Menu

Superkätevä sähkökirja

Kerroin teille aikaisemmin olevani mukana Suomen Blogimedian Elisa Kirja -kampanjassa* ja tutustuvani kesälomani aikana sähkökirjaan. Olen lukenut loman aikana iPadilta Sheryl Sandbergin Lean Inniä ja aloittamassa seuraavaksi Helena Siiven Muuntogeenisen ruoan etiikan.

Yllätyin siitä, kuinka paljon kirjoja Elisa kirjasta löytyy: pelkässä tietokirja -kategoriassa on 28 sivullista kirjoja, joiden joukossa on monia kiinnostavia teoksia. Huippua on, että myös esimerkiksi Mondon matkaoppaat löytyvät palvelusta, joten reissussa voi selata Mondoaan vaikka iPhonen näytöltä. Ihan nerokasta!

kc-elisakirja.mondo

Mondon Berliini-opas sähköisessä muodossa

Myös Long play -jutut löytyvät valikoimista (niin parasta!) ja myös monet äänikirjat, joita voi kuunnella vaikka lenkillä, autossa, lasta nukuttaessa…

Sähkökirjassa on muutama ihan huikea etu perinteiseen kirjaan nähden:

1. Mukavuus. Voin maata mahallani lukemassa näytöltä niin, että näyttö nojaa seinään ja kädet ovat mukavasti tyynyn alla. Vain sivua kääntäessä tarvitsee sipaista ruutua. Perinteisestä kirjasta tarvitsee usein pitää kiinni, etteivät sivut lähde luistelemaan.

2. Sähkökirjaa voi lukea muita häiritsemättä pimeässä/hämärässä. En tiedä onko tämä silmille hyväksi, mutta itse olen lukenut hämärässä onnessani kirjaa samalla, kun mies vieressä jo nukkuu. Yölampun valo häiritsisi häntä, mutta sähkökirjan vieno kajastus ei. Tämä on ihan mahtava bonus perinteiseen kirjaan verrattuna.

3. Sosiaalisessa mediassa jakaminen: sähkökirjasta voi kopioida mietteitä tai pätkiä copy-paste -meinigillä heittäen lainaukset suoraan sosiaaliseen mediaan. Tämä miellyttää itseäni paljon.

Ainoa huono puoli, johon tähän mennessä olen törmännyt on se, ettei sähkökirjaa voi lukea auringossa, esimerkiksi laiturilla. Itse tosin luen auringossa aika harvoin, sillä pötkötän mielummin silmät kiinni.

Minua hävettää se, että huomaan olevani kalkkis. Ilman Suomen Blogimedian ja Elisan yhteistyötä en todennäköisesti vieläkään tietäisi, kuinka kätevää on lukea kirjaa sähköisesti, vaan junnaisin mielipiteessäni aidon kirjan voittamattomuudesta.

En ole havainnut silmien väsyvän iPadilta lukiessa, katsotaan muuttuuko asia pidemmän käyttökokemuksen myötä.

Aivan varmaa on se, että mun seuraava kirja tullaan julkaisemaan myös sähköisesti. Haluaisitteko muuten Marjoja ja maskaraa -kirjan sähköiseen muotoon?

Muistutuksena vielä, että Elisa antoi käyttöön koodin noora1, jolla te muutkin lukulomailijat voitte ladata kesälukemista, nimittäin yhden mainioista Long Play –artikkeleista. Ja jos innostutte ostamaan palvelusta kesälukemista, noora2-koodilla saatte 10% alennusta kaikista Elisa kirja –palvelun normaalihintaisista tuotteista. Koodin hyödyntäminen vaatii rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

*Sisältöyhteistyökumppani