Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Vuoden 2016 parhaat tuotteet: kasvot

Julkaisimme viime kuussa jutun Lauran ja mun testaamista, parhaista vartalotuotteista viime vuoden ajalta. Tässä vihdoinkin kasvotuotteet, jotka erottuivat vuoden 2016 aikana testituotemassasta edukseen.

Sanottakoon alkuun, että oma ihoni ei ole yleensä kovin ronkeli ja melkein kaikki tuotteet ovat ihan ok. Nyt ei olla listattu kuitenkaan ihan ookoota, vaan ne parhaat. Ne, joita ostaisimme testituubin loputuua uudestaan.

Oma ihoni on suht normaali sekaiho, jossa kuitenkin on lievää taipuisuutta couperosaan. Viime vuosi oli ihoni kunnon kannalta haastavin ikinä, lienee syytä etenkin stressaavassa elämäntilanteessa, iho kun reagoi helposti muuhunkin kuin vain kosmetiikkatuotteisiin ja siihen, mitä syö. Tässä kuitenkin on arki vähitellen haleutunut uusiin uomiinsa, joten toivotaan että ihokin alkaa rauhoittua. Lauran iho puolestaan on aiemmin ollut tyypillinen pintakuiva sekaiho, mutta liian varhain alkaneiden vaihdevuosien myötä Lauran iho on kuivempi  ja ohuempi kuin aikaisemmin ja vaatii sen vuoksi nykyään aivan toisella tavalla kosteuttamista.

Testasin viime vuonna monia sarjoja, joista ihan ehdoton suosikkini on Kypris Beauty. Kirjoitin sarjasta tammikuussa 2016 ja samaa mieltä olen yhä: tämä kosmetiikkasarja on todella poikkeuksellisen erinomainen.

Tuolta edellisen linkin takaa löytyy sarjan suosikkituotteitani, mutta myös Kypriksen kasvoille tarkoitettu Heliotropic-aurinkovoide on aivan nerokas! Se on kuin hyvä kasvovoide, jossa on lisäksi SPF30-suoja. Ah — vihdoinkin! Lue tuotteesta lisää aiemmasta tekstistäni. Parhaillaan käytössä oleva Kypris Clearing Serum on uusi suosikki, joka rauhoitti ihoa jo muutamassa päivässä sen käytön aloittamisesta. ”Näpyt, tukkeumat ja ihon herkkyys rauhoittuvat ja vähenevät selkeästi” todetaan Liinu´n nettisivuilla, allekirjoitan joka sanan.

Toinen sarja, jonka haluan nostaa esille, on probiootteihin perustuva Esse. Olen testannut sarjaa nyt pariin eri otteeseen ja ollut kolmessa Esse-kasvohoidossakin (niisä tulossa blogiin lisää infoa piakkoin). Esse on aivan poikkeuksellinen ihonhoitotapaus, jonka toimivuus perustuu probioottiajatteluun. Iho on suurin elimemme ja samaan tapaan kuin suoliston bakteeritasapaino, myös ihon bakteeritasapainolla on merkitystä. Probiootit kosmetiikassa ovat tulevaisuuden juttu, joka jo kiinnostaa monia muitakin sarjoja, mutta Esse johtaa tätä trendiä harppauksin. Katja on kirjoittanut Essestä paljonkin, esimerkiksi Essen sensitive-sarjasta näin:

”Sensitive-tuotteet parantavat ihon immuunivastetta, sillä ne sisältävät hyviä bakteereja ruokkivia prebiootteja ja bakteerikantaa tasapainottavia probiootteja, jonka lisäksi tuotteiden pH on hapan välillä 4,5-5. Miksi tämä sitten on tärkeää? Koska ihotali, eli sebum, sisältää maitohappoa, mikä on osa ihon luonnollista kosteustekijää ja humektantti, eli ihoon kosteutta sitova orgaaninen happo. Maitohappoa tuottavat iholla olevat bakteerit ja jotta ne säilyvät elossa, ihon pH:n tulee säilyä happamana (3,5-5).” Lue lisää Katjan tontilta. Omia Esse-suosikkejani ovat sarjan Omega Deep Moisturizer, joka vaan pehmentää ihon upeasti. Repair Oil taas tuntuu melkein enemmän lääketuotteelta kuin kosmetiikalta, niin tehokas se on ja sarjan kasvovesi on oma toner-suosikkini. Essestä pian tarkemmin ja lisää omassa postauksessaan!

Kun puhutaan viime vuoden kosmetiikkatapauksista, on Vintner´s Daughter -seerumi mainittava, vaikka sen hinta onkin sitä luokkaa, että on siinä ja siinä, ostaisinko tuotetta. Olen alkanut kyllä kallistumaan sille kannalle, että ostaisin.

vintners-daughter-active-botanical-serum-zKirjoitin heinäkuussa näin: ”Olen kokeillut tosi monia kasvoöljyjä, enkä todellakaan pidä suurimmasta osasta. Ongelmana on usein se, että ne tuntuvat iholla liian rasvaisilta tai sitten tuoksu on ällöttävä. Vintner´s Daughterin Active botanical serumissa kaikki osuu nappiin: koostumus, tuoksu ja tuntuma. Iho ei jää ollenkaan märäksi/öljyiseksi, vaan öljy tuntuu ihme kyllä kuivalta! Naamataulu saa instant-hehkun, jota en ole muiden kasvoöljyjen kanssa kokenut.”

