Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Vuoden 2016 parhaat tuotteet: hiukset / vartalo

Olen luvannut postausta viime vuoden parhaista luonnonkosmetiikkatuotteista jo pariin otteeseen ja vihdoinkin se on tässä — tai ensimmäinen on. Emme viitsineet tunkea kaikkea sisältöä yhteen kilometrin pituiseen blogaukseen, joten saat luettavaksesi muutaman postauksen tuotteista, jotka Lauran kanssa olemme arvioineet viime vuoden parhaiksi. Niitä on kulkenut yli sata näppiemme lävitse, joten testailtu on. Ja on kiva jakaa testikokemuksia Lauran kanssa, näin voimme antaa teille enemmän infoa tuotteiden soveltuvuudesta erilaisille iho- ja hiustyypeille. Mulla on normaali sekaiho, Lauralla selvästi kuivempi hipiä, mulla taas on ohut ja lyhyt, tumma tukka, Lauran hiukset ovat pitkät, paksut ja vaaleat.

Tässä blogauksessa on mainittu tuotteita ja sarjoja, jotka ovat olleet meillä viime vuonna testissä, ja joista koimme tärkeäksi mainita. Tämän postauksen teosta meille ei ole kukaan maksanut, ihan vaan noin muistutukseksi. (Ja näet asian muutenkin aina vesileimsta.)

Huomautuksena myös, että on monia sarjoja, joita emme ole testanneet, ja esimerkiksi Katjan tontilta löytyykin infoa tällaisista sarjoista paljonkin. Kannattaa siis kurkata sinne myös.

HIUSTUOTTEET

Itse käsittelen hiuksia aika vähän, lähinnä käytössä on shampoo, suolasuihke ja kookosöljyhoidot. Viime vuoden aikana aloin kuitenkin käyttää myös hoitoainetta, sillä hiukset tuntuivat olevan kosteutuksen ja vahvistamisen tarpeessa enemmän kuin aikaisemmin. (Toki käytän tähän myös ravitsemuksellisia keinoja.)

Less is Moren Lindengloss-hoitoaineesta* on tullut oma suosikkini, joka toimii hyvin värjättyihin hiuksiin. Tuote onkin tarkoitettu nimenomaan värjätyille, käsitellyille ja myös kuiville hiuksille, jotka tarvitsevat ”korjaavia toimenpiteitä”.

Tehoaineina tuotteessa on mm. kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä, jossa on erittäin korkea E-vitamiinipitoisuus (E-vitamiini on tärkeä vitamiini hiuksille ja päänahalle). Lue lisää tuotteen tehoaineista esimerkiksi täältä.

Less is More -sarjassa huippua on se, että mm. tätä tuotetta saa minikokoisena matkaversiona (30 ml), joka helpottaa reissaamista paljon. Mulla on keväällä edessä pari metkaa, joilla ajattelin selvitä vain käsimatkatavaroilla. Mukaan lähtee ainakin mini-Lindengloss-hoitsikka. Less is Moresta olen kirjoittanut blogissa aikaisemminkin, lue lisää esimerkiksi tästä postauksesta.

Laura puolestaan on tykästynyt Organic Shopin Repair-hoitoaineeseen* (tätä myy Stockmann,  Sokos ja Biodelly*),  joka on jopa niin hoitava, ettei sitä voi käyttää joka pesun jälkeen. Pitkiin hiuksiinsa Laura käyttää mielellään Urtekramin Kookossarjan hoitoainetta*, joka sopii joka päiväiseen käyttöön mainiosti. Saman sarjan shampoo* on budjettivaihtoehdoista paras: ”se on tarpeeksi kosteuttava, eikä pese päätä narskuvan puhtaaksi / liian kuivaksi. Shampoopuolen tuotteista JohnMastersin Honey Hibiskus-shampoo on Lauran suosikki luksusputeli. Siinä on kuulemma  ihana vaahto eivätkä hiukset kuivu tätä käyttäessä tarpeettomasti.

