Menu
Lue lisää

Postaus sisältää affiliate-linkkejä, jotka on merkattu tähdellä*. Affiliate-linkit vievät verkkokauppoihin, joista postauksessa mainittuja tuotteita voi ostaa. Saan affiliate-linkin kautta tehdyistä ostoksista komissiota, eli tietyn provikan.

Ekologiset ja kauniit alusvaatteet — vihdoinkin

Ekologisista alusvaatteista kysellään toimitukseltamme jatkuvasti; mitä brändejä suosittelemme ja mistä kannattaa ostaa. Oliskin helppo homma, mutta ei ole.

Totuus on, että ekopikkareita, -rintsikoita jne. on yhä aika vähän tarjolla siihen nähden, että sukupuoleen katsomatta kaikki käyttävät alusvaatteita päivittäin ympäri vuoden. Itse ostan pikkuhousuja ja rintaliivejä vähän sieltä täältä, ja jos silmiin osuu esimerkiksi organic cotton -alkkareita, saatan ostaa niitä useammat kerralla, olipa myyntipaikka mikä tahansa. Yleensä kuitenkin vältään monikansallisia ketjumyymälöitä ja oon aika tarkka siitä, mitä brändejä kukkarollani tuen.

Ekologisia alusvaatteita löytää melko helposti verkosta, jos on valmis ostamaan testaamatta tuotteita fyysisesti ennen ostopäätöksen tekemistä. Itse olen sen verran vanhanaikainen, että mieluiten kokeilen ylleni ennen kuin ostan, mutta sen jälkeen kun brändin koot ovat tuttuja, voin helposti tilata lisää verkon kautta.

Nudge on kauppa, joka pelastaa tässä(kin) asiassa: kestävään muotiin erikoistunut myymälä tarjoaa pienen valikoiman ekologisia alusvaatteita ja ilahduttavaa on se, että mm. Organic Basics -brändi löytyy Nudgesta. Juuri sieltä ostin ekat tuotteeni, jonka jälkeen on ollut helppo tilata lisää OB:n verkkokaupasta.

alusvaatteet, ekologiset alusvaatteet, Organic Basics, ekoalusvaatteet, TENCEL, tencel,

Organic Basics on tanskalainen alusvaatemerkki, joka ottaa kestävyysajattelun ilahduttavan tosissaan. Materiaalit valitaan huolella kuten myös tehtaat, joiden kanssa tehdään yhteistyötä. Nettikaupassaan jokaisen tuotteen kohdalla on imapct index, jonka avulla voi verrata tuotteen kuormistusta tavanomaiseen puuvillaan ja perinteiseen tuotantoon verratuna.

Organic Basics valmistaa nimensä mukaan simppeleitä perusalusvaatteita niin naisille kuin miehille ja materiaaleina tuotteissa käytetään GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa, mm. kierrätetystä nylonista, elastanista ja kashmirista valmistettuja uusiomateriaaleja, sekä TENCELiä. Lisäksi brändin aktiivivaatteissa (esim. joogahousuissa) on Polygiene-niminen hopeakäsittely, joka estää hajua muodostavien bakteerien kasvun materiaalin pinnalla. Itseäni tällaiset pinnoitteet aina mietityttävät, niiden tarpeellisuus on mielestäni kyseenalainen. En tässä jutussa mene syvemmin ko käsittelyyn, mutta mainittakoon sen verran, että OB:n sivuilla kerrotaan erikseen, ettei hopeakäsittely sisällä nanomuotoista hopeaa, eikä materiaalista tutkitusti irtoa pesun yhteydessä kemikaaleja ympäristöön. Perinteisten urheiluvaatteiden kohdallahan on yleensä esim. mikromuovihaaste, hiukkasia kun irtoaa jokaisessa pesussa.

alusvaatteet, ekologiset alusvaatteet, Organic Basics, ekoalusvaatteet, TENCEL, tencel, Materiaaleista muuntokuitu TENCEL on mielestäni kiinnostava: se valmistetaan vastuullisen metsäteollisuuden selluloosasta ja tuotannollisesti suljetussa kemikaalikierrossa, vastuullisesti Euroopassa, joten materiaalin valmistus on todella ympäristöystävällistä. Organic Basicsin käyttämä selluloosa tulee eurooppalaisista metsistä ja itse TENCEL materiaalina on Ökotex 100 -sertifioitu.

TENCEL tuntuu iholla mielettömän pehmeältä. Tuotteet ovat kestäviä ja pitävät todistetusti hyvin muotonsa (esim. liivit ei lörähdä) ja TENCEL myös kestää hyvin kosteutta, jota materiaali vie iholta vaatteen ulkopuolelle. Oikeastaan TENCEL ja villa ovat aika samanlaisia ominaisuuksiltaan.

Organic Basicsin sivuilla kerrotaan materiaalista teknisesti näin:

TENCEL™ is an eco-friendly fiber made from responsibly sourced wood pulp. The wood pulp is dissolved in a closed-loop process with a non-toxic organic solvent, then the solution is forced through tiny holes in order to create a magical biodegradable fiber that feels softer and lighter than cotton.

Mikäli TENCEL materiaalina kiinnosta enemmänkin, lue lisää täältä >>>

alusvaatteet, ekologiset alusvaatteet, Organic Basics, ekoalusvaatteet, TENCEL, tencel, Olen käyttänyt Organic Basicsin alusvaatteita aikaisemminkin, tähän postaukseen liittyen testasin brändin TENCEL-liivejä ja alkkareita. Kuten mainitsin, tuotteet pitivät hyvin muotonsa ja ovat supermiellyttäviä päällä. Niitä ei lähes huomaa ollenkaan, tuntuvat höyhenenkevyiltä ja ovat vaatteiden alla huomaamattomia.