Öljy rauhoittaa ihoa, kirkastaa sitä ja kosteuttaa, mutta mahtavaa on, että se myös tasoittaa ihon väriä, vähentäen punoitusta ja tasoittaen epätasaisuuksia ja vaalentaen arpia. 200 euroa se maksaa, mutta uskallan sanoa, että juuri muita kasvotuotteita et sitten tarvitsekaan. Kandee käydä kuitenkin vaikka Liinulla testaamassa sitä ennen hankintaa. Varoitus: saatat jäädä koukuun kerrasta.

Hintaluokassa ihan eri genressä on Lavera, joka on loistava esimerkki kukkaroystävällisistä ja laadukkaista tuotteista. Esimerkiksi Laveran silmänympärysvoidetta parempaa en ole löytänyt, Lavera Firming Eye Cream on suosikkini jo monen vuoden ajalta. Ainoa harmitus on se, että tuottepakkaus on eri käyttöliittymällä kuin aikaisemmin. Pari vuotta sitten tuubin korvasi lasipullo, jonka suulla oli roll-on -mekanismi. Kylmä matllikuula yhditettynä silmänympärysvoiteeseen oli tuotetta levitettäessä silkkaa mannaa silmänympärysiholle! Mutta turha haikailla; konsepti oli todennäköisesti liian kallis. Ihan hyvä on tämä perinteinen tuubikin, ja tuote itsessään, se on mainio. ”Aikuiselle, 30+ iholle tarkoitettu, luomukaranjaöljyä, luomu valkoista teetä ja hyaluronihappoa sisältävä silmänympärysvoide hoitaa herkkää silmänympärysihoa. Kevyt koostumus levittyy helposti ja voide häivyttää juonteita ja ryppyjä sekä laskee turvotusta” kerrotaan Laveran sivuilla. Allekirjoitan.

Viime vuoden suosikkieni joukkoon pääsee Laveralta myös sarjan viime vuonna lanseerattu ihana 5in1 yövoide: Re-energizing Sleeping Cream on ainakin itselleni täydellinen yövoide ja onpa ko tuote jo niittänyt palkintojakin. ”Monivaikutteinen 5in1 yövoide elvyttää ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti yön aikana. Kallisarvoiset raaka-aineet, kuten luomumanteli- ja -oliiviöljy, hyaluronihappo, luomuviinirypäle ja E-vitamiini antavat soluille energiaa uusiutumiseen, silottavat ja kiinteyttävät sekä tekevät ihosta raikkaan ja säteilevän näköisen” jeps, sertifioin nämäkin väitteet.

Mádaran SOS-sarjasta tykkään myös, mutta etenkin sarjan Hydra Repair Intensive Serum on mieleeni. Tehokkaasti kosteuttava seerumi tuntuu iholla ihanan virkistävältä, eikä pakkauksen miellyttävä ulkoasu haittaa ollenkaan. Mádara hallitsee kyllä loistavasti houkuttelevan näköisten tuotteiden suunnittelun. Pakko sanoa.

Yksi viime vuoden ilahduttavia ylläreitä oli kosmetiikkasarja nimeltä Naturativ. Nettisivujaan kun katsoo, eivät ne lupaa kovin kummoisia, mutta testi osoitti toisin! Sarjasta on ollut asiaa blogin uutiskirjeessä, mutta blogin puolella en ole vielä tuotteista ennättänyt mainita. Naturativ-sarjan idologia on valmistaa kosmetiikkaa NaTrue-standardein, kohtuuhinnalla, ylellisesti ja pakkausmateriaaleja säästäen. Kuulostaa ihan hyvältä, mutta aika moni muukin sarja taitaa valmistaa tuotteita samojen periaatteiden mukaisesti.

Sarjan Day Cream 30+ -kasvovoide on kuitenkin mieleenjäävä yksilö ja tuote, jota ehdottomasti ostaisin. Tuote paitsi levittyy ja imeytyy tehokkaasti, myös antaa kasvoille kauniin hehkun. Tuotteessa on SPF10, mistä pisteet. Voide rauhoittaa, korjaa, pehmentää ja kosteuttaa ihoa, eikä se sisällä allergeenejä. Raaka-aineiden joukossa on kiinnostavia tapauksia, esimerkiksi spelttivettä ja voipuunrasvaa. Edellämainittujen lisäksi auringonkukkaöljy ja kaakaovoi suojaavat ihon kosteustasapainoa. Koko INCIn löydät täältä. Se mikä kuitenkin ihastuttaa melkein yhtä paljon kuin toimiva tuote, on aivan kreisi-ihana tuoksu! En oikein tiedä mikä se on, mutta jotenkin mieleen tulee vähän kahvin ja kaakaovoin sekoitus. Mieto, mutta huumaava. Ihana!

