Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Luomusilkkimallisto, johon ihastut

Ilouutisia kaikille, jotka innostuitte maaliskuussa esittelemästäni Whitetail-brändistä. Mallisto on nyt täydentynyt luomusilkkivaatteilla*, jotka tekivät itseeni paljon isomman vaikutuksen kuin olin kuvitellut. Kävin Margitin luona testaamassa kaikki neljä uutta Whitetail-silkkivaatetta, joista laitoinkin jo maistiaisia Insta-tililleni.

Uusi luomusilkkimallisto koostuu neljästä vaatteesta: pitkistä silkkihousuista, lyhyemmistä culotte-mittaisista housuista, mustasta ja valkoisesta topista sekä mustasta silkkimekosta.

Vaatteet ovat höyhenenkevyitä ja mahtuvat tyyliin kirjekuoreen — täydellisiä lämpimiin kesäpäiviin ja reissulle mukaan otettavaksi.

Voisin yllätyksekseni hyvin käyttää kaikki malliston vaatteita omassa arjessani, mutta olen valkoisen värin kanssa auttamattoman huono. Jotenkin vaan saan aina sotkettua itseni. Mutta malliston mustat vaatteet ovat kaikki loistavia.

Mello Dress -mekon juju on yksityiskohdissa: helma on takaa pidempi kuin edestä ja reuna on ronskisti kulmikas. Selkäpuolen pääntie on oma suosikkini.

Lähiksiä ja tarkat mitat Mello Dressistä löydät Whitetalen sivuilta. Kuvissa mulla on päällä koko S. Mello on maailman helpoin mekko, joka on imarteleva, helposti asustettava ja supermukava päällä. Ehdoton luottovaate.

Myös silkkimalliston pitkät ja liehuvat Flye Trousers -housut ovat vaatekaapin kulmakiviaineista ja mustan Onec-topin kanssa näyttävä kokonaisuus. Nämä pitkät housut ovat mallistosta oma suosikkini.

Ehkä helpoin ja mukavin asukokonaisuus ikinä: toimii kaikkialla bileistä hautajaisiin ja arkitilanteista hyvinkin juhlaviin tilaisuuksiin. Vakavampaan tai lennokkaaseen meininkiin. Kävellessäni kuvauksista kotiin sain paljon huomiota osakseni näissä mustissa liehulahkeissa, hatussa ja aurinkolaseissa. Päätin ottaa katseet kohteliaisuutena, haha.

Kuvat: Dorit Salutskij

Mallisto sisältää edellisten lisäksi culotte-mittaiset, valkoiset housut ja kuvissa näkyvän topin valkoisena. Näistä on kuvat myös Idan blogissa.

Whitetail on paitsi muoti- myös luonnonkosmetiikkabrändi. Sarja on tähän mennessä sisältänyt kaksi vartalovoidetta (jotka valitsimme Lauran kanssa viime vuoden parhaiden luonnonkosmetiikkatuotteiden joukkoon) ja nyt uutuuksina on lanseerattu suihkusaippuat. Ne ovat niin uusia, ettei tuotteita vielä näy brändin verkkokaupassa, mutta jälleenmyyjiltä niitä jo saa (edempänä tekstissä).

Ruskeisiin lasipulloihin pakatut, voidemaiset suihkusaippuat ovat silkkaa luksusta ja toivat sekä mulle että Lauralle mieleen designhotellin, jonka kylppäriin tällaiset voisi helposti mieltää. Toki ne istuvat ihan kivasti ne omaan kylpyhuoneeseenkin. Nämä on niitä arjen pieniä asioita, joista tulee hyvä mieli ja arvokas fiilis: suihkusaippua lasipullossa. Tosin eihän tällaista esimerkiksi lasten käsiin antaisi, mutta kun itse käyttää, niin ei ole ollut kertaakaan huolta pullon tippumisesta ja hajoamisesta. Pullo on aika painava, eikä kyllä ihan iisisti lipeä käsistä.

Whitetalen suihkusaippuoita on kaksi erilaista: neutraalin ja appelsiinin tuoksuinen. Tosin neutraaliversio ei ole kylläkään aivan hajuton, mutta mieto se on. Kannattaa haistaa ennen kuin ostaa, jos hakee ihan plainia tuoksumaailmaa. Itse tykkään molemmista, ja nämä sekä brändin vartalovoiteet ovat musta molemmat aivan mainioita lahjaideoitakin.

Whitetalen kosmetiikkatuotteita saa Helsingissä Beamista, Gaudetesta, Pürista ja eri hyvinvointikaupoista. Lahdessa Kukanekosta, Jyväskylässä Sisustus Ilosta ja Oulussa Mia Design-putiikista. Brändin omasta nettikaupasta toki myös, heti kun uudet tuotteet sinne ennättävät!

