Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Kotimainen vappukattaus Suomenlinnassa

Mistä tietää, että on aikuinen? Kun kaikkien juhlapyhien osalta mielessä on ekana ruoka. Niin Vappunakin. Vietin Vappua Doritin ja samassa talossa asuvan Marin pihapiirissä Suomenlinnassa. Mimmit järkkäsivät siippoineen juhlat ja minä muiden vieraiden tavoin lähinnä nautin puitteista, seurasta ja tarjoiluista. Aika ihanaa kerrankin mennä vieraaksi, eikä olla aina se, joka järjestää kaiken. Silloin ehtii oikeasti jutella muiden kanssa ja leikkiä esimerkiksi saippuakuplapyssyllä.

kc-vappu4

kc-vappu3

kc-vappu13

kc-vappu11

Mutta kyllä mä vähän sorruin säätämäänkin… En ole vuosiin viettänyt vappua ilman lapsia, joten ehkä kompensoin vastuuvapautta ottamalla tarjoiluvastuuta, mene ja tiedä. Tilaisn juhliin vappusafkoja Raakatorilta, jonka kanssa olin sopinut testiyhteistyöstä.

Olen testannut nettiruokakauppoja pari kertaa ja ollut aina tosi tyytyväinen, mutta silti jostain syystä rutiini on jäänyt syntymättä. Kyse on varmaan siitä, että asuu niin hyvien kivijalkaruokakauppojen läheisyydessä ja siitä, että olen sen verran impulsiivinen, ettei nettitilaamiselle ole ollut malttia. Vappuna koin kuitenkin taas pitkästä aikaa ahaa-elämyksen, kun kotiovelleni toimitettiin neljä kassillista ruokaa — jonka olin tilannut jo edeltävänä viikonloppuna. Se aika ja vaiva, mikä hommaan olisi mennyt vappukansan kanssa kaupassa stressaten ja jonottaen. Miksen tilaa netistä useammin?

kc-raakatori9

Raakatorin valikoima ei ollut ennestään tuttu ja se yllätti monipuolisuudellaan. Tilasin innoissani tuotteita, joita en ole aikaisemmin kokeillut, tai joita ei saa lähiekokaupastani.

Tilasin testimielessä  esimerkiksi aivan ihanaa hunajasimaa, jota ei näköjään enää valitettavasti ole valikoimassa (varmaan sesonkituote). Jännältä kuulostava Nokkoskristallisuola puolestaan on osoittautunut oikein huipuksi ja vähän erilaiseksi suolaksi (palaan tähän myöhemmin) ja Paavolan kotijuustolan leipäjuusto katosi nopeasti parempiin suihin. Lapset rakastivat sitä! Silmusalaatin tulinen versio oli mulle uusi tuttavuus: ihan sairaan hyvää! Tilasin Raakatorilta etenkin luomumaito- ja -lihatuotteita, koska näitä en saa yhtä kattavalla valikoimalla lähikaupasta, kuin mitä Raakatori tarjoaa.

Pakko oli myös klikata ostoskoriin keittiöni vakkarituote, 100% inkiväärimehu, jota laitan kaikkialle smoothieista wokkeihin. En enää voi elää ilman tuota pientä pulloa, jonka sisus on oikeasti nopeuttanut hommia keittiössä ihan älyttömästi. Ja ne Suomen parhaat gluteenittomat leivät, joista bloggasin ehkä joskus syksyllä 2014 — Hannun tattari-pellavasämpylät — joita en ikinä saa käsiini kivijalkaliikkeissä, niitä saa Raakatorilta!! Tilasin monta pussillista ja laitoin suoraan pakkaseen. Nyt on kuulkaa varauduttu!

kc-saimaanjuomatehdas3

kc-saimaanjuomatehdas1

Vapun juomapuolesta vastasi Saimaan Juomatehdas, joka on vastikään lanseerannut uudet siiderit. Yritys on omien sanojensa mukaan ”kyllästynyt keinomakeutettuihin ja esansseilla aromatisoituihin siiderijuomiin, jotka ovat yhtä kaukana aidosta siideristä kuin omena lantusta”. Niin on varmaan moni muukin, enkä ole itsekään juonut siidereitä yli kymmeneen vuoteen.

Sokeriset käymistuotteet eivät ole vatsani kavereita, mutta kun valitsen mahdollisimman kuivan valkkarin tai kuohuvan, on tilanne yleensä jotenkuten hallussa. Crafty Apple Cider Extra Dry romutti ihan täysin käsitykseni siideristä. Kuinka ihanan kuiva ja ei-makea! Viimeisen 10 vuoden ajan kun olen silloin tällöin maistanut kulauksen siideristä, en ole yleensä koskaan kokenut menettäväni mitään, kun passaan. Mutta myönnän, että loppuillasta, kun jotkut tanssivat sohvilla ja toiset lilluivat poreammeessa ja saunan lauteilla, taisin ehkä juoda ekan siiderini kymmeneen vuoteen… Pisteet myös tölkin hauskasta designista.

kc-saimaanjuomatehdas8

kc-vappu2

kc-vappu12

vappu-5

(Mitä muuten tulee alkoholin kommentoimiseen blogeissa, on se kiellettyä. En ole sulkenut postauksen kommentointimahdollisuutta, mikäli jollain on muuta asiaa kuin juuri postauksen siiderit tai bisset.)

Tällainen vappu täällä puolen ruutua tänä vuonna. Toivottavasti sullakin oli hauska! Itselläni oli oikein leppoisaa — niin kuin elämä just nyt noin isommassakin kuviossa. Arki on mennyt kevään mittaan aikalailla uusiksi  ja tuntuu, että olen vapaa kuin taivaan lintu siitäkin huolimatta, että töitä on ihan hirveästi. Mutta sehän ei ole huono asia, vaan järjestelykysymys!

Mikäli kiinnostaa testata Raakatorilta tuotteiden kotiin tilaamista, saat koodilla kemppari10  10% alennuksen ensimmäisestä tilauksestasi.

Kiitos vielä Doritille postauksen kuvista 1-5 ja 10-12.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.