Mitä tulee maskeihin ja naamioihin, oli viime vuoden persoonallisimpia löytöjä Beauty Garden -niminen sarja. Kokeilimme Lauran kanssa useita tuotteita, mutta sarjan kurkkunaamio teki molempiin vaikutuksen.

On melkein hämmentävää, että tuote voi tuoksua tuorelle kurkulle ilman, että haju on edes snadisti keinotekoinen. Mitään hajusteaineita ei ole lisätty, tuotteessa tuoksuu aito kurkku. Naamioon luomulaatuinen ja kosteuttaa megatehokkaasti ihoa. Tuote on tarkoitettu etenkin stressaantuneelle iholle ja jeesii ihoa palautumaan esimerkiksi pitkältä matkalta tai sairastelusta. Aivan ihana ja pisteet myös kauniista puupakkauksesta (jonka sisäosa on lasia). Lisäksi itse vihertävä naamio on tosi kaunis ja houkuttelevan näköinen.

Toinen sarja, joka on ikisuoksikki, on tietenkin Suki. Kirjoitin viime vuonna blogissa tähän tapaan: ”Sarjan entsyymi-happo -kuorinta ja kirkastava naamio ovat taistelupari, jotka ovat nykyään yksi kylppärin kaappini vakiovarusteista. Käytän naamiota ja kuorintaa aina yhdessä, kerran viikossa, silloin kun on aikaa antaa niiden vaikuttaa kasvoilla. Hoito vie noin puolituntia. Lopputuloksena on ihanan sileä, pehmeä ja virkeän näköinen naamataulu — tosin paras tulos on nähtävissä yleensä 1-2 vuorokauden päästä hoidon tekemisestä”. Voit lukea tuotteista lisää aiemmasta postauksestani.

Entä mitkä olivat Lauran suosikkituotteita viime vuonna? Laura kertoo, että hänen kasvojenhoitorutiininsa pohjautuvat pitkälti misellivedellä, seerumilla ja öljyllä operointiin. ”Kuivuvan ihon vuoksi vältän aamuisin vesipesua ja käytän puhdistukseen misellivettä. Suosikkini niistä on Naturado, jota myydään kätsyssä pumppupullossa”. Itse en ole listannut viime vuoden osalta putsareita tähän postaukseen ollenkaan, koska niin moni putsari on ihan samalla viivalla. En osannut valita yhtä ylitse muiden, mutta tämä Naturadon tuote on ollut testissä minullakin ja se on oikein toimiva ja reissussa kätevä!

Kasvojen puhdistuksen jälkeen Laura käyttää kosteuttavaa seerumia: esimerkiksi House of Organicin Evolve-hyaluronihapposeerumi on suosikkinsa. ”Jos olen lähdössä liikkeelle, niin käytän myös päivävoiteena Mádaran sävyttävää päivävoidetta” Laura jatkaa. Tämä nimenomainen tuote on oman siskoni suosikki myös ja minäkin pidän siitä: todella helppo tuote, kun samassa on sekä kosteutus, että sävy, joka tuo iholle viimeistellyn lookin.

Illalla kasvojen pesun jälkeen Laura suihkuttaa kasvoille reippaasti kasvovettä. Suosikkinsa on Sukin Concentrated strengthening toner -kasvovesi, jonka ”tuoksu on huumava, kuin hoitolassa” Laura kuvailee. Kasvoveden jälkeen Laura käyttää Mádaran Radiant Energy- kuivaöljyä, joka imeytyy iholle nopeasti. Toinen suosikkinsa on Essen öljyseerumi, jonka jo mainitsinkin aiemmin tekstissä. Tuotteesta löytyy lisää infoa esimerkiksi Jolien sivuilta.

Laura käyttää naamiona tarpeesta riippuen joko aikaisemmin tekstissä mainitsemaani Beauty Gardenin kosteuttavaa kurkkunaamiota tai kuvassa näkyvää Argitalin antiallergeenista orvokkinaamiota, joka samalla myös kuorii hellästi. Itsekin tykkään tästä tuotteesta.

Lisäksi on vielä sanottava, että olennainen osa omaa kasvojenhoitorutiiniani on nykyään Konjac Sponge, jota ilman en enää pärjäisi. Aina kun meikkaan (noin 2-3 kertaa viikossa) putsaan ihon illalla Konjack-sientä apuna käyttäen. Iho puhdistuu helposti ja kunnolla. Ihan huippu!

Tässä meidän viime vuoden suosikit kasvotuoterintamalta, omia suosikkeja saa lisätä tekstin perään!

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Hej. Kiitos informatiivisesta blogista. Oletko kirjoittanut muuten kynsilakoista.En äkkiseltään huomannut juttua jos olet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.