luetaan eniten. Ruoka-aiheet ovat VILLD-ohjelmamme takia framilla Kempparissa isommin kuin hetkeen ja on ollut kiinnostava katsoa, miten reagoitte villiruoka-aiheeseen.

Siinä missä esimerkiksi muoti- ta lifestyleblogien kohdalla tuntuu, että kirjoittajilla on vankka fanikunta, joka likettää helposti postauksia (vaikka niiden aiheet vaihtelisivat paljonkin), on täällä Kemikaalicocktailissa peukuttamisienne syynä aina kunkin postauksen asiasisältö. Se, että hymyilen kuvassa nätisti ja poseeraan viehkosti ei oikeastaan kiinnosta teitä juurikaan ja siitä olen ylpeä. Pidän lukijakuntaani tiedostavana ja älykkäänä ja tämän tietäen olenkin aina supertyytyväinen, kun blogaus saa paljon peukkuja, koska silloin sille on perusteltu syy.

Toisaalta mietityttää paljon aina se, jos jokin postaus ei saa monia tykkäyksiä.

Tiedostan, että sillä on huima merkitys, mihin aikaan jaan artikkelin Facebookissa. Väliä on myös otsikolla, nostokuvalla ja tietenkin itse asialla ja kulmalla, jolla aihetta lähestyy. Usein osaan arvata, mikä blogaus lähtee lentoon, mutta aina ei voi olla varma.

Halusin tämän tekstin myötä nostaa muutaman sellaisen postauksen parrasvaloihin, joka mielestäni on saanut liian pienen peukutussaldon. En tiedä onko syynä ollut tekstin jakoaika, nostokuva, otsikko vai se, ettei aihe kiinnosta, mutta vikaksi mainittu ei tunnu mahdolliselta, teidät tuntien.

Jos siis nämä neljä postausta ovat menneet ohi, otapa ne lukulistalle vaikka heti tänään!

Usein ihmiset luulevat, että olen vegaani, mutta syön kyllä kalaa. Omasta mielestäni syön sitä ihan liian harvoin ja liian yksipuolisesti myös. Lapsille on helppo laittaa lohta, ruotoja kun ei tarvitse silloin noukkia annoksesta, mutta oikeastihan pitäisi suosia kaloja monipuolisesti ja ottaa haltuun esimerkiksi suomalaiset roskakalat. Uusimman VILLD-jakson postauksessa on vinkit siihen, kuinka ruotoisesta ”roskakalasta” saa helposti syötävää. Tämä postaus kannattaa ehdottomasti lukea; kohta säkin umpioit särkeä ja teet kalajauhelihaa. Olen varma! Ohjelmassa pohdimme Ossin kanssa sitä, miksei kaupoista saa tavanomaisen jauhelihan tapaan kalajauhelihaa? Olisi nimittäin aivan hittikonsepti! Kalajauhelihasta olisi helppo valmistaa kalapihvit  ja muita kalaruokia, jotka uppoavat helposti koko perheelle. Kalajauhelihaa voit kuitenkin tehdä itse, käypä lukemassa postaus. 😉

Silloin kun perheeseen syntyy lapsi, alkavat vanhemmat miettiä kodin materiaaleja ihan uudesta näkökulmasta. Millä matskuilla pikkuinen konttaa? Missä hän nukkuu? Onko ympärillä muovipintoja vai luonnonmateriaaleja? Mitä pikkuinen laittaa suuhunsa jne. Itselleni kodin tekstiilien osalta on tärkeää, että ne ovat myrkyttömiä (palonestoaineet ja vahvat väriaineet jne.). Samalla minua kuitenkin kiinnostaa se, että tuotteissa on  eettisyys ja design kohdallaan. Pieni putiikki Korkevuorenkadulla yhdistää designin, eettisyyden ja turvalliset materiaalit, suosittelen tsekkaamaan postaukseni Tikau-liikkeestä. Etenkin eettiset ja ekologiset matot ovat ihan älyttömän upeita: esimerkiksi kuvan matot on värjätty kokonaan kasviväreillä!

Oivallukset ruokaan liittyen on minusta aina parhaita. Ne kun vaikuttavat arkeen niin konkreettisesti, syömmehän monta kertaa päivässä. Ensimmäistä villiruokaohjelmamme jaksoa on katsottu Facebookissa yli 20 000 kertaa, mutta Pihka-jakson postausta blogissa on liketetty vähän. Olen miettinyt paljon mistä se johtuu, itse kun koen, että pihka on aivan mullistava raaka-aine! Kyse on varmaan siitä, että sen työstäminen on vähän haastavaa, ja vaikka jakso on ollut saamamme palautteen perusteella porukan mielestä hauska, ei pihkan kerääminen silti ehkä tunnu realismilta itselle. Sanoisin silti, että kannattaa kokeilla! Lopputulos on taivaallinen. Pihkan maku tuo ihan uuden ulottuvuuden niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin.

Kosmatiikkapuolen postauksista ihan liian vähille liketyksille on jäänyt KIVVI-sarja ja kuvan HILLITÖN tuote, jonka ihanuutta on mitä ilmeisimmin ollut haastava tuoda esille blogissa. Kosmetiikka on kieltämättä toisinaan vaikea aihe, käsityksen siitä kun saa muodostettua parhaiten itse testaamalla.

Värikosmetiikka näkyy blogissa selkeästi, mutta kaikki voiteet, seerumit, kuorinnat jne. on vaikea visualisoida niin, että niiden vaikutukset ja toimintamekanismit näkyvät kuvissa. KIVVi-sarjan vartalomarmeladi on juuri sellainen tuote, jonka kuvallistaminen on haastavaa. Mutta suosittelen: lue postaus ja testaa tuotetta kun siihen jossakin törmäät. Ihan huippu idea esimerkiksi joululahjaksi luonnonkosmetiikan ystävälle.

Tässä tällaiset tärpit blogin viime kuukausien ajalta. Kuullaan taas, nyt palaan edittiin työstämään seuraavia VILLD-jaksoja.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.