Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Luontaisen makea maamanteli

Harvoin sitä tulee maistaneeksi uutta pähkinää. Eikä tiikeripähkinä-maamanteli itse asiassa edes ole pähkinä, vaan juurimukula. Se on yksi vanhimmista tunnetuista viljelykasveista, jota on löydetty esimerkiksi faaraoiden haudoista.

Maistoin koppuraista maamantelia vastikään Ekolossa ja ihastelin sen luonnollista makeutta. Ei silti, itse maamanteli on sellaisenaan aavistuksen haastava suutuntumaltaan: se on sen verran kova, että melkein tuntuu, ettei sitä kuuluisi syödä. Se on ulkoasultaan ja suuhun laitettaessa kuin kovettunut marja. Mutta kun kuoren puraisee, on se sisältä pehmeä, mantelimainen ja miellyttävä rouskuteltava. Ja maamanteleista tehty tahna — se on ihan huikean ihanaa!

kc-tiikeripahkina2

kc-tiikeripahkina1

Kiitos maamanteleiden luontaisen makeuden, on Govindan Tigernut spread -tahna herkullisen makeaa sellaisenaan. Se on kuin maapähkinätahnaa, muttei tartu samalla tavalla kitalakeen. Maku on maapähkinävoita toffeisempi ja hyvällä tavalla ”hiekkaisempi”. Varmasti esimerkiksi raakaleivonnassa ihan huippu. Voin vaan kuvitella, mitä esimerkiksi Virpi voisi tahnasta taikoa!

Tein itselleni pikaisen jälkkäriä levittämällä riisikakun päälle maamantelitahnaa ja banaaniviipaleita, ihan sikahyvää. Uppoaa todennäköisesti hyvin skideillekin, eikä sisällä laisinkaan lisättyä sokeria. Luontaista sokeria tahnassa on 8g/100g. Tahna sisältää vain maamantelia eli maakastanjaa eli tiikeripähkinää (rakkaalla lapsella on monta nimeä), auringonkukkaöljyä ja vaniljaa.

kc-tiikeripahkina3Maamanteleista saa makunsa ja koostumuksensa puolesta valmistettua toffeemaisia, aavistuksen sitkeitä makeisia, joita tyyppasin niinikään Ekolossa. Chufa bitesit eivät  ole ollenkaan huonoja, mutta tällaiselle makean ystävälle — jos näitä karkin korvikkeeksi ajattelee — lisäisin kylkeen palan tummaa suklaata. Ihan kätsyjä iltapäivän makeannälän tyydyttäjiä silti näinkin ja esimerkiksi 1-vuotiaani rakastui Chufa biteseihin oitis.

Maamantelit sopivat myös pähkinäallergikoille, koska ne eivät tosiaan nimestään huolimatta ole pähkinöitä. Voit käydä koemaistamassa näitä Ekolossa, jossa tiikeripähkinä-maamantelituotteet ovat tämän kuukauden ajan -20%. Mä veikkaan, että maamantelitahnasta tulee mun keittiön vakiokalustoa.

***

Ekolon toukokuun kampanjatuotteet (kaikki -20 %):

Lisäksi Kempparissakin testatut ja hehkutetut BOHOn meikit ovat Ekolossa koko toukokuun ajan -10 %. Asiakkaat saavat BOHO-pikameikkejä Helsingissä 18.5. klo. 12-19 ja Jyväskylässä 27.5. klo. 15-19 ja 28.5. klo. 10-14. Muistutan vielä lähempänä!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.