Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Tumman, vaalean, lyhyen ja pitkän hiuksen hennavärjäys

Olen hennannut hiuksiani kymmenen vuoden ajan. Vain kerran olen joutunut käyttämään perinteistä synteettistä, mustaa hiusväriä, muuten kaikki värjäyskerrat ovat olleet kasviväreillä toteutettuja. Olen siitä onnekas, että oma luonnollinen hiusvärini on tosi hyvä myös, eikä ole mikään pakko värjäillä juurikasvua pois, vaan kun värjään, saavat hiukset sen jälkeen olla 3-4 kuukautta rauhassa. Tämän lisäksi olen yleensä touko-syyskuun värjäämättä kokonaan. Vuodessa hennaan hiuksia noin 3-4 kertaa ja lähes aina teen sen itse kotona. Olen kotivärjäykseseen siis tottunut, eikä enää epäilytä laittaa päähän sammaleenvihreää tahnaa. Alussa se kieltämättä vähän huolestutti.

Olen testaillut vuosikausien ajan erilaisia hennavärejä blogissa, viimeiset kolme värjäystä olen tehnyt Cultivator´s-merkkisellä sarjalla, jota minun myötäni testasivat myös Laura ja Ina. Meillä on keskenämme aika erilaiset hiukset ja ajattelimme, että teitä saattaisi kiinnostaa tietää, miten yksi sarja toimii kolmessa erilaisessa päässä.

Cultivator´s-sarja on kotoisin Intiasta, ja vaikka hiusvärisarja on aika uusi — lanseerattu viime vuonna — on ko. firma pitkän linjan raaka-ainetoimittaja ja toimittanut siis ainesosia muille firmoille jo yli 30 vuoden ajan. Nyt merkin omat, Ecocert ja USDA-sertifioidut luonnonkosmetiikkatuotteet ovat myynnissä sekä kuluttajille että ammattikäyttöön ja värit ovatkin kasvivärjäyksen parhaimmistoa. Katja Kokon mielestä jopa maailman parhaita.

Cultivator´s-kasvivärejä on on monia eri sävyjä (kuvassa ei näy kaikkia), minä testasin tapani mukaan mustaa.Ei ole kiinnostellut testata ruskeita hennavärejä, kun oma ruskea hiusväri on niin hyvä. Jos värjään, on se aina mustaa.

Omat hiukseni ovat aika ohuet, mutta onneksi niitä on paljon ja ovat myös helposti muoiltavat.  Toisaalta ne näyttävät helposti harakanpesältä. Suosin lyhyttä hiusmallia, koska haluan hiushuollon olevan helppoa ja toisaalta, koska olen havainnut lyhyen mallin sopivan kasvojeni muotoon hyvin. Hennatessa on sitäpaitsi superkätevää, kun värimassan saa levitettyä lyhyisiin hiuksiin helposti, eikä tahnaa tarvitse kovin paljoa.

Cultivator´sin Black on luonnollinen ja viileä mustan sävy, jonka myötä hiuksiin tuli myös yllättävän paljon kiiltoa. Yleensä mulla hennavärin myötä hiukset ovat mattaiset, tämä kiilto on mulle ihan uutta. Ei huono! Cultivator´sin hiusväriboksi sisältää neljä väripussia, joista itse käytin yhteen värjäyskertaan 1,5 pussia. Väri sekoitetaan lämpimään veteen, levitetään päähän, ja annetaan vaikuttaa 30-90 minuuttia. Itse pidin väriä päässä tunnin ja tässä ja tuli oikein nätti musta lopputulos.

Kuvat ovat kampaamo Fleidasta, jossa kävin leikkauttamassa vastavärjätyt hiukset, värjäys on siis tehty kotona itse ja leikkauksen hoiti vakkarikampaajani Hanna Valjakka.

Tykkään todella paljon tästä mustasta, paras hennaväri, jota olen kotona testaillut.

Mustan Cultivator´s -värin kaikki raaka-aineet ovat tietenkin kasveista peräisin ja lisäksi luomulaatuisia. Tarkka INCI tässä: Indigofera tinctoria (Indigo) Powder*, Emblica officinalis (Amla) Powder*, Lawsonia inermis (Henna) Powder*, Ziziphus spina-Christi (Ziziphus) Powder*, Eucalyptus globulus (Eucalyptus) Powder*, Aloe barbadensis (Aloe Vera) Powder*, Curcuma longa (Turmeric) Powder*, Matricaria chamomilla (Chamomile) Powder*. = *Ingredients from organic farming

Jos haluat nähdä, miten väri sekoitetaan ja levitetään päähän ihan käytännössä, katsopa Inan uusin vlogaus, jossa hän testaa Cultivator´sin Cassiaa. Ja kun nyt ollaan ihan tarkkoja: Ina ei varsinaisesti värjää hiuksiaan videolla, vaan cassian pointti on vahvistaa hiuksen omaa väriä, antaa sille kiiltoa ja vahvistaa hiuksen rakennetta.

Katso video täältä.

Ina ei värjää hiuksiaan koskaan ja onkin ihan noviisi värihommissa. Video havainnollistaa hyvin, kuinka operoida tosi pitkien hiusten kanssa, kun värjää kotona.

