Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Whitetail taitaa täydelliset arkivaatteet

Eilen työni vei minut juttukeikalle ihanan puutaloidylliin, jossa vietin parituntisen Whitetail-brändin perustajan, Margit Peuran seurassa. Ja taas on olo, että hyvikset voittavat!

Whitetail on virolaistaustaisen, nykyään Suomessa asuvan lääkärin intohimoprojekti, jota tosin ei kylläkään voi kuvata sanalla projekti sikäli, että Margit tekee työtä hyvin pitkäjänteisesti, eikä varmasti ole laittamassa pillejä pussiin ihan heti. Lääkäriksi kouluttautunut, mutta  aina muotia kohtaan suurta paloa kokenut nainen tekee parhaillaan kahta hyvin erilaista työtä, jotka kuitenkin loppupeleissä ovatkin nivoutuneet yhteen. Kaikella on kuulkaa tarkoitus.

Margit on nuoresta saakka ommellut itselleen vaatteita ja saatuaan ensimmäisen lapsensa, alkoi tiedostava äiti selvittää entistä tarkemmin tekstiilien, vaatteiden  ja muun kodin tarpeiston materiaaleja ja taustoja ja koki, että häntä ahdistaa liikaa se, jos hän ei laita korteaan kekoon. Whitetail sai alkunsa tästä ja periaatteena on valmistaa eettistä ja kestävää muotia, ekologisista materiaaleista.

Margitia ovat aina kiehtoneet etenkin neuleet ja ne ovatkin olennainen osa Whitetailin mallistoa. Vaatteiden materiaaleina ovat alpakka, merinovilla, silkki ja silkkijersey; luonnolliset ja laadukkaat sekä ihanan tuntuiset materiaalit, joista valmistetuissa vaatteissa haluaa asua. Jokainen vaate, jota kokeilin, olisi voinut jäädä päälle heti! Täydellinen t-paita, pitkähihainen merinovilla-silkki -paita (joka sopii yhteen kaiken kanssa), mukavin neulemekko ikinä (kuva alapuolella), supermonikäyttöinen alpakka-neuletakki, joka ylettyy polviin saakka ja jättimäinen alpakkahuivi — Margit todellakin on kartalla siitä, minkälaisia vaatteita ihminen OIKEASTI haluaa käyttää ja tarvitsee.

Kuten minulla, myös Margitilla on pari lasta ja skidien kanssa touhutessa vaatteet vaan eivät voi olla mitään haute couturea. Niissä pitää pystyä nostelemaan, taipumaan, juoksemaan ja olemaan mukavasti, mutta silti olisi kiva käyttää muuta kuin tuulipukua ja pieruleggareita.

Whitetailin vaatteet ovat juuri sellaisia, joissa minä elän: laadukkaita perusvaatteita, joissa on jokin pieni twisti. Toki tykkään asustaa erikoisesti ja erottua joukosta kun on mahdollisuus — en todellakaan ole mikään minimalistinen farkut, t-paita ja nudemeikkityyppi —, mutta oikeasti mulla on päällä melkein joka päivä farkut ja paita. (Eikä meikkiä.)

Whitetailin t-paita on täydellinen: se on tarpeeksi väljä ollakseen päällys- eikä alusvaate, hihoissa on mittaa ja väljyyttä ilman lepakkoefektiä ja materiaali on tukevaa, mutta laskeutuvaa ja pehmeää, merinovillaa ja silkkijerseytä. Niin miellyttävä päällä, että tekisi mieli halia itseään. Ah!

Juuri tällaiset vaatteet ovat vaatekaapin perusta ja kun laadukkaiden matskujen ja designin lisäksi eettisyys on kunnossa, ei voi kuin olla iloinen tämän brändin bongaamisesta.

Vaatteet valmistetaan Virossa, josta Margit on kotoisin. Neuleet kudotaan käsin Tartossa, neulokset tulevat Pärnusta ja silkki Tallinnasta ja etelä-Virosta. Tuotteet tehdään todellakin käsityönä, siitä havainnollistava videoklippi löytyy Insta-tililtäni, käyhän kurkkaamassa.

Sen sijaan, että lanseerattaisiin joka vuosi muutama mallisto, kasvaa Whitetail-mallisto vähitellen, aina noin viidellä vaatteella kerallaan. Vanhat tuotteet eivät siis katoa uusien ilmaantuessa, vaan ideana on luoda vaatteita, joita halutaan käyttää pitkään ja joita saa sesongista toiseen.

Kuten mainitsin, on Margit ollut kiinnostunut muodista aina ja lääkärin ammatissaan puolestaan kokenut olevan väärässä paikassa. Nyt nainen edelleenkouluttautuu funktionaalisen lääketieteen pariin ja oma sävel on alkanut löytyä. Lääkärin ammatista on ollut hyötyä myös Whitetailissa, sillä konseptiin kuuluu muodin lisäksi kosmetiikkaa. Toistaiseksi tosin vasta vartalovoide, mutta sepäs onkin sitten aivan huippukamaa: päätyi mun ja Lauran viime vuoden parhaat -listaukseenkin.

Neutral ja Orange -versioina löytyvä vartalovoide on helppo levittää, se imeytyy huippuhyvin, kosteuttaa tehokkaasti ja on kauniissa lasipullossa. Lisää kosmetiikkaa brändin valikoimiin on tulossa, jopa aika pian! Infoilen sitten kun Whitetail-kosmetiikkaperhe kasvaa. Odotan innolla!

Niin kosmetiikan kuin vaatteiden osalta Whitetail halutaan pitää kohtuuhuntaisena ja siksi tuotteet ovat myynnissä lähinnä brändin omien verkkosivujen kautta. Esimerkiksi huippulaadukkaat neuleet — jotka ovat malliston kalleimmat vaatekappaleet — maksavat 199 €. Jos niitä myytäisiin kadunvarsiliikkeessä, olisi tuotteen hinta katteen kanssa 500 €. Itse olen kyllä kieltämättä superhuono ostamaan vaatteita verkosta, mutta Whitetailin sivuilla on niin hyvät mitta-avut, että ehkä voisin vähitellen alkaa uskaltaa… Testasin kaikki malliston 12 tuotetta ja mulle oikea koko on selkeästi S. Olen yläosalta yleensä 34-36 ja alaosat mulla on 36-38 -kokoisia, jos tämä osviitan antaminen nyt jotakuta auttaa. Idan tontilla on muuten kuvia Whitetailin täydellisestä Iris-neulemekosta, miten tuo vaate voi olla niin ihana?

2 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Ihania vaatteita – mutta, kuten lähes aina kun kyse eettisemmistä merkeistä, koot loppuvat kesken. Miksei uskalleta tehdä plus-kokoisia eettisiä vaatteita?

Katselin sivuja ja ajattelin tilata, mutta kaikki englanniksi.
En ole koskaan ymmärtänyt miksi suomalaiset yritykset häpeää suomen kieltä. Nykyään on mahdollisuuksia laittaa niin että voi valita kielen. Vaikka osaan jonkinverran englantia on kiusallista tilailla kun et ymmärrä täysin kaikkia tietoja. Katsokaapa vaikka Lapuan kankureiden sivuja siellä voi valita suomen tai englannin kielen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.