Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Uudet suosikit: kolme tuotesarjaa, joista en luovu

Ihoni on ollut kevään ajan rosoinen ja ärsyyntynyt, reagoinut todennäköisesti stressaavaan elämäntilanteeseen ja sen myötä tapahtuneisiin ruokavaliorepsahduksiin.  Olen menneinä kuukausina saanut pitkästä aikaa muistutuksen siitä, kuinka paljon sokeri voikaan samentaa ihoa, tehden siitä myös röpelöisen. Aivan kuin hipiä olisi ollut kuukausien ajan jatkuvasti vähän ärtynyt. Muutoksen näkee jo muutamien sokerittomien päivien jälkeen ja viikon kuluttua ero on tosi iso. Kannattaa kokeilla — toki terveyden nimissä ylipäänsä — mutta myös ihon hyvinvoinnin vuoksi vähentää sokeristen ruokien käyttöä tai jopa lopettaa sokerin käyttö kokonaan.

Olen saanut kevään aikana konkreettista tuntumaa siihen, kuinka vaikea on pitää kiinni ruokavaliosta silloin, kun elämässä myllertää muuten isosti. Ei ole nimittäin ihan ekana mielessä illan menu, kun päässä pyörivät kysymykset siitä, mitä omalle parisuhteelle on tapahtumassa. Ne aiheet eivät kuulu tänne, mutta ovat vaikuttaneet paljon paitsi henkiseen, myös omaan fyysiseen hyvinvointiini ja sitä kautta esimerkiksi siihen, että naamataulun kunto ei ole ollut oma itsensä — eikä siksi koko kevään aikana blogissa missään superlähikuvissa. Ei ole ollut tarpeeksi hyvä fiilis itsestä.

Nyt vihdoinkin ihoni alkaa olla taas hehkuva ja kuulas itsensä, kiitos skarppaamisen sokerin suhteen ja myös ystäväni, kosmetologi Karoliina Rauhalan, jolta saan aina kullan arvoisia vinkkejä erilaisiin iho-ongelmiin. Tässä postauksessa on tuotteita, joihin olen tutustunut Karoliinan kautta ja jotka ovat jumahtaneet osaksi kasvojenhoitorutiiniani kuluneen kevään aikana.

08b932eccfaa78485197302762bf066840943f48Koko kevään olen käyttänyt ihonhoidossa aivan mahtavaa Kypris-sarjaa, josta bloggasinkin tammikuussa. Kannattaa lukea tuo linkin takaa löytyvä tekstini, etenkin akneihoiset hoi! Kypriksen Moonligh Catalyst -geeli loppuu näillä näppäimillä ja lienee pakko hankkia uusi, sen verran loistava tuo läpinäkyvä ”nuorennusgeeli” on. En tajua, miten kukaan osaa kehittää tällaisia kosmetiikkatuotteita? Kun testaa yli 100 kosmetiikkatuotetta vuodessa, on tuotteelta aika saavutus, päästä mun ostoslistalle. Kypris todellakin kannattaa laittaa korvan taakse.

Kypriksen lisäksi käytän säännöllisesti Suki-sarjan tuotteita, joita olen käyttänyt jo vuosien ajan. Suki on tullut mulle tutuksi niinikään Liinu’n Organic Beauty -hoitolan Karoliinan myötä, jonka hoitola sijaitsee työhuoneeni kanssa samassa tilassa. Eipä ole pitkä matka hakemaan apua silloin, kun iho vihoittelee.

Suki-sarjan entsyymi-happo -kuorinta ja kirkastava naamio ovat taistelupari, jotka ovat nykyään yksi kylppärin kaappini vakiovarusteista. Käytän naamiota ja kuorintaa aina yhdessä, kerran viikossa, silloin kun on aikaa antaa niiden vaikuttaa kasvoilla. Hoito vie noin puolituntia. Lopputuloksena on ihanan sileä, pehmeä ja virkeän näköinen naamataulu — tosin paras tulos on nähtävissä yleensä 1-2 vuorokauden päästä hoidon tekemisestä. Ainakin oman kokemukseni mukaan.

kc-suki3

kc-suki1Aluksi puhdistan kasvot tavalliseen tapaan, jonka jälkeen kuivaan ihon ja levitän Sukin Renewal bio -resurfacing facial peel -kuorinnan vaikuttamaan 15 minuutiksi. Tuote tuntuu voimakkaasti kihelmöivältä, kuin pieneltä nipistelyltä kasvoilla, kunnes se alkaa vähitellen kiristyä iholla naamion tapaan. En tiedä sinusta, mutta itse tykkään siitä, että kosmetiikka tuntuu tekevän iholla aktivisesti jotakin. Kihelmöinneistä, nipistelyistä ja kiristyvästä fiiliksestä siis ehdottomasti plussaa!