Näissä kuvissa ylläni on brändin suosituin liivimalli, Lite Bralette sävyssä Dusty Rose ja koossa S. Tykkään tuosta etuosan pienestä raosta kuminauhan ja liivin välillä ja itse asiassa tästä sävystäkin, joka on kaunis ruskettunutta ihoa vasten.

Samaa liiviä saa eri väreissä, musta Lite Bralette on helppo yhdistää lähes mihin tahansa ja omat arkiliivini ovatkin juuri Bralettet mustana. Menee kaiken kanssa ja toimii impulsiivisessa mereenpulahdustilanteessakin uikkarin korvikkeena, kun on niin puhdaslinjainen malliltaan.

Myös Lite Tanga -alkkarit ovat TENCELiä. Nämä ovat itse asiassa ensimmäiset tanga-malliset alushousut, joista olen innostunut moneen vuoteen ja nyt en muita käyttäisikään! Aivan ihanat jalassa ja kivan näköisetkin. Sitäpaitsi ajankohtaiset: olen seurannut huvittuneena ja vähän hämmentyneenä sitä keskustelua, mitä somessa ja iltapäivälehdissä on käyty pyllyuikkareista, eli uima-asuista, joiden alaosa paljastaa reilusti pakaroita. Homman ympärillä on siis totaalinen rantaraivo, jossa naiset ovat avautuneet toisilleen lastenkin kuullen mitä ilkeimmillä sanavalinnoilla, huorittelemalla jopa! Käsittämätöntä. Toivoisin, että voidaan kaikki hyväksyä omat ja toistemme kehot ja uikkarivalinnat ilman puuttumista ja jos jotakin haluat sanoa, kehu. Se on hyvää esimerkkiä jälkikasvullekin.

Tähän pyllykeskusteluun liittyen laitoin tanga-kuvan tähän juttuuni myös takaapäin, vaikka arastelin sitä aluksi. Olkoon tämä oma kannanottoni siihen, että jokainen saa vapaasti pukeutua rannalle ihan miten haluaa.

alusvaatteet, ekologiset alusvaatteet, Organic Basics, ekoalusvaatteet, TENCEL, tencel,

alusvaatteet, ekologiset alusvaatteet, Organic Basics, ekoalusvaatteet, TENCEL, tencel,

Alusvaatteiden tärkein ominaisuus on tuntua hyvältä päällä ja tukea sieltä, mistä kukakin tärkeäksi kokee. Jos on isorintainen, eivät Organic Basicsin kevytrakenteiset liivit välttämättä tue tarpeeksi, mutta toisaalta brändin mallikuvissa on kyllä selkeästi isorintaisempiakin naisia kuin minä. Nämä ovat niin kehokohtaisia juttuja, että hankala sanoa muiden puolesta. Vielä kun saataisiin myös kaarituellisia liivejä niitä kaipaaville, yhtä fiksuista materiaaleista kuin tässä jutussa olevat!

Itselleni brändi on täydellinen valinta alusvaatteiksi, tuotteet, design ja arvomaailma ovat täydellinen match.

alusvaatteet, ekologiset alusvaatteet, Organic Basics, ekoalusvaatteet, TENCEL, tencel,

Organic Basicsia voi tilata beändin nettikaupasta ja mikäli haluat kokeilla niitä päällesi ennen tilaamista, myy näitä kuten todettua, Helsingin keskustan Nudge.

Tämän postauksen myötä aloitan kesälomani, joka ei tule hetkeäkään liian aikaisin! Tänäkin vuonna teen tosin lomalla hommia vähän, mutta pääasiassa pääsen irrottautumaan vastuista. Ja elokuussa kun palataan sorvin ääreen kunnolla, niin palataankin muuten KUNNOLLA. Mulla on teille aika megalomaalinen jymy-yllätys, joka paljastuu elokuussa. Jotakin sellaista, mitä et kyllä varmana arvaa. Ha! Siinäpä sopiva cliffhanger näin loman kunniaksi. 😀

Nauttikaa kesästä, pyllyuikkareissa tai villahousuissa. Kukin just niinkun tykkää!

***

Jutun kuvat: Joonas Linkola

3 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Voi kunpa joku ottaisi kopin ja alkaisi valmistaa tukevia, kauniita ja istuvia rintaliivejä myös isorintaisille ekologisesti.

Vielä ei ole moisia vastaan tullut, vaikka internetin ihmeellisessä maailmassa on tullut jonkin verran niitä etsittyä. Kaikkia kaarituettomia/toppimaisia juttuja löytyy (tosin ilman kuppikokoja) , mutta ei muuta.

Toivottavasti niitä joskus tulee markkinoille 🙂

MONA: No sanopa muuta ja on kyllä outoa, että tarjonta on niin heikkoa!

Kiitos tästä hyvästä postauksesta ja vinkistä! Sain juuri ensimmäiset Lite Braletet ja Lite Tangat. Ovat juuri niin huomaamattomat, kuten kuvailit! Enkä ole käyttänyt mitään stringeihin/tangoihin viittaavaa vuosikausiin, mutta näähän ei tosiaan tunnu hanurissa 😄 Minulla on isot rinnat ja nämä liivit kyllä riittävät peruspäivään kotitoimistolla. Toisaalta en kyllä ole koskaan rakastanutkaan kaatituellisia ja topattuja liivejä. Tosin juoksulenkille en näissä voisi kuvitellakaan lähteväni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.