John Mastersista puheenollen: toinen hoitoaine, johon itse viime vuonna tykästuin on John Masters Organicsin Rose & Apricot Hair Milk -hoitoaine. Sitä on tarkoitus levittää lähinnä hiuslatvoihin, ja tosi pieni määrää riittääkin kerralla. Tuote on täydellinen kuiville ja vaurioituneille latvoille. Voit lukea lisää täältä. Laura on käyttänyt vastaavana tuotteena saman sarjan Honey Hibiskus -hoitoainetta, joka on tarkoitettu paikkaavaksi tuotteeksi vaalennetuille hiuksille. John Masters Organics sarjaa myy yhteistyökampaamomme Eco Beauty Wellness ja verkossa mm. Jolie*

Mitä tulee muotoilutuotteisiin, en ole vieläkään löytänyt hyvää hiuslakkaa tai muotoiluvaahtoa luonnonkosmetiikan puolelta, vaikka olen testannut tänä vuonna useampia ehdokkaita! Harmittaa! Laura sen sijaan on tykästynyt John Mastersin Volumizing Foam – muotovaahtoon, jolla kuulemma saa pitkiin hiuksiinsa enemmän rakennetta. Vika on varmaan mun kutreissa kun tuntuu, ettei mitkään vaahdot oikein toimi…

Erilaisia toimivia suihkeita, joilla saa hiuksiin vähän tuuheutta ja tekstuuria, niitä kyllä onneksi on. Esimerkiksi Rahuan tuuheuttava hiussuihke* on sekä mun että Lauran suosikki. Hiuksiin jätettävä suihke on kevyt, mutta antaa silti volyymia. ”Tämä on erityisesti, mun mieleeni, koska tuote ei tee kuivaksi suolasuiheen tavoin, vaan antaa ilmavaa kevyttä tukea” Laura kommentoi.

Minä olen taas ehdoton suolasuihkeen ystävä ja juuri pidän siitä, että hius tulee vähän kuivan tuntuiseksi. Käytössä mieluisin on ollut Dabban Baltic Sea Spray* (30 ml), jossa on aivan hurmaava männyn tuoksu! Myös John Mastersilla on mainio suolasuihke, mutta tuoksun vuoksi olen tykästynyt Dabban versioon enemmän.

Laura on testaillut muuten suolasuihkeita kuivashampoon sijasta:” Yritän kasvattaa hiuksia enkä halua tukkia päänahkaa kuivashampoilla (vaikkakin tykkään siitä Rahuan kuivashampoosta kovasti). Suolasuihke toimii yllättävän hyvin!”

 

En tiedä kuinka moni tekee hiusnaamioita, mutta itse koitan ainakin kerran kuussa muistaa. Enkä osta tätä varten kalliita täsmätuotteita, vaan käytän luomulaatuista neitsytkookosöljyä, joka on aivan täydellinen hiusten kosteuttaja! Nyt käytössä on Voimaruoan sentrifugoitu kookosöljy*, jota käytän sekä ruoanlaitossa että hiuksissa. Käytännössä levitään huoneenlämpöistä kookosöljyä hiuksiin ennen pesua ja annan vaikuttaa 20-30 minuuttia, jonka jälkeen pesen hiukset kaksi kertaa shampoolla. Laura, jolla on pidempi tukka, antaa öljyn vaikuttaa 45-60 minuuttia. Lopputulos on ihan älyttömän kiiltävä ja terveen näköinen. Olen kirjoittanut Voimaruoan kookosöljystä ja kookosöljyn monipuolisesta käytöstä oman postauksensa aikaisemmin, löydät sen täältä.

Mikäli vierastat kookosöljyn tuoksua, on myös hyvä vaihtoehto Khadi-sarjan AMLA-hiusöljy*. Olen testannut sitäkin ja toimii mainiosti. Luksuksempi vaihtoehto kuin perinteinen kookosöljy.

 

 

VARTALOTUOTTEET

Sanottakoon heti alkuun, että vaikka olen kuinka jäävi, on Pihlaja-vartalovoi* yhä suosikkini, kun puhutaan vartalotuotteista. Sen koostumus, imeytyvyys ja tuoksu vaan ovat ihan täydellisiä. No, jos itselleen kosmetiikkaa suunnittele,e niin täytyyhän sen täyttää omat kriteerit, haha.

No mutta. On monia muitakin hyviä vartalotuotteita, joista mun ja Lauran viime vuoden suosikit tässä.

Urtekram on mainio sarja hinta-laatusuhteeltaan ja sarjan sheavoi* on mainio tuote. Myös alumiinipakkaus on nätti, tämän voisikin antaa vaikka lahjaksi. Aivan erilainen koostumukseltaan on Esse-sarjan Body Oil -vartaloöljy, josta pidän kovasti. Probiootteihin perustuvasta Essestä on tulossa lisää asiaa blogiin lähiaikoina, kyseessä on ihan mullistava sarja, josta löytyykin paljon tietoa Katjan tontilta. Käytän vartalolle myös argan- ja etenkin kesällä porkkanaöljyä, joka antaa kesäsäärille kauniin päivettyneen lookin.