Kuorinta tasoittaa ihon sävyä ja pehmittää hipiää tehokkaasti. Sopii teoriassa kaikille ihotyypeille, mutta käytännössä herkkäihoisten ja rosaceaan taipuvaisten on hyvä välttää käyttöä. Olen itsekin vähän rajatapaus, koska mulla on taipuvaisuutta rosaceaan, ja ehkä siksi ihoni onkin vähän punoittava hoidon jälkeen (kuva oikealla). Teen kuitenkin naamion ja kuorinnan aina illalla, aamulla iho ei enää punoita, vaan on ihanan heleä.

Tuotteesta kerrotaan Liinu’n Organic Beautyn sivuilla tähän tapaan: ”Tärkeimmät aktiiviaineet ovat karpalon glykolialfahydroksihapot, kasvipohjainen entsyymiseos, stabiloitu 5% c-vitamiinipolypeptidi sekä standardoitu salisyylihappo (paju). Kuorii kuolleen ja vaurioituneen ihosolukon, vähentää ihon tukkoisuutta, rauhoittaa tulehduksia ja tasoittaa ihon epätasaisuuksia sekä parantaa ihon kollageenisynteesiä”.

Kun kuorinta on vaikuttanut iholla vartin, pesen sen pois Konjac-sienellä, jonka jälkeen levitän Sukin ihoa kirkastavan, Moisture rich brightening mask -naamion. Annan naamionkin vaikuttaa 15 minuuttia, jonka jälkeen pesen pois ja kosteutan tavalliseen tapaan.

Naamiota voi käyttää 2-3 kertaa viikossa, itse käytän vain kerran ja aina kuorinnan kanssa. Naamio sopii kaikille ihotyypeille eikä esimerkiksi rosacea ole tuotteen käytölle ongelma, kuten kuorinta saattaa olla. Naamion  tärkeimmät aktiiviaineet ovat C-vitamiinin glukosidi (sitrus), aktiivinen kollageeni (biofermentoitu hiiva), flavonoidit (vihreä tee) ja korkeapitoisuuksinen kasvitiiviste.

Sekä kuorinta että naamio tuntuvat iholla kihelmöiviltä ja tehokkailta. Suki on luonnonkosmetiikkasarjana erityisen kiinnostava siksi, että tuotteet ovat tosi teknisiä ja supertehokkaita, tuntuen melkein ei-luonnonkosmetiikalta. Silloin kun olen menossa tärkeään tilaisuuteen tai juhliin, teen aina Sukin naamio-kuorinta -rutiinin kaksi päivää ennen h-hetkeä. Mielestäni iho hehkuu kauneimmillaan pari vuorokautta hoidon tekemisestä.

Kypris-geelien ja -seerumien sekä Sukin kuorinnan ja naamion lisäksi Karoliinan valikoimista on päätynyt kaappiini myös kulttiöljy Vintner´s Daughter, joka onkin vertaansa vailla ja maineensa veroinen. Olen kokeillut tosi monia kasvoöljyjä, enkä todellakaan pidä suurimmasta osasta. Ongelmana on usein se, että ne tuntuvat iholla liian rasvaisilta tai sitten tuoksu on ällöttävä. Vintner´s Daughterin Active botanical serumissa kaikki osuu nappiin: koostumus, tuoksu ja tuntuma. Iho ei jää ollenkaan märäksi/öljyiseksi, vaan öljy tuntuu ihme kyllä kuivalta! Naamataulu saa instant-hehkun, jota en ole muiden kasvoöljyjen kanssa kokenut.

vintners-daughter-active-botanical-serum-zSanoisin, että tuotteen hienouden hoksaa jo ekalla kokeilukerralla, joten kannattaa pyytää Karoliinalta muutama tippa kämmenelle ja testata itse. Öljy rauhoittaa ihoa, kirkastaa sitä ja kosteuttaa toki, mutta ennen kaikkea olen huomannut, että tasoittaa ihon väriä, vähentäen punoitusta ja tasoittaen epätasaisuuksia ja vaalentaen arpia. Tein todella tyhmän ihonronkkimismokan eräänä yönä kun tyypilliseen tapaani koitin olla kotikosmetologi juuri ennen nukkumaanmenoa ja poistin itse miliumin. En tajunnut näppylän olevan milium, ennen kuin ihossa oli kamala, punainen jälki. Kohtaan tuli pieni rupi, joka irtosi parissa päivässä jättäen kasvoille tumman arven. Se on nyt onneksi vaalentunut öljyn käytön myötä aika paljon.

