Menu

Viikon vinkit : vähemmän jätettä

preserve shaver

Noora kirjoitti toissa viikolla jätteettömästä luonnonkosmetikasta ja se havahdutti myös mut ajattelemaan jätteiden kierrätystä. Onnekseni saan asua alueella, jossa myös muovi kerätään taloyhtiön roskakatoksessa suoraan omaan astiaansa. Se todellakin madaltaa kynnystä lajitella kaikki mahdollinen. Moni ei ehkä olisi niin sitkeä, että keräisi muovinsa vaatehuoneen perälle ja veisi kauppareissullaan lähikunnasta löytyvään keräyslaatikkoon. Yhden näin sinnin tyypin mä tiedän: se on mun ihana periaatteellinen siskoni.  Moni hokee, että ”turhaan kuluu vettä, kun pesee”, eikä ajattele sitä muovinvalmistukseen kuluvaa öljyn määrää. Joku toteaa, että ”minulta sitä tulee niin vähän” ja heittää muovit sekajätteen mukaan poltettaviksi, eikä ajattele niitä uudelleenkäytön mahdollisuuksia.

pearlbar hammaslankainPoimin teille Biodellyn* sivuilta muutaman tuotteen, jolla voi pienentää tuottamaansa jätemäärää. Tiesitkö, että on olemassa esimerkiksi kierrätysmuovista valmistettuja karvanpoistohöyliä*?pearlbar hammasharja

Entä bambusta valmistettuja, antibakteerisia, kuudessa kuukaudessa täysin maatuvia hammasharjoja*? Tai biojätteeseen hävitettäviä, maatuvia hammaslankaimia*?

Pienillä teoilla parempaan suuntaan,

Laura

2 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Hei, olen etsinyt tietoa juurikin näistä asioista, ekologisemmista höylistä ja hammaslangasta!! Linkit eivät kuitenkaan enää toimi, ääk!? hammaslankojen kuvasta näkee merkin mutta höylistä ei – mitä merkkiä ovat tai onko jotain uusia merkkejä tullut markkinoille??

    Moi Heta! Anteeksi, että vastaaminen kesti. Kommentista ei jostain syystä tullut mulle meiliä lainkaan, vaikka näin toki pitäisi olla. Nyt sattumalta huomasin tämän kysymyksen tekstejä selatessani.

    Eli siis höylän merkki on Preserve ja sitä myi Biodelly. Valitettavasti sitä ei näemmä enää ole heidän valikoimassa. Kyselin tästä heiltä joskus puolisen vuotta sitten ja kuulema eivät saaneet enää tilattua lisää, vaikka olisi hyvin myyty. Kansainvälinen verkkokauppa on varmaan tällä hetkellä ainoa vaihtoehto. Toivotaan, että saavat Biodellyynkin lisää tuotteita pian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.