Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Koko vuosi altaassa

Terveisiä sorvin äärestä, täällä on painettu tukka putkella hommia, vaikka blogissa näyttää hiljaiselta. Viime viikolla rekrysimme riveihimme uuden kirjoittajan ja Kempparin tiimi on kasvanut muutenkin: syksyllä meitä on kuusi pyörittämässä tätä mediaa, joka kokee ison uudistuksen loppukesästä. Siitä lisää myöhemmin!

Olen lisäksi työstämässä erästä kiinnostavaa projektia pohjoismaiden suurimpaan design-tapahtumaan, Helsinki Design Weekiin liittyen — uudet tuulet puhaltavat kuulkaa. Se on erittäin tervetullutta rankan vaalikevään jälkeen. Tuntuu, että vasta nyt alkaa taas arki rullata tuttuun malliin (eli niin, että on 100 projektia päällekkäin, haha).

Halusin tässä postauksessa kertoa siitä, miten olen kuluneen kevään aikana jaksanut ja pitänyt itseni henkisesti ja fyysisesti kunnossa, sillä eduskuntavaalirutistus ja ero kumppanista siihen päälle on kenelle tahansa rankka kokemus, josta saattaa uupua se reippain ja voimakkainkin yksilö. Mutta tällaisesta myllystä kun selviää, tietää taas selviävänsä melkein mistä tahansa.

Olen hoitanut itseäni koko talven ja kevään uimalla ja itse asiassa olen käynyt Altaalla 1-2 kertaa viikossa jo yli vuoden päivät. Uiminen on ollut rakas harrastus jo parin vuoden ajan — tykkään siitä, miten kerralla hoituu sekä fyysinen että henkinen kondis  (olenhan tehokkuusajatteluun taipuvainen, heh). Etenkin vaalikampanjan myötä uimisesta ja veisjuoksemisestakin on tullut itselle se tärkein pääntyhjennys- ja voimaantumisoperaatio, jonka jälkeen on aina puhdistunut ja uudistunut olo. Parhaimmillaan olen pulahtanut altaaseen kaksi kertaa vuorokauden sisällä.

Tänä keväänä olen visioinut altaassa lähes koko vaalikampanjan, altaassa olen rekrynnyt yhden kampanjapäälliköisrtäni (!), altaassa olen purkanut ja sinne jättänyt kampanjan aiheuttaman stressin ja pelot ja altaassa olen toennut koko kevään mittaisesta rutistuksesta. Altaassa olen käsitellyt parisuhteen solmuja, pettymyksiä ja epäonnistumisen tunnetta ja altaassa olen rauhoittunut ja tiennyt, että kaikki menee hyvin. Kun pulahtaa viileästä ilmasta lämpimään veteen, tuntuu kuin turvaan menisi.

Uin yleensä yksin, mutta yhdessä uimisesta on tullut myös mun ja tyttöni Islan (8-v) rakas harrastus. Kahden lapsen kanssa se isompi joutuu aina antamaan pienemmälle tilaa, ja siksi on supertärkeää, että teemme juttuja myös ihan kaksin Islan kanssa. Uiminen on meidän oma harrastus, josta pidetään kiinni. Pikkuveli pääsee toki mukaan toisinaan myös, silloin hengaamme lastenaltaalla, jossa tuli oltua viime kesänä etenkin sinileväaikaan. Ihan etelänlomafiilis hellepäivänä! Pisteet myös siitä, että lastenaltaassa saa nykyään olla leluja, tämän suhteen vedettiin alussa tiukempaa linjaa, mutta nyt kaikki toimii skidien kanssa tosi hyvin.

Altaalle olen vienyt viimeisen vuoden aikana myös monia ystäviä, kiitos Dorit, Amira, Ina, Mari, Outi, Liisa, Maija, Kaisa, Heli ja muut! Uiminen seurassa on ihan paras tapa vaihtaa kuulumisia. Mun keino selvitä sekä työ- että parisuhdedilemmoista on aina ollut viisaampien ja ystävien konsultointi ja tänä keväänä oma verkosto on ollut tärkeämpi kuin koskaan. Liisan kanssa politikoitiin ennen vaalikampanjaa niin, että lopulta oltiin altaassa kaksi tuntia, ennen kuin edes mentiin saunaan! Aika lentää hyvässä seurassa. 🙂

Vähän Allas Seapoolista itsestään:

Jo silloin kun Allas avasi, löysin uimiseen ihan uuden levelin, kun sain harrastaa lempilajiani ulkoilmassa. En varsinaisesti uimahalleista, siitä kloorinhajusta. Ja aina on se ikävä fiilis, kun pulahdat altaaseen ja vesi tuntuu kylmältä. Tottuuhan siihen tietenkin, mutta uimahalliin verrattuna fiilis Altaalla on ihan eri: pulahdat viileästä ilmasta lämpimään veteen. Ihan paras tunne maailmassa!