Merkin vaatteita puolestaan ainoastaan brändin omasta nettikaupasta. Syy on hinta: Margit kertoi, että vaatteiden hinta olisi reilusti yli tuplat, jos tuotteita myytäisiin jälleenmyyjillä. Esimerkiksi Mello Dress, jonka hinta on 169 € muuttuisi monelle aivan liian kalliiksi investoinniksi. Whitetailin tuotteet ommellaan Virossa, josta Margit on kotoisin ja näiden uusien silkkituotteiden materiaali tulee Italiasta, jonne se hankitaan Kiinasta. Silkki on luomulaatuista ja GOTS-sertifioitua.

*Muutama sananen silkistä: silkki saadaan silkkiperhosen toukan kehräämästä kuidusta. Toukka rakentaa itselleen kotelon, jonka sisällä se kehittyy perhoseksi. Mikäli odotettaisiin perhosen kehittymistä, katkeaisi silkkilanka, ja siksi toukat keitetään tai muulla tavoin kuumennetaan nopeasti ennen kuin ne ovat kehittyneet. Näin silkki pelastetaan. Animalian sivuilla todetaan, että ei voida varmasti tietää, miten toukka kokee kivun, mutta ymmärrän hyvin sen, että on kuluttajia jotka eivät halua käyttää silkkiä. Margitin Whitetale-tuotteet ovat luomusilkkiä. Käytännössä se tarkoittaa torjunta-ainevapaata ja perinteistä silkintuotantoa ympäristöystävällisempää tuotantoprosessia, mutta luomuus ei ota kantaa siihen, miten silkkiperhosen toukat tapetaan. On itse asiassa olemassa termi Peace Silk, joka oli itselleni ihan uusi juttu.
Peace Silk tarkoittaa silkkiä, jossa toukka poistuu kotelostaan ennen kuin silkki käytetään hyödyksi. Näin vältytään toukan vahingoittamiselta. Mitä en ymmärrä kuitenkaan on se, kuinka toukka tulee ulos ennen kuin on kehittynyt valmiiksi ja jos tulee, niin missä se sitten kehittyy? Tähän pitää perehtyä enemmän ja lupaan palata aiheeseen.

Ymmärrän, mikäli silkintuotanto jakaa mielipiteitä, mutta jokaisen on valittava ne omat prioriteettinsa ja arvonsa. Itse esimerkiksi en halua pukeutua synteettisiin materiaaleihin jotka eivät maadu vuosisatoihin. Silkki on 100% biohajoavaa ja luomusilkki on myös tuotantoprosessin osalta ympäristöystävällinen vaihtoehto.

Lyhyesti vielä Lauran ja mun kokemuksia Whitetalen merinovilla- ja silkkijerseyvaatteista, joista kirjoitin maaliskuussa: olemme kumpikin ihmetelleet, kun paitoja ei juuri tarvitse pestä. Ne vaan eivät hikoonnu. Toki kun lasten kanssa touhuaa, on vaatteissa toisinaan pesua vaativia tahroja, mutta hielle paidat eivät vaan ala haista millään. Materiaalit ovat supermukavia päällä ja näyttävät parin kuukauden käytön jälkeen ihan uusilta ja ovat pitäneet muotonsa.

Whitetail on superkiinnostava brändi, jonka seuraavaa mallistoa odotan jo. Mitäköhän saamme yllemme syksyksi?

4 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Kaunis mekko! Onko siinä vuorta, vai kuultaako kauttaaltaan läpi?

Kiitos Whitetailin esittelemisestä blogissasi! Olen tätä nykyä todella tyytyväinen t-paidan ja alpakkahuivin käyttäjä. Myös vartalovoide on käytössä. Merkki on helmi.

    Aanu ei ole vuorta, mutta ei kuulla myöskään läpi.

    Ja merkki TOSIAAN on helmi. Siksi sitä täällä puffaan. 😀

Hei Noora!
Whitetail kuulostaa erittäin lupaavalta merkiltä, ja vaatteet näyttävät päälläsi oikein kauniilta, etenkin nuo silkkiculottet on ihanat!

Itse olen ollut jo kauan kiinnostunut ekologisuudesta niin ruokavalion kuin kosmetiikankin saralla (ja itse asiassa olen juuri lukemassa toistamiseen ’Marjoja ja maskaraa’!) mutta vasta ihan hiljattain olen toden teolla innostunut ottamaan selvää eettisestä ja ekologisesta muodista. Olisikin tosi hienoa jos viitsisit esitellä nämä kriteerit täyttäviä brändejä jossain blogipostauksessa, sekä vinkata sellaisista Helsingin vaatekaupoista, joista löytyisi kestävää ja kaunista muotia (:

Lady vanilja: itse asioin pääasiassa Nudgessa, Sofinahissa ja R/H:lla. Mutta brändejä on toki monia — esim. juuri Whitetail — joita ei saa kivijalkakaupoista. Pistetään postaus korvan taakse. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.