Menu

Luonnollista evästä treenikassiin

Sain FB:n puolella tarkentavia kysymyksiä treenituotteisiin liittyen, joten tässä tarkempaa analyysiä siitä, mitä tulee syötyä.

cocowell_kookosvesi_300Aina salin ja tanssitunnin päätteeksi lorautan juomapulloon tetran kookosvettä. Käytän eri merkkejä, mutta usein ostan tätä kuvan tuotetta, jota saa ainakin Helsingissä ekokaupoista. Lähikauppani Prisma myy puolestaan Dr. Martins -merkkistä. Sitäkin ostan usein ja kookosvettä meneekin viikossa nykyään muutama litra. Rakastan sen makua ja Isla se vasta onkin seonnut aivan täysin. Lapsi alkaa huutaa aina ohittaessamme Punnitse & Säästän ”kuukusvatten kuukusvatten!”. Pahus kun vaan meinaa tulla kalliiksi tämä harrastus. Tällainen tetra kun maksaa kolmisen euroa. Hyvinvoinnin tavaratalon sivuilla on myynnissä neljää eri merkkiä ja huokeinta näyttää olevan Prismoissakin myytävä Dr. Martins kookosvesi*, jonka litrahinta on 7, 98 €/l. Kuvan luomulaatuinen Cocowell-vesi* maksaa 9,97 €/l.

Hinta on korkea, mutta tiesitkö, että kookospähkinän sisällä maailman pöpöiltä suojassa oleva neste on niin puhdasta ja ihmiskeholle optimaalista, että sitä voisi laittaa suoraan suoneen? Opin tämän vastikään. Kyse on siitä, että kookosvesi on isotonista, eli sen suolot ovat väkevyydeltään samaa kuin veressä. Jotenkin kiehtovaa. MUTTA: kookosvesi ei ehkä ole ihan niin ihmeellistä  kuitenkaan. Se nauttii parhaillaan jonkinlaista uutuus-statusta, jonka hyvin tiedostan. Pidän vaan kauheasti sen mausta. Taidan silti jatkossa kokeilla ihan tavallista vettä kookosveden sijaan, ainakin joka toinen salikerta. Näin puolittuu rahanmeno ja ehkä vesi käy proteiinijauheeni kanssa ihan yhtä hyvin. Pitää testata.

kc-coco

Kookosvettä en siis käytä palautumisjuomana sellaisenaan, vaan sekoitan siihen Sun Warriorin proteiinijauhetta. Vaikuttaa olevan ihan mainio yhdistelmä — ja luonnollinen sellainen. Todella moni urheilijoille suunnattu proteiinituote kun on vähintään kyseenalainen. Mainittua Sun Warrior-tuoteperhettä saa vain Helsingin NaturaZonesta ja Ruohonjuuresta — mikäli tietoni ovat ajan tasalla. Nettikauppaulottuvuuksista en tiedä.

Kookosveden maku on pehmeä ja makea, mutta parhaillaan kun proteiinijauheeni on suklaanmakuista on lopputulos aika kreisi. Täytyy ehkä kokeilla suklaamakua veteen lantrattuna tai hankkia maustamatonta jauhetta ja miksata se yhteen kookosveden kanssa.

bounce_ballsLaukussa kannan yleensä kuvan energiapalleroita. Bounce-tuotteissa ei ole gluteenia ja ne sisältävät muutenkin suhteellisen fiksuja raaka-aineita. Tällaisen vedän ennen salia, jos meinaa olla nälkä, muttei viitsi syödä kokonaista ateriaa juuri ennen huhkimista. Korvaan tällaisella myös välipalan, jos en ehdi/voi väkertää välipalaa. Olen saamassa lähiaikoina proteiinipatukkalähetyksen, johon palaan kunhan tiedän tarkemmin, mitä niissä on ja miltä maistuvat. Jatkoa siis seuraa.

Mitäs vielä? Ai niin: eilen valmistin ensimmäistä kertaa kukonpoikaa! Vapaana kasvaneita yksilöitä olivat. Laatuliha-asiat ovat  halttun otettavien asioiden listallani. Lihahommista enemmän tuonnempana. Mutta luomuomenat, marjat, pähkinät, siemenet, luomumunat, riistakäristys ja -maitorahka ovat lihaa kovemmassa käytössä. Merkkinä mainittakoon isoista marketeista ja ekokaupoista saatava Andechserin luomumaitorahka, joka ei tuota ainakaan tälle maitovaivaiselle minkäänlaisia vatsanväänteitä. Niin kuin ei muuten se melkein jokaisesta kaupasta löytyvä Ehrmann-rahkakaan. Joku siinä saksalaisessa maidossa on… Luomua suosin kun voin, suunnilleen 50%  tavallista ja 50% luonnonmukaista maitorahkaa.

Psst… Jos tämän blogauksen lukee ylimalkaisesti, eikä tunne foorumini taustaa, voi luulla, että väitän treenisafkailun olevan kiinni hipsteriherkuista, mutta ei todellakaan. Nämä ovat vaan vaihtoehtoja. Kunhan tässä kehityn, ehkä alan tehtailla proteiini-/eväspalleroita itse ja ehkä se kookosvesi todella vaihtuu veteen.

Askel kerrallaan nääs. Nyt alussa tärkeää on se, että ylipäänsä ehtii salille ja että laukussa on aina jotakin fiksua, ettei ole pakko alkaa tehdä kompromisseja.

* = affiliate-linkki