Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Reilu Fair Squared ilahduttaa markettiasiakasta

Olemme alkuvuoden ajan testailleet Lauran kanssa uutta Fair Squared-kosmetiikkasarjaa. Kyseessä on kohtuuhintainen ja  vegaaninen, NaTrue-sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteet ovat myös Reilun kaupan periaatteella tuotettuja — ei pöllömpää! Etenkin Reilun kaupan kosmetiikkasarjoja on aika vähän. Moni varmaan tietääkin, että Reilu kauppa tähtää köyhyyden vähentämiseen kaupankäynnin avulla ja itseeni tekee aina vaikutuksen se, jos luonnonkosmetiikkatuotteessa on myös Reilun kaupan logo. Näissä tuotteissa on logoja kerrakseen; aika vakuuttava suora sanoisin.

Fair Squared on vuonna 2010 perustettu saksalainen brändi, jonka taustalla ovat kondomit. Kyllä! Perustaja Oliver Gothe alkoi alunperin myymään  kondomeja yliopistoissa, joissa kysyntä olikin suurta. Tämä vei miehen mennessään ja Gothe päätyi kondomibisneksen ammattilaiseksi: hän on valmistanut tuotteita isoille, globaaleille merkeille ja omaa laajan kokemuksen alalta. Tämän vuoksi kosmetiikkasarja Fair Squared sisältää myös kondomeja, joita ei ehkä ihan heti osaisi yhdistää luonnonkosmetiikkasarjaan (tästä lisää edempänä tekstissä).

Fair Squared ei ole ihan mikä tahansa markettikosmetiikkasarja muutenkaan. Brändillä on vahva yhteiskunnallinen selkäranka ja vastuuajattelu: ”FAIR SQUARED on vaihtoehtoinen kauppaorganisaatio, jonka päämääränä on vähentää maailmankaupan epätasapainoa. Yhtiömme idea on peräisin vuoden 2005 OXFAMkampanjasta „Make Poverty History“. Ensimmäiset FAIR SQUARED –tuotteet lanseerattiin vuonna 2010 Englannissa OXFAMin ja Amnesty Internationalin kautta. Idea otettiin hyvin vastaan opiskelijoiden keskuudessa ja he jatkoivat tuotteiden levitystä Englannissa. Ensimmäisiin tuotteisiimme kuuluivat kondomit, käsivoiteet ja huulivoiteet.” kerrotaan brändin kotisivuilla. Kortsuista, käsivoiteista ja huulirasvoista on päästy pitkälle: nyt tuoteperhe kattaa 80 tuotetta, jotka jakautuvat kategorioihin hiustenhoito, kasvot, huulet, vartalo, aurinkosuoja, saippuat, karvanpoisto ja jo mainitut kondomit.

Kaikkien tuotteiden hinta asettuu väiille 5-15 euroa, joka tekee näistä todella helposti lähestyttäviä. Fair Squaredit rantautuvat huhtikuun aikana Citymarketin ja Prismojen valikoimiin, myös Kärkkäisen verkkokauppa, sekä Lahden ja Ylivieskan myymälät myyvät sarjaa.

Kaikkia tuotteita ei kaikkialta saa, koska sarja on kasvanut jo ihan hillittömän laajaksi. Nyt huhtikuun aikana Citymarketin valikoimista alkaaa löytyä ainakin sarjan aprikoosi- ja kahvishampoot. Juuri Apricot Shampoo on mun ja Lauran suosikki: ”Se ei kuivata ja pesee hellästi. Hiukset jää puhtaan ja joustavan tuntuisiksi. Kätevä, kun on pumppupullossa” Laura totesi kun kysyin, miksi juuri kyseinen tuote on suosikkinsa. Komppaan kyllä: tuoksu on mieto ja hiukset tulevat puhtaiksi ja kuohkeiksi. Myös sarjan vaniljainen suihkugeeli on ihana! Pumppupullosta pisteet multakin, on kätsyä kun ei tarvitse kiertää korkkeja auki. Just testasin erästä toista sarjaa, jonka avaamismekanismi oli niin hankala, että aina tuli otettua suihkussa toista tuotetta mielummin. Näillä pienillä asioilla voi oikeasti olla iso merkitys kuluttajalle.

