Menu

Design from Finland

Kesällä on helppoa pukeutua kotimaiseen designiin, kun ei tarvitse yllensä mekkoa ja sandaaleita kummempaa. Siinä missä toppatakkia tai talvikenkiä on vaikea löytää Made in Finland -lapulla varustettuna, on kotimaisten pikkumerkkien kesämekkovalikoimissa  paljon vaihtoehtoja ja sandaaleitakin löytyy jokunen.

kc-polkki2

Pari viikkoa takaperin hankitut Terhi Pölkin puukkarit ovat olleet jalassa ostohetkestä saakka koko ajan, mitä nyt mökillä vaihdoin kumppareihin. Muotoiltu puupohja on IHANA ja kengissä on helppo tepastella. Taidan oikeasti melkein rakastaa näitä puukenkiä ja olen ylpeä siitä, että ne on valmistettu Suomessa! Pohja on koivua ja nahka kasviparkittua. Juuri tämän ekologisemmaksi ei kenkiä saa.

kc-polkki1

Mekkorintamalla olen tehnyt kaksi varsin värikästä hankintaa. Ensimmäisen ostin vastikään Ovvnista ja sille olen jo laatinut blogauksenkin, tästä Miia Halmesmaan limevärisestä leningistä siis myöhemmin.

kc-halmesmaa

Toinen kesämekkoni on Vuokko Nurmesniemen käsialaa ja siihen törmäsin Nauvon satamakaupassa. En tosin ostanut sitä itse, ovela kun olen. Viikko metsässä -niksi toimii naiset erinomaisesti, kokeilkaa vaikka! Ei tarvitse kuin antaa hiusten suhnaantua, naaman näppyyntyä, käsien värjäytyä mustikoista ja säärien naarmuuntua risuja raahatessa — ja sitten vetäistä kaupassa päälleen mekko, jonka myötä näyttää taas ihmiseltä. Näin tein minä, tsihi…

kc-vuokko3

Atlantis-mekon kangas on painettu Porvoon tehtaalla, joka kuulemma on vastikään lakkautettu. Tämä Vuokko on siis vielä 100% Made in Finland. En tiedä siirtyykö kolttujen kankaanvalmistus ulkomaille, näin ymmärsin Nauvon kaupan myyjättären puheista. Tosi harmillista.

Neliväri-niminen kangas on yksinkertaisuudessaan hurmaava ja mekon leikkaus on ajaton — ja siinä on taskut! Juuri tällaisia vaatteita haluan käyttää kesällä: väljiä, hulmuavia, värikkäitä ja erottuvia. En ole koskaan ollut se tyyppi, jonka tavoitteena on sulautua massaan. Tämän kanssa sulautuu lähinnä jäätelötiskin sorbettiosastoon. Sopii mulle.

kc-vuokko5

Kuvissa ei näy olkalaukku, vaikka sellainen oli mukana molemmilla kerroilla. Coston ja MoiMoin veskat ovat olleet tämän kesän sana, kotimaisia molemmat. Voi suomalainen design kuinka susta tykkään!

Psst… Kotimaiseen designiin liittyen: Finnish Design Shopissa* on parhaillaan ale!

*Affiliate-linkki