Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Äitikurssi: keskivartalo kuntoon synnytyksen jälkeen

Aloin treenata Lupaus-studion Riinan kanssa toisen lapsen syntymän jälkeen, alkuvuodesta 2015. Siitä lähtien on paitsi treenattu yhdessä, myös haluttu molemmat nostaa esille aihetta, josta äidit, saatika monet liikunta-alan ammattilaisetkaan eivät tiedä: synnytyksen jälkeinen treenaaminen ja vatsalihaserkaumaongelmat.

Näin kirjoitin aiheesta lokakuussa 2015:

Vatsalihasten erkauma tarkoittaa rakoa, joka synnytyksen myötä jää vatsalihasten väliin. Rako menee toisilla umpeen nopeammin, toisilla hitaammin ja joillakin se jää vähän auki. Mikäli lihakset eivät palaudu tai vahvistu (niiden ei siis ole pakko palata ihan yhteen, rakoa voi olla vähän, ja lihakset voivat silti toimia hyvin), saattaa nainen kärsiä esimerkiksi pahoista selkävaivoista. Lue aikaisemmat juttuni aiheesta: Keskivartalo kuntoon: Belly Binding ja Viisi senttiä kapeampi, kolme kiloa kevyempi.

Riina on osannut ohjata mua treenaamaan siten, että ollaan otettu huomioon keskivartalon tilanne synnytyksen jälkeen. Luonnollisestikaan lihaksisto ei ollut puoli vuotta synnytyksestä valmis sellaiseen rääkkiin tai treeniin, jota nyt voin tehdä. Kaikki aikanaan, eikä kannata alkaa huhkia liian rankasti heti synnytyksen jälkeen. Sillä voi nimittäin saada aikaan esimerkiksi elinikäiset selkäongelmat. Elämässä ehtii kyllä urheilla, kannattaa olla itselleen armollinen.

Innostuimme sen verran aiheesta, että Riina ideoi sen ympärille kokonaisen verkkokurssin. Kuvasimme liikkeet loppuvuodesta ja kuvamateriaali onkin aivan huikeaa: auringonpaisteessa kylpevä Suvilahden Kattilahalli oli täydellinen kuvauslokaatio.

Käytännössä verkkokurssi on viiden viikon mittainen kokonaisuus, joka on tarkoitettu pääasiassa 0-12 kk sitten synnyttäneille naisille. Toki se soveltuu myös muille synnyttäjille, jotka kaipaavat aktivointia ja vahvistusta lantionpohjan lihaksiin.

”Kurssin opeilla saat tuntuman vatsa- ja lantionpohjanlihaksiin ja aktivoit ja energisoit koko kehoa. Kurssilla opit, mitä liikkeitä voit turvallisesti tehdä ja harjoittelu etenee progressiivisesti. Rakennamme vahvan tuen ja perustan keskivartaloon, joka toimii myös pohjana haastavamman liikunnan ja treeniliikkeiden tekemiselle turvallisesti jatkossa. Kurssin tavoitteena on lempeästi palauttaa voimaa ja tukea keskivartaloosi raskauden ja synnytyksen jälkeen.”

Kurssilla on helppoja ja tehokkaita liikkeitä, joissa mallina allekirjoittanut. 😀 (Kaikkeen mäkin lupaudun mukaan). Käytännössä oheisen kurssisisällön mukaan pari vuotta treenanneena ja näiden videoiden sisällöissä mukana oleena tiedän, että kokonaisuus on mainio ja tehokas. Uskallan siis suositella lämpimästi! Mikäli olet synnyttänyt itse, tai lähipiirissäsi on tyyppi, jonka uskoisit kiinnostuvan, vinkkaapa hänelle.

Blogin lukijoiden hinta on 79 € (ovh 89 €)  ja mukaan pääsee täältä. Sivulla on myös paljon lisätietoa kurssista.

Kiitos Riina kun koostit tämän kokonaisuuden, se tulee toivottavasti auttamaan monia äitejä tulevaisuudessa.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.