Menu

Kaneli häätää muurahaiset

Pari viikkoa takaperin muurahaiset valtasivat olohuoneeni. Torstaiaamuna herätessämme, oli olohuoneessa highway terassilta tiskipöydälle, se ilmestyi siihen aivan tyhjästä.

muurahaiset, muurahaismyrkkyEn pelkää ötököitä, enkä aluksi edes tajunnut olemassa olevan varsinaista ongelmaa, kunnes ystävät Vaasasta tulivat yökylään ja tajusin, etteivät ehkä halua nukkua olohuoneen lattialla murkkujen ympäröimänä, saatika jakaa sänkyään niiden kanssa.

Kyselin IG:ssä myrkyttömiä vaihtoehtoja muurahaisten häätämiseen ja sain yllätyksekseni kymmenittäin vastauksia, joissa esiintyi selvästi useimmiten kaneli.

Seuraavana päivänä levitin maustetta kynnykselle, murkut kun tulivat sisään terassilta. Nirhasin kaikki sisällä olevat yksilöt ja toivoin parasta. Ja se kuulkaa toimi!

Ärsyttävää oli kuitenkin, että iltaan mennessä ne penteleet olivat tehneet polun kaneliseinän läpi, ja ongelma oli ihan yhtä paha kuin aamulla. Tässä kohtaa vieraat olivat jo meillä ja aloitimme ystävieni kanssa häätöoperaation. Seurasin nyt tarkemmin polkuaan ongelman alkulähteelle ja laitoin kamuurahaiset, muurahaismyrkky, kaneli, muurahaisten häätönelia sinne. Toimi taas.

Jätin kanelit niille sijoilleen 4 päiväksi, kunnes poistin ne, imuroin ja olin tyytyväinen, että murkut oli saatu siirrettyä uusille poluille ja mun olohuone rauhoitettua.

Mutta iltaan mennessä ongelma oli palannut ja muurahaiset valloillaan! Lisää kanelia kaupasta, paksu raita kynnykselle, kasa muurahaispulssin alkuun, parvekkeen nurkkaan. Nyt ongelma on hallussa ja maassa rauha — ollut jo monta päivää.

Kanelia ei kannata poistaa, vaikka murkut hakevat uuden reitin. Laita maustetta sinne, mistä ötökät ovat löytäneet reitin ja jätä paikoilleen. Kaneli onneksi ei tuoksu kovin voimakkaasti (vai olenko vaan tottunut?), ja mieto kanelin tuoksuhan on vain miellyttävä. Joten ei ongelmaa, vaikka tarvitsisi pitää jauheet paikoillaan koko kesän.

Sain teiltä muitakin vinkkejä; suola oli toiseksi eniten suositeltu, luonnollinen ratkaisu murkkuongelmaan. Myös sitruunaa, piparminttuöljyä ja klassikkoratkaisua; Fun Light -mehua suositeltiin. Fun Light -vinkin olenkin jakanut teille jo vuonna 2008.

Googletin aihetta ja törmäsin myös Ylen juttuun, jossa suositellaan erilaisia, luonnollisia aineita ötököiden häätämiseen.

muurahaiset, muurahaismyrkky, kaneli, muurahaisten häätö

Onko sinulla luonnollinen ötököidenhäätövinkki, jonka haluat jakaa? Kaikin mokomin jutun perään!

3 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

…jotenkin olen aina mieltänyt että muurahaiset sisällä viittaa aina johonkin sisäilma”ongelmaan”. Ilmeisesti sulla muurahaiset ei kuitenkaan tule rakenteen läpi sisälle. Mutta siis min vinkki on poistaa näkyviltä kaikki niiden ravinnoksikelpaava, oikeastaan mikään muu ei oo 100%pysyvää, eikä välttämättä sekään, ei kukaan voi loputtomiin pitää kynnyksellä kanelia tms.

Tipityy: Eivät tule tosiaan rakenteista, vaan terassin kynnyksen yli. Se alkoi samaan aikaan kuin helteetkin. En tiedä sitten, liittyykö siihen.. Oli miten oli, ongelmasta päästiin kuitenkin toistaiseksi. Katsotaan, tulevatko takaisin. 🙂

Untuva ollut käytössä useita vuosia.
Villapeitto kiinnostaa kovasti, jospa
onni suosisi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.