Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Suoliston mikrobitasapainolla on väliä — niin on ihonkin

Istuessani eteläafrikkalaisen kemistin, Trevor Steyn luennolla pari vuotta sitten oppimassa kosmetiikan probiootti- ja prebioottiajattelusta tajusin heti, että nyt ollaan ison oivalluksen äärellä.

Kosmetiikassa keksitään jatkuvasti pyörä uudelleen, vaikka meillä on jo maailma täynnä toimivaa kosmetiikkaa. Mutta kun puhutaan probioottien käytöstä ihonhoidossa, ollaan todellisen innovaation äärellä. Isot kosmetiikkamerkit ovat esittäneet ostotarjouksia Steyn perustaman Esse-sarjan osalta, mutta kemisti on kieltäytynyt ja haluaa pitää homman täysin omissa käsissään. Se on hyvä, sillä Essellä on etumatkaa ja käsissään kortit menestykseen.

Jotta hoksaa Esse-sarjan erityisyyden, täytyy lähteä liikkeelle suolistosta — ja sekös meikäläistä aina ilahduttaa! Suolistohommat kun ovat tämän blogin perusta ja ihmisen terveyden perusta noin ylipäänsä.

Mikrobeilla on merkitystä hyvinvoinnille olipa kyse sitten suolistosta tai ihon pinnasta. Moni meistä välttelee turhia antibiootteja mm. suoliston hyvinvoinnin vuoksi — yksi antibioottikuuri voi suistaa suoliston bakteeritasapainon raiteiltaan yli vuodeksi — mutta harva on ehkä tullut ajatelleeksi sitä, että mikrobiajattelu pätee samalla tavalla myös ihon kuntoon. Minulle se oli ihan uusi juttu, kun Steyn ensimmäisen kerran aiheesta kertoi. Olin silloin ihan ällikällä lyöty. Tuntui, että NIINPÄ TIETENKIN, näinhän se homma menee. On oikein loogista, että kosmetiikassa kannattaa perehtyä ihon mikrobitasapainoon ja sen aiheuttamiin terveysvaikutuksiin.

Ihmisessä on biljoonia mikrobeja ja tuhannet eri mikrobilajit muodostavat oman kokonaisuutensa, joka vaikuttaa ihmisen terveyteen. Mikrobeja on hyödyllisiä ja haitallisia, ja esimerkiksi silloin kun otat antibioottikuurin, siivoaa lääke suolistosta sekä hyvät että huonot bakteerit ja juuri tämä oli oma dilemmani vatsani kanssa: kymmenien antibioottikuurien jäljiltä suolistoni oli ihan ”sileä”. Ei huonoja, mutta ei hyviäkään bakteereja ja siksi melkein kaikki raaka-aineet ärsyttivät suolistoa ja kärsin selittämättömistä vatsavaivoista.

Yleensä hyvät mikrobit eli probiootit yhdistetään vain suoliston terveyden ylläpitämiseen, mutta probiootit ovat myös yhteydessä ihon kuntoon ja terveyteen. Esimerkiksi Lactobacillus-bakteerin ja -uutteen käyttäminen ulkoisesti parantaa aknea ja ekseemaa ja Essen tuotteet ovatkin minusta melkein enemmän lääkkeitä kuin kosmetiikkaa, niin tehokkaasti ne tuntuvat auttavan ongelmaihon kuntoon saamisessa.

Ihon tehtävänä on suojata ihmistä, sitoa itseensä kosteutta ja suojella meitä ulkopuolisilta haittatekijöiltä, esimerkiksi saasteilta ja kemikaaleilta. Tähän tarvitaan mikrobeja. Esse-sarjan punaisena lankana on luoda iholle ympäristö, joka suosii hyvien mikrobien kasvua. Tätä ympäristöä voidaan parantaa prebiooteilla, jotka ovat hyvien mikrobien ruokaa. Kun ”hyville pöpöille” annetaan oikeanlaista ravintoa, voivat ne syrjäyttää ”huonot pöpöt”.  Kun ihossa on mikrobiepätasapaino, saattaa iho olla esimerkiksi punoittava, kireä tai tulehtunut. Ihan samaan tapaan kuin epäbalansissa oleva suolisto reagoi vääränlaiseen ravintoon, tai jos ihan huonossa tilanteessa ollaan (niin kuin mun suolisto), se reagoi melkein kaikkeen. Varmasti tämänkin blogin lukijoiden joukossa on niitä, joista on tuntunut, ettei mikään kosmetiikkatuote sovi. Kyse voi olla siitä, että ihosi mikrobitasapaino on häiriintynyt. Aika loogista, mutta myös jännä juttu on se, ettei asiaa ollut tullut ajateltua tältä kannalta itse, ennen kuin kemisti Steyn väänsi homman rautalangasta.

esse hoitola

Kuten jo olen pariin kertaan blogissa maininnut, on oman ihoni kunto ollut vikan vuoden ajan koetuksella. Etenkin sen vuoksi Esse kiinnosti sarjana kovasti ja olenkin testannut Esseä nyt pariin kertaan ja olen myös ollut kolmessa Esse-kasvohoidossa viimeisen vuoden aikana. Tuotteet todella jeesaavat epätasapainoisen ihon palauttamista balanssiin ja rakastan sitä tunnetta, joka tuotteista iholle tulee. Vähän kuin apteekissa kävisi, kun ostaa Esseä. Tietää että saa avun.

