Menu

Sipsejä lehtikaalista

Kun Kemikaalicocktailissa tehdään ruokaa, on se paitsi aidoista raaka-aineista valmistettua, yleensä myös vehnätöntä, maidotonta, hiivatonta ja sokeritonta. Syynä allekirjoittaneen ruoansulatuselimistön ongelmat. Edellämainitut ruoka-aineet eivät mulle sovi, eikä moottoriin kande laittaa väärää bensaa. Onneksi ruokansa saa valmistaa mistä haluaa — vaikka lehtikaalista. Väänsin juhannuksena elämäni ekat lehtikaalisipsit. Olen kirjoittanut aikaisemmin, kuinka välillä ostan näitä tuhottoman kalliita herkkuja ekokaupoista, mutta jos käsiinsä onnistuu saamaan lehtikaalia (sesonki on onnettoman lyhyt), valmistaa ne itse superhelposti ja halvalla.

Me teimme Laurenin kanssa sipsit tähän tapaan:

1. Pese kaalinlehdet ja leikkaa keskikohta (runko) irti.

kc-lehtikaalisipsit2

2. Revi kaali palasiksi ja sekoita kulhossa oliiviöljyn kanssa. Öljy kannattaa hieroa lehtiin huolella.

3. Sekoita joukkoon suolaa ja vaikka vähän chiliä. Me leikkelimme tuoretta chiliä pieneksi ja sekoitimme lehtien sekaan.

3. Levitä öljytyt lehden palaset uunipellille ja paista n. 150 asteessa 20 minuuttia.

kc-lehtikaalisipsit

Paljon helpompaa ei sipsien valmistaminen juuri voisi olla.

Maistatin tuotoksiamme monille juhannusvieraille ja jokainen maistaja tykkäsi. Porukka oli aidon yllättynyttä siitä, että maku voi olla niinkin herkullinen ja koukuttava. Kokeilin itse asiassa myös varhaiskaalisipsien valmistamista, ja niidenkin osalta homma onnistuu. Uuni vaan ei saa olla yhtä kuuma kuin lehtikaalin kohdalla ja muutenkin varhaiskaalisipsien valmistaminen vaatii vähän kikkailua. Palaan tähän, jahka olen saanut aikaiseksi hyvän reseptin…