Menu

Fiksumpaa kuin Finrexin

Onko Finrexin osa jokasyksyistä ruokavaliotasi? Kuulutko heihin, jotka repäisevät rexipussin auki Liptonin tapaan ja nauttivat keinotekoisista raaka-aineista koostuvan juoman rutiininomaisesti? Siinä tapauksessa kannattaa lukaista tämä postaus. Luonnollisempiakin jauhecocktaileja nimittäin on.

Kuvassa näkyy keittiön hyllyssäni nykyään aikaansa viettävä Instant Longevity (eli Instant Reishi) -pakkaus*, joka sisältää pieniä kerta-annospusseja. Näissä minipussukoissa on vaaleanruskeaa jauhetta, joka kuumaan nesteeseen sekoitettuna muuttuu tummaksi, vähän kahvin korvikkeen näköiseksi.

Jauhe koostuu viidestä raaka-aineesta: lakkakäävästä (33%), tähtianiksesta (33%), mintusta (27%), lakritsinjuuresta (5%) ja steviasta (2%). Maku on todella makea ja esimerkiksi Isla rakastui tähän ihan täysin. Minusta ja Samista maku on melkein liian äklö, mutta tuotetta voi juoman sijaan nauttia vaikka maustamattomaan jogurttiin sekoitettuna.

Toinen tuotteen pääraaka-aineista, lakkakääpä, on latinankieliseltä nimeltään Ganoderma lucidum ja jos olet kuullut reishi-sienestä, on tämä lakkakääpämme siis sama asia. Kaikki kolme termiä tarkoittavat samaa mötikkää mätänevän puun rungossa. Kiinalaiset ovat käyttäneet reishiä lääkkeenä yli 2000 vuotta ja reishi onkin yksi Asian ja länsimaiden käytetyimmistä lääkinnällisistä sienistä.  Tältä se näyttää:

Kuva: kotihiiri.com

Lakkakäävän sanotaan edistävän terveyttä monin tavoin, esimerkiksi:

  • parantavan immuunivastetta
  • alentavan verenpainetta
  • parantavan veren virtaavuutta suonissa
  • tasapainottavan hormonitoimintaa
  • alentavan kolesterolia
  • parantavan unenlaatua
  • jopa ehkäisevän syöpää

Viimeinen kuulostaa ehkä kovalta väitteeltä, mutta esimerkiksi pakurikääpääkin on käytetty syöpälääkkeenä ja tutkimuksetkin tukevat väitettä, että pakuri on a potential anticancer agent, lue lisää esim. täältä. Ei siis tunnu ollenkaan mahdottomalta, että myös lakkakäävällä olisi vastaavia vaikutuksia — etenkin kun kiinalaiset ovat käyttäneet sitä lääkkeenä tuhansia vuosia.

Olen itse vielä hyvin aloittelija siinä, miten ja mitä lääkinnällisiä sieniä kannattaisi käyttää, mutta Jaakko Halmetoja esimerkiksi on tainnut omistaa elämänsä — tai ainakin ison osan siitä — sienille. Tontiltaan löytyy siis paljon tietoa aiheesta, jos kiinnostuit sienijutuista enempikin. Minä ainakin!

Jos siis tarvitset ennaltaehkäisyä, flunssanhoitoa tai muuten vaan hyvän makuisen juomasekoituksen (mikäli olet makean ystävä), testaa ihmeessä. Kysyin muuten, onko tuotetta saatavana isommissa pakkauksissa, ettei olisi pakko ostaa tällaisia kerta-annoksia? Kuulemma tulevaisuudessa on. Nämä on luotu nyt selvästi ”kilpailemaan” sellaisten tuotteiden kanssa, johon kuluttajat ovat tottuneet. Ihan fiksua minusta ja onhan tällainen helppo ottaa mukaan vaikka duunipaltsuun, laukun pohjalle.

Ja jotta nyt perustelisin sen, miksi tämä viiden luonnollisen raaka-aineen muodostama jauhecocktail voittaa Finrexinin, tässä teille tuoteseloste. Se on suoraan lääkeinfo.fi -sivuilta.

Mitä Finrexin/Finrexin Neo sisältää

– Vaikuttavat aineet ovat asetyylisalisyylihappo, kofeiini ja askorbiinihappo.
– Muut aineet ovat eri valmisteissa seuraavat:

Sitruunanmakuinen Finrexin:
viinihappo, povidoni (K30), natriumsyklamaatti, natriumkloridi, vedetön natriumsitraatti, sakkaroosi, sitruuna-aromi (sisältää mm. maltodekstriinia ja tokoferoliuutetta (E 306)), keltainen väriaine (E 104).

Eukalyptuksen- ja mentolinmakuinen Finrexin:
viinihappo, povidoni (K30), natriumsyklamaatti, natriumkloridi, vedetön natriumsitraatti, sakkaroosi, keltainen väriaine (E 104), eukalyptusaromi (aromi, sokeri, maltodekstriini, akaasiakumi (E414), rasvahappojen mono- ja diglyseridien mono- ja diasetyyliviinihappoesterit (E472e) ja piidioksiidi (E 551)), piparminttuaromi (aromi, sokeri, maltodekstriini, akaasiakumi (E 414), muunneltu maissitärkkelys (E 1450), rasvahappojen mono- ja diglyseridien mono- ja diasetyyliviinihappoesterit (E472e), pulegoni ja piidioksiidi (E 551)) , mentoliaromi (aromi, maltodekstriini, sorbitoli (E 420), mannitoli (E 421), piidioksiidi (E 551), titaanidioksidi (E171), akaasiakumi (E414) ja rasvahappojen mono- ja diglyseridien mono- ja diasetyyliviinihappoesterit (E472e)).

Mustaherukanmakuinen Finrexin Neo:
viinihappo, povidoni (K30), natriumsyklamaatti, natriumkloridi, vedetön natriumsitraatti, sakkaroosi, mustaherukka-aromi (maltodekstriini, glyseroli-triasetaatti), punainen väriaine (E 163).

Uuu, ihanan keinotekoista!

Not.

Instant Longivety -pussukoita saa kuulemma ainakin Ruohonjuuresta ja Four Sigma Foodsin nettikaupasta* (20€). EDIT: Ja lukijavinkkinä: Hyvinvoinnin tavaratalosta* hintaan 14,95€.

*Affiliate-linkki