Menu

Yllätyslöytö Salossa

Terveisiä Salosta, synnyinkaupungistani. Viimeisen 10 vuoden aikana olen ollut täällä lähinnä juhlapyhinä vanhempiani moikkaamassa, mutta nyt ramppaan taas kaupungissa muutaman kerran kuussa Islan kanssa, isovanhemmat kun osallistuvat paljon lastenhoitoon (luojan kiitos siitä). Tänä kesänä tulen todennäköisesti hengaamaan Salossa enemmän kuin pitkään aikaan ja tästä johtuen olen joutunut ottamaan haltuun kaupungin palveluita. Ostin mm. kymppikortin salolaiselle kuntosalille ja löysin Punnitse & Säästän. Täältä?!

Paikallinen P&S oli niin iloinen ylläri, että huomasin yhtäkkiä vääntäväni blogausta. Taas kerran aihe tuli ihan puskista, mutta mikäs sen parempaa!

kc-ps

Salon P&S on yllättävän iso. Valikoimissa on tuttuun tapaan pähkinöitä, kuivattuja marjoja ja hedelmiä, teetä, kahvia, suklaa- ja jogurttikuorrutettuja herkkuja, patukoita, luonnonkosmetiikkaa… Minulle se tarkoittaa, ettei tarvitse roudata Helsingistä eväitä kun lähtee kylään vanhempiensa luo. Toki Salossa on luontaistuotekauppakin ja ne perus marketit, mutta P&S on kätevä paikka hoitaa kaikki kerralla. Sieltä kun saa kookosvedenkin nykyään.

Eilisestä kauppareissusta innostuneena ajattelin listata asiat, joita yleensä P&S:stä hankin, koska olen huomannut ostavani aina samoja juttuja.

kc-ps.hedelmat

Suosikkejani ovat kuivatut, makeuttamattomat hedelmät ja marjat. Kuvassa näkyvät pitkät tangot ovat kuivattua mangoa ja oranssit palaset sen sijaan kuivattua papaijaa. Pienet, epäilyttävän näköiset papanat ovat kuivattua banaania. Kaikki sokeroimattomia. P&S:stä saa myös kuivattua ananasta, taateleita, viikunoita jne.joita ostan usein. Jos lisätty sokeri ei ole este, on kaupan valikoimissa vaikka mitä!

Pähkinäpuolella investoin yleensä saksan-, pekan-, cashew- ja pistaasipähkinöihin sekä manteleihin, joita ostin eilen suolattuna ja paahdettuna (alemmassa kuvassa). Monia pähkinälaatuja saa kaupasta luomuna.

Manteleiden vieressä vasemmalla on kuivattuja omena-kanelilastuja, jotka ovat ihanan rapsakoita. Ostan tosin usein myös ”omenavaahtokarkkeja” eli oikein pehmeän kuohkeaksi kuivattuja omenanpalasia, jotka toimivat esimerkiksi myslissä täydellisesti. Niitä voi muuten tehdä itsekin.

ks-omenatmanteli

Pakastekuivattuja marjoja olen myös ostanut monet kerrat myslin raaka-aineeksi. Niistä ei ole kuvaa, mutta kyseessä on marjasekoitus, jossa marjat on kuivattu siten, että ne jäävät kuohkeiksi, mutta ovat rapeita. Lisättyä sokeria niissä ei ole käytetty. Ihan loistava, rapea mysliraaka-aine.

Jo mainittua kookosvettä ostan myös melkein jokaisella P&S-reissulla. En suosi mitään tiettyä merkkiä, käytän tasaisesti kaikkia, mutta luomua otan aina kun sitä on saatavilla. (Juhannuksena tuli muuten nautittua varmaan neljä litraa kookosvettä. Tästä lisää tuonnempana…)

P&S-reissuilla ostan toisinaan teetä, joskus gluteenitonta mysliä, erilaisia siemeniä ja gluteenitonta lakua. Se on ihan sairaan hyvää! En muista millään sen merkkiä, mutta kysymällä löytyy. Myös raakasuklaata tarttuu usein mukaan, testailen silläkin saralla eri merkkejä ihan mieluusti.

Edellämainittujen lisäksi olen ilahtunut siitä, että Four Sigma Foodsin ja Puhdistamon tuotteita saa myös nykyään P&S:stä. Etenkin FSF:n Instant Reishi kuuluu keittiön vakiovarusteisiin: käytän sitä aina kun tuntuu, että olen tulossa kipeäksi tai jos haluan pelkän vihreän teen sijaan juoda jotakin vielä vitalisoivampaa. (Instant Reishi toimii muuten — kreisiä kyllä ·— pikakaurapuuron seassakin!) Tuote* on siis käytännössä jauhetta, joka sekoitetaan kuumaan veteen. Helppo mukana reissussa.

P&S on mainio kauppa monella tapaa, mutta kannattaa olla tarkkana etenkin maustettujen pähkinöiden kanssa, niissä kun on toisinaan aika paljon lisäaineita. Mutta valikoimaa kyllä on, itse ostan aina pähkinöitä, jotka on maksimissaan suolattu ja paahdettu. Kukin omien mieltymystensä mukaan tietty.

Ja tosiaan:P&S:stä saa luonnonkosmetiikkaakin, esimerkiksi yhtäikisuosikkiani, Argiltuboa. Ostan omani aina juuri Punnitse & Säästästä.

Mahtava kauppa, tervetuloa Saloon!

*Affiliate-linkki

***

EDIT. 27.6.2013. Four Sigma Foods halusi tarjota lukijoilleni ale-koodin, joten käyttämällä koodia ”suomi-sienille” saat 5 euron alennuksen Four Sigma Foodsin nettikaupassa*.