Kolmannen koekaniinin, Lauran hiukset ovat pitkät, vaaleat ja ohuet, mutta niitä on aika tiheään, kuten mullakin. Lauralla on yhä hiusten latvassa vaalennusta, juuret ovat tummemmat. Siinä missä itse olen kotivärjäyksen konkari, ei Laura ole värjännyt hiuksiaan kotona 20 vuoteen — ennen kuin nyt. Kasvivärikokemuksiakin Lauralla on vasta muutama takana, joten hennahommat ja kotiväri ovat Kempparin kakkosnaiselle aika uusia juttuja. Aikaisemmin Laura kävi kuuden viikon välein kampaajalla vaalentamassa ja värjäämässä hiuksiaan, musta se kuulostaa todella rankalle hiusten kuluttamiselle, mutta niin kai monet tekevät.

Lauran hiukset ennen Cultivator´s -värjäystä

Lauralla meni hiuksiin 3 väripussia ja yhden värin sijaan hän testasi useampia värejä: ”Ihan ensin värjäsin Light Blonde -sävyllä, jolla omaan sävyyn tuli lämpöä, muttei tummentunut liikaa”.

”Toisella kerralla kokeilin sävyä Golden Blonde, koska halusin tietää mitä käy, jos laittaa hiusten sävyyn nähden liian vaaleaa kasviväriä päähän. Tämä siksi, kun aina puhutaan, ettei kasviväri vaalenna — kirkastaa vain. Laitoin värin ensin tunniksi tyveen, sitten pituuksiin ja annoin vaikuttaa vielä toisen tunnin. Sävystä tulikin ihan odotetusti valju, eli oikeassa ovat: hiukset kyllä tuntuivat hyvin hoidetuilta, mutta juurikasvu jäi näkyviin”.

”Kolmannella kerralla ajattelin olla vähän rohkea. Halusin hiuksiin lämpöä, ettei juurikasvu näy. Laitoin tyveen sekoituksen, jossa oli pussi Blondea ja pari teelusikallista Auburn Copper -sävyä. Annoin värin vaikuttaa tyvessä reilun tunnin. Sitten laitoin pituuksiin sekoituksen, jossa oli kaksi pussia Golden Blondea ja muutama teelusikallinen Auburn Copperia. Annoin vielä vaikuttaa noin puolitoista tuntia. Tällä kertaa tyvikasvu sulautui pituuksiin kivasti. Hiukset tuntuivat tosi hyvin kosteutetuilta ja vahvoilta. Kaiken kaikkiaan kotivärjäys oli paljon helpompaa kuin olin kuvitellut. Ehkä ei tarvitse enää pitää 20 vuoden paussia!”

”Eli oikeassa olivat ne jotka sanovat, että kasviväristä tulee parempi muutaman värjäyskerran jälkeen ja jos jaksaa antaa värin aina kunnolla vaikuttaa” Laura summaa. Ihana, vähän punertava sävy, joka sopii sattumalta aika nappiin Lauran uusien pokien kanssa.

Mulle kasvivärit ovat jo ihan arkipäivää, mutta sekä Laura että Ina huomasivat hiustensa tuntuvan Cultivator´s-käsittelyn jälkeen paksummilta (etenkin juuresta) ja hiukset olivat Lauran mielestä myös taipuisammat. Tuo hiusten tukevoituminen hennakäsittelyn myötä on tuttu ilmiö mullekin — niin tuttu jo, etten erikseen enää edes noteeraa sitä.

Cultivator´s-kasvivärejä löytyy jo monesta paikasta: Ruohonjuuri, Biodelly, Sokos, Hyvinvoinnin.fi, Jolie, Ecobella sekä jälleenmyyjän oma verkkokauppa Miraz.fi. myy ko sarjaa. Jos haluat testata Cultivator´sia, saat koodilla Kemikaalicocktail -15% alennuksen  Miraz-verkkokaupassa. Ale on voimassa 11.6. saakka.

Olipas kiinnostava testata kosmetiikkaa näin kolmeen pekkaan. Taidammepa tehdä tästä konseptin!

4 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Kiitos arvostelusta. Minulla on jäänyt aikaisemmista hennakokeiluista hieman huonot muistot, kun hiuksista tuli ruskean sijaan vihreät. Tämän innoittamana testaan värjätä näillä sävyillä 🙂

Itse olen ensi torstaina testaamassa elämäni ensimmäistä kasvivärjäystä, jonka tosin suoritan ammatilaisen käsittelyssä Keidas By Lumossa. Samalla testaan, niin äärettömän mielenkiintoiselta kuulostavan, energialeikkaus-tekniikan. Jännityksellä odotetaan miten käy 🙂

Cultivatorsin viininpunainen ei tehnyt omalle tukalle kyllä mitään eroa, vaikka hennamaisempi väri (taisi olla saman sarjan light brown) tarttui, oranssina tosin. Olin kyllä aika pettynyt. Olisi mukava saada värjättyä hiuksia kasviväreillä muuksikin kuin oranssiksi, mutta näillä näkymin se ei omalla kohdalla ole onnistunut. :/

Hei,

Taittoiko sulla tämä punaiseen? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.