Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Inkivääri-raparperi -mojitonic

Kiitos kesäloma 2016, huomenna kutsuu työarki. Menipä loma nopeasti!

Koska loppukevät meni mökkirempan parissa ja alkukesä muuttaessa, on loma tuntunut erityisen hyvältä. Olen lähinnä ollut lenkkipolulla, SUP-laudalla, fillarin selässä ja mökillä, ystävien ja perheen kanssa hengaillen. Perusjuttujen äärellä. Paljon on tullut istuttua iltaa mimmifrendien kanssa ja ehkä siksi Ekolon hyllyssä inkiväärisiirappiin törmätessäni eka ajatukseni liittyi drinkkeihin… Tänä kesänä ei suoranaisesti ole syljetty lasiin.

Kesällä on ihana nauttia raikkaita mojitoja ja sain inkiväärisiirappia hiplatessani idiksen inkivääri-mojitosta, jota oli tietty pakko testata. Tuli niin herkullinen, että tuuttaanpas nyt oivallukseni tännekin.

Tässä aika ihana kesädrinkki vaikka tulevana Flow-viikonloppuna testattavaksi, sillä vielähän on kesää jäljellä! Ja  vaikka ei olisikaan, niin tämän avulla ajatukset saa helposti kesäfiiliksiin. Nimesin drinkin mojitoniciksi, koska käytin reseptiin tonic-vettä, joka ei mojitoon kuulu. Tämä cocktail kun taas kerran syntyi niistä raaka-aineista, joita jääkaapissa sattui olemaan.

Inkivääri-raparperi -mojitonic

  • vaaleaa rommia
  • inkiväärisiirappia
  • tonic-vettä
  • reilusti tuoretta minttua
  • tuoreen limen mehua
  • jäistä raparperimurskaa

Aluksi lorautin pohjalle siirapin, päälle murskasin mintunlehtiä, sekoittaen edellämainitut raparperimurskaan.  Tämän jälkeen lisää jäisiä raparpereja, alkoholi, tonic ja lopuksi limetin mehu ja kunnon sekoitus.

kc-mojitonic1

En ole mikään drinkkimestari tai omista kummempaa keittiömittavälineistöä desimittaa lukuunottamatta, joten aikalailla fiiliksellä sekoittelin. MUTTA UHRAUDUIN takianne vääntämään ko drinkin muutamaan kertaan, jotta osaisin antaa edes jotakin osviittaa. PITÄÄHÄN SITÄ NYT KOITTAA PARHAANSA.

kc-mojitonic3Siispä: yhteen annokseen noin 1-2 rkl inkiväärisiirappia, loraus vaaleaa rommia (yleensä mojito-resepteissä on ohjeena 4 cl), n. 120 ml tonic-vettä (josta osan voi korvata soodalla jos hotsittaa), paljon jäisiä raparperipaloja, sekä 1/4 limetin mehu. Tuoretta minttua n. 10-15 lehteä.

Luomulaatuinen inkiväärisiirappi, joka tämän cocktailin kehittelyyn innosti, on merkiltään Yakso ja löytyy Ekolon hyllystä. On muuten aivan täydellinen myös jäätelöannoksissa! Koukuttava suorastaan.

Reseptissä käyttämäni tonic-vesi on niinikään Ekolosta, Naturfrisk-merkkinen, luomulaatuinen sekin. Limenkin  löytänet luomuna ja myös mintunlehdet, jos sulla kasvaa minttua kotona tai jos saat jostakin muualta minttua luomuna käsiisi. Itse pyrin valitsemaan luomuna aina vähintään kaiken sellaisen, mitä en pysty kuorimaan. Vaalea rommi löytyy… no, ei ihan ekokaupasta, haha!

Aijai: ei kaipaa jälkkäriä, kun nauttii tällaisen. Sokeriakin on sen verran, että käy jälkiruoasta helposti.

Onneksi elokuuta on vielä jäljellä monta viikkoa ja voi ihan hyvin vielä leikkiä kesää. Ensi viikonloppuna eräilläkin Flow-etkoilla taidetaan nauttia juurikin näitä mojitoniceja…

Nyt koisinaamn, huomenna alkaa arki. Gulp.

***
Ekolon elokuun kampanjatuotteet:

Provamel hasselpähkinäjuoma (-20 %)
Violife juustosiivut (-20 %)
Vitalpilz Pleurotus sienijauhe (-20 %)
Urtekram kookosshampoo, -hiushoito, -body lotion, -suihkugeeli, -käsisaippua, -deodorantti ja -käsivoide (- 10 %)

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.