Suomalainen brändi nimeltä Whitetail tekee aivan supereita vartalovoiteita, joista lisää blogissa myöhemmin. Tässä kohtaa kuitenkin täys kymppi sarjan kermaisille ja superhyvin imeytyville vartalovoiteille, joista sekä Neutral että Orange ovat molemmat ihania. Kurkkaa lisää infoa linkkien takaa!

Sante ja Lavera ovat molemmat pioneerisarjoja, joiden laatuun voi aina luottaa. Santen Happiness-sarjan suihkusaippua* ja vartalovoide* tuoksuvat huumaavasti appelsiinille ja mangolle ja näitä vegaanituotteita tekisikin tuoksun vuoksi mieli lähinnä lusikoida! Molemmat erinomaisia, eivätkä liian kalliita. Esimerkiksi suihkusaippua maksaa Natural Goods Companyn verkkokaupassa reilun 8 euroa*.

Laveran Pampering Rose-sarjan suihkusaippua* ja vartalovoide* puolestaan  ovat kaikille, jotka rakastavat kukkaistuoksuja: mulle tulee näistä ylellinen fiilis, kun olen ihanassa ruusuntuoksupilvessä. Yleensä olen enempi sitruksen ystävä, mutta näistä kyllä pidän. Tuotteissa on käytetty mm. villiruusu-uutetta, luomulaatuista auringonkukkaöljyä ja ruusuvettä.

Sekä Laura että minä ollaan molemmat oltu fiiliksissä Naturado-sarjan Karitevoista*. Kätevän kokoisessa tuubissa (100 ml) oleva karitevoi on helppo levittää ja imeytyy nopeasti. Laura käyttää jopa kasvoille (reissuun yhden putelin taktiikalla!), itse käytän lähinnä vartalolle.

Moksan Muscle Rub on MAHTAVA! Tämä on suosikkini särkeviin tai jomottaviin lihaksiin. Vinkkasinkin teille tästä joulukuussa, kun listasin hyviä joululahjaideoita. Sanoisin, että jokaisen paljon liikkuvan tai urheilevan kannattaisi testata tätä ehdottomasti ja myös toki kenen tahansa, jolla on lihasjumeja. Sheavoipohjainen tuote sisältää luomuöljyjä ja eteerisiä öljyjä ja vilkastuttaa verenkiertoa. Tämä on vähän Tiikeribalsamimainen, mutta koostumus on ihanan pehmeä, eikö ollenkaan öljyinen.

Samankaltainen, mutta miedompi on Cime-merkin ihana Himalaya-balm (iso kuva ylempänä), joka on rauhoittava ja elvyyttävä balsami, mm. ärsyyntyneelle iholle, lihaskipuun ja -jäykkyyteen. Sopii hyvin väsyneille jaloille helpotusta tuomaan. Kahina Giving Beautyn FEZ-balmi on ihmevoide sekin: paljon arganöljyä ja mm. kehäkukkaa sisältävä, voimakkaan yrttisen tuoksuinen, keltainen voide pehmentää ihoa ja sen tuoksu rauhoittaa todella. Kehäkukalla on tunnetusti parantava ja rauhoittava vaikutus. Ihana esimerkiksi illalla käytettäväksi.
Vaikka kuorin kasvot pari kertaa kuussa, vartalon ihoa en kauhean usein muista. Organic Shopin Bamboo-sarjan Sea Salt Body Polish on vaikuttanut siihen, että muistan: jo pelkkä tuote on hauskan näköinen, mutta itse kuorintakin on ihana: geelimäinen, merisuolaa sisältävä ja huumaavan — mutta ei liian vahvan — tuoksuinen vartalokuorinta tekee ihon pehmeäksi ja superraikaaksi. Tämä on tuote, josta tulee ihana kesäfiilis, mutta on erityisen hyvä iholle näin talvella, kun kroppa tuntuu koppuralta. Sarjaa myy ainakin Stocka, Sokos ja Emotionit. Verkon puolella sarjaa löytyy Hyvinvoinnin tavaratalosta* ja Biodellysta*, mutta näköjään ihan kaikkia sarjan tuotteita valikoimissa ei ole.

Tässä viime vuoden suosikit hius- ja vartalotuotteiden osalta, omia suosikkeja saa hei mielellään listata tekstin perään! Kasvotuotteet, dödöt ja muut pian omassa postauksessaan.

* Affiliate-linkki

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.