Menu
Lue lisää

Postaus sisältää affiliate-linkkejä, jotka on merkattu tähdellä*. Affiliate-linkit vievät verkkokauppoihin, joista postauksessa mainittuja tuotteita voi ostaa. Saan affiliate-linkin kautta tehdyistä ostoksista komissiota, eli tietyn provikan.

Teini-ikäisen ihonhoito luonnonkosmetiikalla

Kirjoitin muutama viikko takaperin postauksen Huokeaa luonnonkosmetiikkaa teinille, jossa oli pointtina ohjata teini-ikäisiä kosmetiikan käyttäjiä pois synteettisten kemikaalien parista, kohti luonnollisempia vaihtoehtoja. Miksi? Koska ”puberteetti on hormonaalisesti yksi ihmisen kolmesta erityisherkästä kehitysjaksosta, jolloin hormonihäiritsijäkemikaalit voivat vaikuttaa nuoren kehitykseen pysyvästi. Kosmetiikkatuotteissa on satoja kemikaaleja, joiden epäillään olevan hormonitoimintaa häiritseviä; tutuimpia näistä ovat esimerkiksi muovit ja ftalaatit”.

Eka postaus aiheeseen liittyen käsitteli värikosmetiikkaa, nyt on putsareiden, voiteiden jne. vuoro. Heitin kysymyksen Mádaran suuntaan, jonne minulla on Nokkos- ja Pihlajayhteistyön tiimoilta hyvät kontaktit. Latviassa innostuttiin oikein kunnolla, joten tässäpä herkullisten kuvien muodossa tuotteet, joita Mádaralla suosittellaan teini-ikäisen hipiälle. Monet luonnonkosmetiikkatuotteethan ovat soveltuvia nuorelle iholle, vaikkei niitä sillä kärjellä markkinoidakaan.

Olen linkannut tuotteista suoraan The Natural Goods Companyn, eli Mádaran maahantuojan  verkkosivuille ja sieltä saatte myös apua, mikäli mielessä on spesifisiä ihotyyppikysymyksiä. Toki kyssäreitä voi laittaa tämän postauksen perään myös.

Mádaran bestseller, puhdistusvaahto Purifying foam* on yksi merkin suosituimmista tuotteista. Se syväpuhdistaa hellävaraisesti, poistaa meikin ja säätelee rasvoittuvia ihoalueita samalla hoitaen ihon kuivia alueita. Tämä on munkin oma Mádara-suosikki: hellä, mutta tehokas. Kasvovesi Clarifying toner* virkistää ja kirkastaa öljyistä ihoa. Se vähentää kiiltoa, supistaa huokosia ja ehkäisee näppylöitä. Just hyvä ongelmaihoisen teinin tuote. Mádaran Misellivesi* on sekä hellä putsari, että tasapainottava ja kosteuttava kasvovesi, joka pehmentää ihoa. Soveltuu hyvin jokapäiväiseen käyttöön, myös herkkäihoisille.

Mádaran dödöt ovat omia suosikkejani, kuvassa alumiiniton Soothing Deodorant*. Kuorinta Exfoliating SCRUB*  sisältää aprikoosin ja kauran öljymolekyylejä, jotka sitovat lian ja epäpuhtaudet. Tuote auttaa avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia, poistamaan kuolleita soluja ja silottamaan ihoa. DETOX-naamio* on tehokkaasti, mutta hellävaraisesti syväpuhdistava kasvonaamio, joka on tarkoitettu tukkeutuneelle, rasvoittuvalle, epäpuhtaalle ja ärtyneelle iholle — eli sopiva tuote esimerkiksi juuri teinin aknetyyppiseen ongelmaan.

Pigmenttiä sisältävä, sävyttävä kosteusvoide Moonflower* on omassakin arjessa ollut ihan sairaan kätevä ja nuoren iholle todnenäköisesti aivan tarpeeksi peittävä. Voi skipata meikkivoiteen! Tuotetta saa myös sävyssä nimeltä Sunflower*.

Mulla itselläni olisi nuorena tyttönä ollut käyttöä juuri tällaisille tuotteille, mutta sen sijaan läträsin jollain vahvan tuoksuisella ja paksulla meikkivoiteella, joka piti pestä pois stydeillä aineilla. En tajua miksi, kun mun iho on aina ollut tosi hyvä. Tietämättömänä sitä vaan tekee niin kuin muutkin, sen kummemmin kyseenalaistamatta.

Mun Mádaralle suunnittelema Pihlajavoide* sopii nuorelle iholle hyvin. Voide toimii tehokkaana kasvo-, vartalo-, käsi- ja monitoimivoiteena. Se kosteuttaa kuivaa ja karheaa ihoa, suojaa kylmältä ja tuuliselta säältä, parantaa rohtuneet huulet, pehmentää kynsinauhoja ja sopii rauhoittavaksi ihovoiteeksi vauvoille ja lapsillekin. Tuote on Mádaran bestseller Suomessa ja meidänkin perheessä skidien iholla käytetty. Olen saanut äideiltä yhteydenottoja, että teinit pöllivät mutsiensa Pihlajatuubit— hyvä vaan! 😀 Mielummin tätä, kuin jotakin synteettistä, joka paitsi saattaa häiritä hormonitoimintaa, myös kertyä luontoon ekosysteemiä kuormittamaan. Herkälle iholle suunniteltu Nokkosvoide* käy niinikään nuorelle iholle: se on yhtä monikäyttöinen kuin Pihlajakin, mutta hajuton versio. Ehkä jäbät hyväksyy tämän voiteen feminiinimpää Pihlajaa helpommin.

Kuvassa näkyvä, syväkosteuttava Deep moisture fluid* kosteuttaa tehokkaasti, pitkäkestoisesti ja tasapainottaa ihon öljyisiä ja kuivia alueita. Deep moisture gel* supistaa huokosia ja tasapainottaa talineritystä. Tuote kosteuttaa, mutta jättää ihon mattapintaiseksi. Tässäkin on oiva tuote juuri ongelmaihoiselle nuorelle. Koostumus on erityisen kevyt ja öljytön.

Kovin monia tuotteita ei nuori iho (tai välttämättä vanhempikaan) tarvitse. Olennaista on putsata kunnolla, kosteuttaa ja olla käyttämättä liian vahvoja aineita turhaan. Toki pitkässä juoksussa pitää muistaa ihon sisäinen ravitseminen myös: veden juominen, hyvät rasvat ja terveellinen ruokavalio ylipäänsä.

Olkaa te äidit, siskot, kummitädit ja muut nuorten naisten ystävät esimerkkinä siitä, että ihoa ei tarvitse marinoida synteettisellä voidekuorella tai pestä ja rasvata keinotekoisilla aineilla, kun luonnosta löytyy hyviä raaka-aineita. Esimerkillä niitä rutiineita ja maailmaa (sekä kaupan tarjontaa) muutetaan.

Toivottavasti tästä artikkelista oli hyötyä, kyssäreitä voi laittaa jutun perään!

*Affi-linkki

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Mielenkiintoinen juttu näin keski-ikäisellekin iholle!

Juttutoive: Kuivan ihon luonnonkosmetiikkaa. Kärsin itse talvisin hyvinkin kuivasta ihosta sekä vartalolla että kasvoilla, ja kolmen vuoden testien jälkeen en edelleenkään ole löytänyt täydellisiä ihonhoitotuotteita. Olisi kiva saada vinkkejä mitä voisi vielä kokeilla ja vaikka muidenkin kokemuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.