Parasta on uida viileään vuodenaikaan; kylmän ilman ja lämpimän veden yhdistelmä on maaginen. Nyt keväällä aloin käydä myös Altaan merivesialtaassa, jonne nykyään lopetan jokaisen uintikerran. Virkistävintä ikinä! Kreiseimmän Allas-kokemuksen saa kuitenkin talvella. Ja silloin kun sataa lunta, räntää tai vettä, on hommassa ihan oma leveli, josta kyllä nautin jotenkin sairaalla tavalla. Tihkusateessa uiminen — ihaninta. Niin ja pimeällä Allas on tosi tunnelmallinen.

Vuosi takaperin sain käyttööni Altaan rakkenneen ja minua kehotettiin käyttämään sitä sen verran kuin haluan. Vaikka asuin Kalliossa ja nyt Arabiassa, käyn silti Kauppatorin laidalla uimassa joka viikko, Altaasta on tullut mulle rakas paikka ja jo pelkästään se kuvien määrä, joka puhelimesta löytyy kertoo, että paikassa on kyllä tullut vietettyä paljon aikaa.

Tylsä juttu ovat ahtaat pukkarit, epäsiisteys ja logistiikan ongelmat, joita ei ole saatu fiksattua tarpeeksi nopeasti. Todella monet valittavat olosuhteista — etenkin pääsylipun hintaan nähden (kertamaksu on aikuiselta 14 €, lapselta 7 €). Olen samoilla linjoilla siitä, että tällä hinnalla tulisi saada kokemus, jossa varmasti mahtuu rauhassa pukemaan/riisumaan, eikä suihkutilan lattialla tarvitsisi astua hiustuppoihin ja nähdä tulvivia viemäreitä. Ongelmia on ollut Altaalla paljon ja onneksi ainakin pukuhuoneiden logistiikkaa parannetaan parhaillaan.

Vaikka ongelmia altaiden ulkopuolella on ollut, itse altaassa ne unohtuvat. Kokemus lämpimässä vedessä uimisesta raittiissa ulkoilmassa on asia, josta en enää halua luopua ja kävisin Altaalla, vaikka pukkarit olisivat ulkona (osittain ne ovatkin, parhaillaan).

Toivon, että haasteet saadaan taklattua ja lisäksi toivoisin, että hintaa viilattaisiin alemmas toisinaan niin, että esimerkiksi kerran kuussa paikkaan pääsisi huokeammin. Toki jäsenyys tulee halvemmaksi kuin kertaliput, jos on ahkera polskija, mutta olisi kunnioitettavaa, että kertamaksu olisi toisinaan vaikka kympin ja femman.

Olen kuluneen vuoden aikana testannut Altaalla myös jumppia: paikassa järjestetään monia erilaisia aktiviteetteja, joista Go Flo -tunnit ovat olleet mun suosikkeja. Tunnilla tehdään köysien kanssa (ja ilman) erilaisia sykettä nostavia harjoituksia sekä lihaskunto- ja venyttelyliikkeitä, joissa käytetään tehokkaalla tavalla vatsa- ja pakaralihaksia. Tunnit sujahtavat ohi nopeasti, kun meininki on vaan ihan törkeän hauskaa! Joustavissa köysissä lennetään kuin supermies, eikä treeniä tule edes ajatelleeksi. Suosittelen testaamaan! Myös jännittävää tuolijoogaa, Feet up -tuntia testasin. Olen harrastanut astangajoogaa monen vuoden ajan (tosin en nyt 3-4 vuoteen) ja tämä pallin avustuksella tehtävä jooga olisi mainio kokemus varmasti hänelle, joka ei vielä pysy helposti päälläseisonnassa ilman avustetta. Jännä kokemus!

Altaalla järjestetään myös uimakouluja, porrastreenejä jne. Kurkkaa lisää täältä.

Koko Allas Seapool -kompleksi terasseineen, ravintoloineen ja keikkapaikkoineen on ollut Kauppatorille mieletön piristysruiske ja aktivoinut kaupunkilaiset ja turistit viettämään aikaa kauniin pääkaupunkimme keskustassa, veden äärellä, tavalla, josta aikaisemmin pystyi vain unelmoimaan. Koen, että vastaavia uimapaikkoja tarvittaisiin Helsinkiin enemmänkin ja toivon, että Altaan pukuhuonetilanne saadaan meneillään olevan remontin myötä haltuun.

Jaahas, pitääkin heittä bikinit kassiin ja lähteä merta kohti. Altaalla nähdään!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.