Mutta sitten hinta: 30 milliä maksaa 200 euroa. Siinä missä Kypris- ja Suki-sarja taipuvat juuri ja juuri kukkarolleni, en tiedä miten tähän Vintner´s Daughterin hintaan suhtautuisin.. Olen saanut tämän pullon testiin, mutta kun se jonain päivänä loppuu, en tiedä raaskinko ostaa uutta. Haluaisin ehdottomasti! Mutta se on kyllä investointi, jota on vähän harkittava. Kyseessä on toisaalta ihan ehdottomasti paras kasvoöljy, jota olen koskaan käyttänyt. Siitä ei ole epäilystäkään.

kc-aquis1

Muutin vastikään ja yksi syy siihen, että ihastuin asuntooni, on sen kaunis kylpyhuone. Nyt kotona tehtävät spahommelit ovat ihan eri levelillä kuin aikaisemmin. Juhlaa! Eipä tarvitse rajailla repsottavia kaakeleiden välejä pois kuvista, kun koko huone on kuvauskelpoinen. Ah onni! Lesoilen kylpäärillä sitten joskus myöhemmin, nyt sananen tuosta päässäni keikkuvasta turbaanista.

kc-aquis2

Aquis-hiusturbaani on tullut ja ottanut paikan kylppärissäni vastoin kaikkia ennakkoluulojani. Se on aivan superkätevä esimerkiksi juuri kasvonaamioita tehtäessä. Aikaisemmin pidin naamiohommien aikana päässä aina hiuspantaa, joka kuitenkin jättää märkään tukkaan ärsyttävän painauman.

Aquis-turbaanissa on niskassa pieni nappi, jonka ansiosta turbaani pysyy paikallaan helposti vapauttaen kädet ja suojaten hiukset naamiohommien ajaksi. Siinä missä perinteinen pyyhe on päähän rullattuna painava ja valahtaa helposti, on Aquis-turbaani kevyt ja pysyy hyvin paikallaan. Materiaalina on firman patentoima Aquitex, jonkinlainen mikrokuitumateriaali, joka imee vettä 6-8 kertaa nopeammin kuin tavallinen puuvilla. Sain testiin myös saman sarjan hiuspyyhkeitä, jotka tosiaan kuivaavat letin hetkessä! Itse kuitenkin tykkään suosia luonnonmakteriaaleja ja käytän jatkossakin vartalon ja hiusten varsinaiseen kuivaamiseen ihan tavallisia pyyhkeitäni, tämä turbaani on kuitenkin kätevyydessään huippu!

kc-aquis3

Olen ollut todella yllättynyt siitä, että näin pieni asia voi helpottaa oman työn tekemistä (kun työ on kosmetiikan testaamista) ja myös tehdä kotispa-hetkestä paljon rennomman ja helpomman. Hiusturbaania myyvät Suomessa ainakin Jolie* ja Biodelly*merkin oman nettikaupan lisäksi. Kurkkaa myös, mitä Katja on kirjoittanut samaisesta tuotteesta. Jep, turbaani on kietonut meidät molemmat pauloihinsa.

Toivottavasti postauksen tuotevinkeistä oli apua. Nyt täällä päässä jatkuu uuden kodin sisustus, ihan parasta tekemistä sadepäivään.

*Affi-linkki

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Hei Noora, olen aivan koukussa blogiisi ja seuraan postauksiasi usein. Kaikki alkoi saadessani käsiini kirjasi marjoja ja maskaraa, siitä elämänmuutokseni sai alkunsa!☺vinkkaa ihmeessä jos olet kirjoittanut muitakin kirjoja? Mutta asiaan, sokeri on tosiaan ihon vihollinen ja eipä se tee muutenksan ihmiselle hyvää. Jätin sen lähes kokonaan, samoin gluteenin käytön ja maitotuotteet. Ihoni voi nykyään loistavasti ja painoakin lähti 16kg!! Vaihdoin myös kosmetiikan täysin luonnonkosmetiikkaan, meikit ja KAIKEN. Kalliiksi se on tullut, mutta miksipäs en infestoisi itseeni? Ja ajattelu maailmakin on muuttunut, vähemmän on enemmän, ei niitä purkkrja ja puteleita monia tarvita. Kiitos siis blogistasi, mielelläni luen testaamistasi tuotteista, niistä saa vinkkejä mikä kävis itselle. Öljyistä kaipaisin lisää tietoa ja missä järjestyksessä niitä käytetään, ennen vai jälkeen seerumin tai kosteusvoiteen!!?? ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.