Sarja sisältää monia vartalotuotteita, joista esimerkiksi Shea Body Butter (kuva alapuolella) tekee kropasta ihanan pehmeän. En toki ole testannut kaikkia tuotteita, kun sarja on niin sairaan laaja, mutta nämä omassa kokeilussa olleet olivat melkein kaikki suositeltavia. Laura piti myös sarjan Oliivi-käsivoiteesta: ”Yllättävän nestemäinen koostumus, mutta imeytyy nopeasti ja kosteuttaa hyvin”.

Mä puolestani ihastuin etenkin sarjan Shea-huulirasvaan. Voisin väittää, että paras, jota olen testannut vuosiin. Huulet tulevat pehmeiksi välittömästi ja pysyvät sellaisina pitkään, tuote on tosi riittoisa ja tehokas. Kuten kuvasta näkyy, on tuote ollut kovassa käytössä, mä en vielä ole niin pro tässä bloggaamisessa, että tajuaisin ottaa tuotekuvat ennen kuin testaan tuotteita, heh. Siksi se on vähän ryytyneen näköinen. Mutta hyvä on, erinomainen pussailunpohjustaja. 😀

Laitan tätä myös usein huulipunan alle, jos en halua ihan mattaa punaista, vaan vähän kuultavamman huulimeikin.

Harmillista kun brändin nettisivuilla ei ole avattu INCI-listoja, mutta esimerkiksi lempparihuulirasvastani sanottakoon, että se sisältää paitsi sheavoita, myös mm. aprikoosinsiemen- ja manteliöljyä, sekä vaniljauutetta. Aivan ihana ja superhoitava huulivoide, jonka hintakaan ei ole paha; noin viisi euroa tai alle kuulemma, jälleenmyyjästä riippuen.

Prismoihin on tulossa myyntiin paitsi sarjan huulivoiteet (se lime ei tuoksu miltään mun mielestä, mutta mainittu aprikoosi on ihana!), myös käsivoiteet ja shea-vartalovoi ainakin.

Mainitsinkin jo sarjan vegaanisista kondomeista. Tiesitkö, että kondomien valmistuksessa käytetään usein eläinperäistä kaseiinia, joka on lehmänmaidossa oleva proteiini? Minä en tätä tiennyt! Kaikki kortsut eivät siis suinkaan ole vegaanisia, tämä on ollut itselleni uusi tieto ja aika yllättävä. Fair Squaredin kondomeissa käytetty luonnonlateksi on valmistettu Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti, eli nämä ovat reiluja vegaanikortsuja. Näitä saa parhaillaan ainakin Kaalimato.com:sta ja omasta kokemuksesta voin sanoa, että toimivat siinä missä ”tavallisetkin”, eli eipä näissä mitään kummallista ole. Hyvin toimii, ja itse käytän mielelläni vegaanisia kondomeja, kun kerran niitä voi helposti ilman kaseiinia valmistaa.

Kaiken kaikkiaan Fair Squared on oikein passeli sarja täynnä peruskosmetiikkaa, joka hintansa puolesta päätynee monille kokeiluun. Kiva, että markettien valikoimat paranevat jatkuvasti luonnonkosmetiikan osalta.

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Tossa apricot shampoon INCI:
INCIS: Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Coco Sulfate, Glyceryl Oleate, Olea Europaea Oil (Olive Oil*), Xanthan Gum, Prunus Armeniaca Oil (Apricot Oil*), Hydrolized Wheat Protein, Sodium Benzoate, Parfum, Potassium Sorbat, Citric Acid, Linalool, Benzyl Salicylate

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.