Menu

Kesän 2013 parhaat

Näin syyskuun ensimmäisenä on sopivaa niputtaa menneen kesän parhaat asiat yhdeksi postaukseksi. Kesä 2013 piti sisällään monia hienoja asioita, eikä niitä kaikkia tietenkään voi luetella mitenkään, mutta tässä nyt muutama.

Paras lähilomakohde: oma mökki. Oman möksän hienous korostuu etenkin lasten kanssa. Ja jos ei ole omaa, voi aina vuokrata mökin tai lainata tuttujen/sukulaisten mökkiä.

kc-saari

Paras liikuntamuoto: suppaus. Olen tehnyt tätä mökillä viimeiset 10 vuotta, mutta vasta tänä kesänä sain lajille nimen! Hankin haljenneen surffilautani tilalle vastikään virallisen SUP-laudankin, mutta saa nähdä ehdinkö testata sitä ennen ensi kesää…

Paras kesämeikki: rusketus. Mutta jos nyt on valittava joku tuote, niin Mádaran hohtava vartalovoide. Tästä tuotteesta blogasinkin elokuun alussa.

Paras kesäkauneushoito: savinaamio oman mökin pihamaan savesta. Toimii ihan yhtä hyvin kuin vakkarituotteeni Argital. Väitän. Mutta mökkini maa onkin 100% puhdasta, ei nimittäin kande vedellä savea nassuun ihan minkä ojan pohjalta vaan…

148571_613638021993708_1082012424_n

Paras kylmä kesäjuoma: kookosvesi. Aloin käyttää tammikuun O-O -ohjelman myötä kookosvettä treenistä palautumiseen. Aluksi sekoitin siihen proteiinijauhetta, mutta nykyään juon kookosveden treenin päätteeksi sellaisenaan. Juoma on pirun kallista, mutta oikeutan sen itselleni silti aika usein. Nipistän sitten muualta. Merkkejä on monia ja yleensä juon maustamatonta kookosvettä, mutta juhannuksena testailimme kaveriporukassa myös maustettuja kookosvesiä. Jos siis kookosvesi pelkältään maistuu mielestäsi kummalliselta, ehkä mangon makuinen voisi toimia? Maustettuja kookosvesiä on monilla merkeillä, esim. Chillä ja Dr. Martins Coco Juicella.

k-chiKuva täältä

Paras kuuma kesäjuoma: minttutee tuoreista mintunlehdistä. En tiedä parempaa kuin tuoksu, joka kuumasta minttuteestä huoneeseen tulvahtaa. Ah! Onneksi talvea varten on kuivattuna iso puska suosikkiyrttiäni. Keitä vettä, anna sen hetki jäähtyä, lisää tuoreet tai kuivatut mintunlehdet joukoon, tähän tapaan.

Paras kesäherkku: herneet, mansikat ja mustikat. Tulen kaipaamaan koko talven sitä, kun en voi hakea ”irtokarkkeja” torilta. Onneksi pakkanen on marjoja täynnä.

Paras raaka kesäherkku: Goodion raakasuklaa. Olen syönyt tänä kesänä kymmeniä levyjä. Onneksi ovat aika pieniä… Syy goodiohulluuteen on osittain se, että merkki sponsoroi juhannusjuhliamme, mutta sen myötä jäinkin aika pahaan raakasuklaakoukkuun. Kun on maistanut parasta, on aika vaikea herkutella enää muilla. Goodiosta on tulossa ilmiö, odottakaa vaan. Minä olen nykyään suklaakermaperse, sori.

kc-goodio

Paras kesäsnäkki: lehtikaalisipsit. Näitä tein ekaa kertaa itse juhannuksena, toisen kerran eilen. Lisää on tulossa!

Paras kesäbiisi: The Lieblingsin It´s All Gonna Fall. Okei, olen ehkä vähän jäävi, mutta biisi on hyvä, oli se siippani tekosia tai ei. 🙂

Paras kesälukeminen: Sheryl Sandbergin Lean In. Jokaisen naisen tulisi lukea tämä, aivan ehdottomasti. Tosin: niin pitäisi miestenkin.

Kylmä totuus on, että miehet hallitsevat edelleen maailmaa. Naisen tie huipulle voi katketa yhteiskunnan rakenteisiin, ulkoisiin esteisiin. Tämä kirja keskittyy vähemmän käsiteltyihin sisäisiin esteisiin: naisten omiin toiminta- ja ajattelutapoihin. Liian usein naiset tyytyvät sivustakatsojiksi.

Sandberg kertoo omia kokemuksiaan ja ehdottaa tutkimusten pohjalta uusia toimintatapoja. Naisten on tehtävä rohkeita ja fiksuja valintoja. On korkea aika nostaa stereotypiat avoimen keskustelun kohteeksi.

Paras kesävempele: sähkökirja. Olen ioinen, että pääsin ennakkoluuloistani. Tarkempaa ruodintaa sähkökirjan plussista ja miinuksista täällä.

Paras kesäinvestointi: vaihdepyörä. Vihdoinkin olen voinut aloittaa fillaroinnin Malmilta keskustaan. Juhlaa!

kc-fillari

Parhaat kesäkengät: suomalaiset puukkarit. Terhi Pölkin puukengissä olen talsinut koko kesän. Ne ovat ergonomisimmat puukengät, joita olen koskaan sovittanut. Pohja on muotoiltu, joten kenkä istuu jalkaan kuin hanska.

kc-polkki1

Paras kesämekko: Nanson Tokoi-mekko. Omistan kuvan sinipunaisen (parempi kuva aikaisemmassa blogauksessa) ja toisen keltavihreän. Sain ne Nansolta pari vuotta sitten.  Molemmat sopivat niin juhlaan kuin rannalle ja kaipaavat kaveriksi vain sandaalit. Jos haluaa juhlavamman lookin, voi lisätä korviin tai kaulalle korut, mutta kirjava kuosi ei välttämättä kaipaa juuri mitään asusteita.

kc-nanso

Paras kesälanseeraus: Suomen Blogimedia. SBM:n kulisseissa tapahtuu juuri nyt paljon, tähän palaan pian blogin puolella. Kemikaalicocktailissa alkaa nimittäin näkyä bannerimainontaa. Maailma muuttuu!

kc-outitanjaOuti Pyy ja Suomen Blogimedian toimari Tanja Ylikangas lanseerausristeilyllä

Parhaat kesäbileet: ystävien tuparit Helsingin kattojen yllä. Eilen, elokuun viimeisenä iltana, näin Helsinkiä vinkkelistä, joka on itselle mieluisin. Rakastan kattojen yllä aukeavaa näkymää kaupungista. 

kc-tuparit

En päässyt kesällä 2013 Berliiniin, mutta eilinen ilta oli kuin Kreuzbergin kattojen yllä: iso kasa pizzaa, paljon kylmää juomaa, ystäviä, tuttuja, uusia tuttavuuksia, hyvää musiikkia ja iso kattoterassi (tai no kaksi, jos tarkkoja ollaan). Tällaisina iltoina Helsinki tuntuu upealta. Hyvä päätös kesälle.

Kiitos kesä 2013!

Psst… Pakko tarkentaa, että Putte´s´n pizzat vääntänyt Antto Melasniemi ansaitsee kyllä ison halin meiltä gluteenitonta ruokavaliota noudattavilta. En ole koskaan tainnut edes aikaisemmin saada gluteenitonta pizzaa, ja Melasniemen tekeleet maistuivat vieläpä ihanalta!