Myös Laura on testannut Esse-hoidon ja tässä postauksessa jaamme omat kokemuksemme hoitoihin liittyen.

Ekan Esse-hoitokokemukseni sain vuosi sitten Salossa, jossa Kauneushuone Ametistin Miia Asikainen teki mulle lähemmäs kolmen tunnin kasvohoidon. Hoito sisälsi kaksoispuhdistuksen, kuorinnan, tehoseerumit, pitkän hieronnan, hoitavan naamion ja käsittelyssä olivat sekä kasvot, kaula että decoltee. Naamion aikana asiakas saa valita pää-, käsi- tai jalkapohjahieronnan.

Hoito oli superrentouttava, pituudeltaan jo ehkä vähän liikaa, mutta luulen sen johtuneen lähinnä siitä, että hoito oli uusi ja minä tällainen aiheesta kirjoittava toimittaja, johon tottakai haluttiin tehdä vaikutus. No, vaikutus kyllä tehtiin, sillä ostin hoidon päätteeksi samanmoisen hoidon äidilleni syntymäpäivälahjaksi.

Testasin Esse-hoidot uudestaan helmikuun aikana ja myös Laura kävi Helsingissä The Natural Goods Companyllä käsittelyssä. Esse-hoitoja on erilaisia ja on asiakkaasta riippuvaista, mitä hoitoa iho tarvitsee ja mitä kukakin haluaa. Tässä kohtaa kannattaa konsultoida hoitohenkilökuntaa, joka osaa heti sanoa, mikä hoito sinun ihollesi sopii parhaiten.

Jaamme Lauran kanssa molemmat tykästymisen Essen tuoksumaailmaan. ”Tuotteissa ihan mahtava hienostunut ja yleellinen tuoksumaailma. Rooiboksen makeus oli erityisesti mun mieleen” Laura toteaa. Keskustellessamme hoitokokemuksistamme, ottivat molemmat puheeksi tuotteiden määrän: niitä on valtavasti! Mutta ei se haittaa ollenkaan, panimme asian vain merkille. Molemmat vaivuimme koomaan jossain vaiheessa ja kun havahduimme, oli molemmilla sama fiilis: iho tuntui vahvemmalta välittömästi. Iho myös oli hohtava ja kirkas, todella hyvinvoiva, virkistynyt ja kosteutettu. Katsokaa nyt vaikka tota meikäläisen naamaa! Harvoin kasvohoidon jälkeen otetussa kuvassa näin selkeästi näkee lopputuloksen, mutta tämä kuva on kyllä hyvin kuvaava ja konkretisoi sen kosteuden ja vahvuuden sekä hehkun, jonka Esse-hoito iholle tuo. Vähän kuin olisi tehnyt retken sademetsään!

Puhun ihonhoitovinkkejä antaessani aina sen puolesta, että ihmiset muistaisivat ennen kaikkea syödä terveellisesti, juoda tarpeeksi vettä ja ulkoilla, mutta tottakai kosmetiikkatuotteillakin on vähän väliä, etenkin kun me naiset meikkaamme ja siksi putsaamme ja rasvaamme ihoamme ihan eri tavalla kuin miehet. Essen tuotteet tuntuvat tosi lempeiltä ja tehokkailta.

Oma ärsyynynyt ihoni ei hetkahtanut ekan Esse-hoidon jälkeen näppylöiden osalta juurikaan, mutta tein kuten hoitolasta suositeltiin ja menin takaisin 5 viikon päästä uudestaan. Silloin alkoi tapahtua: meni vain pari vuorokautta ja ihon kuukausia kestäneet ärsytysnäppylät ja kuivuus olivat poissa. Vihdoinkin! Nyt naamataulu alkaa taas tuntua omalta tutulta itseltään.

Sen lisäksi, että Esse on luonnonkosmetiikkaa, on sarja myös vegaaninen, reilun kaupan periaatteet täyttävä ja eettinen. Tuotteet on lisäksi pakattu lasiin, mikä poistaa myös riskit muovikemikaalien päätymisestä tuotteeseen. Tämä kun on aihe, joka itseäni askarruttaa (siitä lisää myöhemmin).

Helsingin Museokadun Esse-hoitolan hinnastoa voit katsoa täältä ja Suomen kaikki Esse-hoitolat voit tarkistaa täältä.


 

( edit. 27.9.2017 )

Kaikki Esse-tuotteet on Joliessa -20% alennuksessa sunnuntaihin 1.10.2017 saakka.

Ostoksille pääset TÄSTÄ*

 

*affilinkki


 

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.