Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

In the Moment There is Beauty

Olen jo useamman vuoden ajan halunnut satsata taiteeseen. Vuokrakämpässä asuessa kuitenkin oli fiilis, että mitä jos hankinnat eivät sitten löydäkään paikkaa tulevassa omistuskämpässä? Ostin asunnon kesäkuussa ja vihdoinkin oli fiilis, että NYT sitä taidetta.

En ole mikään taidetuntija, eikä ollut siksi hajuakaan, mistä aloittaisin. FB-kysely antoi heti vastauksen: mene Taidelainaamoon. Konsepti on ihan mainio: taidetta voi vuokrata kotiin kuukausiveloitusta vastaan. Esimerkiksi minä maksan vuokraamastani teoksesta 40 euroa kuussa. Siinä kohtaa kun taulun arvo tulee täyteen, siirtyy se omistukseeni.

Paikan päälle muuten ei ole kannattavaa mennä heti alussa. Ensin kannattaa selata valikoimaa verkkosivuillaan ja vasta kun on löytänyt kiinnostavia teoksia, mennä sitten tsekkaamaan ne lainaamoon. Teoksia on paljon, eikä taulujen selailu ole välttämättä lainaamon tiloissa kovin kätevää.

Löysin omalle seinälläeni aivan mahtavan, vaahtokarkkihampurilaista muistuttavan työn nimeltä ”Piilopaikka”. Tanja Aholan akryyli on seikkaillut uuden kodin seinillä parissa eri paikassa, odottaen, että löytäisin uuden keittiönpöydän, jotta tietäisin tarkalleen, mihin taulu lopullisesti asettuu.

kc-piilopaikka

Olin ihan tyytyväinen pelkän Piilopaikan kanssa, kunnes astuin Urban Storyyn ja löysin Tanja Is´n työt. Neonväriset luurankotaulunsa veivät sydämeni heti!

kc-tanjais2

kc-tanjais4

…Eikä mennyt kauaakaan kun hurmaava Tanja oli tauluineen olohuoneessani.

Tanja toi tullessaan muutaman Urban Storysta bongaamani taulun ja päädyin ostamaan teoksen nimeltä In the Moment there is Beauty. Sen kirkkaat värit sopivat kotini tummien seinien kansa täydellisesti yhteen.

kc-tanjais3

Tanja tekee myös aivan mielettömiä ristipistotöitä. Mystiikka, voodoo ja esimerkiksi kuoleman filosofia kiehtovat tammisaarelaistaiteilijaa isosti ja se huokuu selkeästi duuneistaan.

kc-tanjais6

deathbrodyrTanja tekee maalausten ja ristipistojen lisäksi sarjakuvia ja kirjoittaa lastenkirjoja. Seuraavaksi omalla hankintalistallani on ehdottomasti joku ristipistotyönsä. Pitää vaan saada sisustusprojekteja ensin vähän edistettyä…

Mikäli itsekin innostuit näistä iloisista pääkalloista ja luurangoista, voit tutustua Tanjan töihin täällä.

Jännä homma muuten se, että sattumalta molempien hankkimieni taulujen tekijä on etunimeltään Tanja. Hoksasin sen vasta tätä postausta kirjoittaessani. Hmm… mitenköhän tää nyt sitten vaikuttaa tuleviin taidehankintoihini?

Hinnoista sen veran, että  Taidelainaamossa tosiaan teoksesta maksetaan joka kuukausi vuokraa kunnes teoksen arvo on tullut täyteen. Kuukausivuokra riippuu teoksen hinnasta. Mun taulu on arvoltaan 800 euroa ja maksan sitä mainitun 40 euroa kuussa.  Tanja Is´n töiden hinnat sen sijaan saat taiteilijalta, mutta esim. mun ostama, tässä blogauksessa näkyvä taulu on ovh:lta 1800 euroa.

Kuinka se ilahduttaa tuossa seinällä joka aamu kun herään!

IMG_1172

Kuva: Laura Enkama

Toiset haluavat panostaa matkusteluun, toiset kalliisiin viineihin, harrastukseen tai autoon. Mä tykkään satsata siihen, että ilahdun aina aamulla herätessäni ja kotiin tullessani. Taidehankinnat tuskin jäävät tähän.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.