Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Freesi suu savitahnalla ja -suuvedellä

Italialainen Argital on yksi ekoja luonnonkosmetiikkatuotesarjoja, joihin tutustuin aloittaessani luonnonkosmetiikan käytön melkein 10 vuotta sitten. Sarjan savinaamio, Argiltubo, on yhä vakkarikäytössä ja se on kosmetiikkatuote, jota ostan usein esimerkiksi lahjaksi. Iso leka on sopivan massiivinen lahjapakettiin ja siitä riittää pitkään.

Loppukesästä olen löytänyt ilokseni Argitalin savihammastahnan. Miten en ole tiennyt tästä aikaisemmin?! Heittämällä virkistävin ja freesaavin luonnonkosmetiikkatahna, jota olen testannut. Moni kun on ikävän makuisia ja koostumukseltaan kummallisia. Tämä harmaa tahna on helppo käyttää, tuoksu on miellyttävä — voimakkaan piparminttuinen — ja suutuntuma on kuin perinteisellä tahnalla. Pesun jälkeen leegot ovat todella freesit.

kc-argital1

kc-argital7

kc-argital4

Bital dentie -niminen hammastahna on valkaiseva. Se sisältää mm. kasvihiiltä, merisuolaa, valkoista savea, piparminttua, anista ja propolista. (Löydät tarkan INCI:n Dellecon sivuilta.) Tahna ei kuluta hammaskiillettä ja on ehdoton suosikkini kaikista luonnonkosmetiikan tahnoista. Valkaisevuudesta en osaa sanoa vielä, mutta pelkästään hammastahnana tuote on ainakin mainio.

kc-argital6Argitalilla on toinenkin huippu suutuote, jollaista en ole aikaisemmin käyttänyt: suuvesi.

Olen lapsesta saakka inhonnut suuvesiä, äitini on aina harrastanut niitä ja olen saattanut lapsena ehkä vahingossa nielaista jotakin vahvaa suuhuuhdetta — en oikein muuten keksi, miksi ne ovat aina inhottaneet.

Suuvedet ovat kuitenkin tuotekategoriana erityistä tarkkaavaisuutta vaativa kemikaalicocktail sikäli, että markkinoilla on ties mitä ”bakteerien räjäyttäjää”. Kannattaa olla tarkkana, millä kemikaaleilla sitä limakalvonsa oikein marinoi. Argitalin ananas-savi -suuhuuhde on 100% luonnollinen, eikä sisällä makeutus-, lisä- tai väriaineita tai fluoria. (Löydät INCI:n täältä.) Vaikuttavat aineet ovat vihreä savi, hopeavesi, ananas, kehäkukka- ja rataniauute sekä aidot eteeriset öljyt.

Itselläni on alahampaiden takana suoristuskisko, jonka vuoksi hengitys haisee helposti epämiellyttävälle. Savihammastahna ja kyseinen suuhuuhde ovat ihan huippu tuotekaksikko, kun suun haluaa tosi raikkaaksi ilman synteettisiä kemikaalilitkuja. Voi pussailla ilman huolta haisevasta hengityksestä. 😉

Parasta on, että Argitalin tuotteet ovat paitsi sertifikoituja, myös ihan kohtuuhintaisia: hammastahna maksaa esimerkiksi Ruohonjuuressa 11,95 € ja suuhuuhde 22,95 €. Myös Punnitse ja Säästä -ketju myy Argitalia ja samaten jotkut nettikaupat, mutta harmikseni juuri nämä suutuotteet puuttuvat monista. Ainakin Dellecosta löydät molemmat, mikäli raikas suu kiinnostelee.

PUS PUS!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.