Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Mineraalimeikkisarja, jonka täyttöpakkaukset ilahduttavat

Meikkaamisnäkökulmasta meneillään on suosikkivuodenaikani: aurinkopuuteri ja ripsiväri ovat kaikki, mitä tarvitsen. Luonnonkosmetiikkakentällä puuterien väri- ja sävyskaala alkaa jo olla niin laaja, että jokaisen luulisi löytävän itselleen oikean sävyn. Blogin alkuaikoina harmittelin itse sitä, kun Suomessa myytävissä luonnonkosmetiikan meikkivoiteissa ja puutereissa oli usein liian punertava pigmentti mun oliivi-ihoon.

Viimeiset kuukaudet olemme testanneet Lauran kanssa ECO Minerals-mineraalimeikkisarjaa, joka on tehnyt vaikutuksen molempiin. ECO Minerals on aussibrändi ja kuuluu Australiassa suosituimpiin mineraalikosmetiikkamerkkeihin. Kaikki tuotteet ovat vegaanista luonnonkosmetiikkaa ja valmistettu laadukkaista raaka-aineista, jotka tulevat Australiasta, Euroopasta ja Yhdysvalloista. Eettisistä ja laadullisista syistä brändi ei käytä kiinalaisia, intialaisia — aasialaisia raaka-aineita ollenkaan. Nykyään puhutaan paljon nanopartikkeleista ja minultakin kysytään niistä säännöllisesti. ECO Minerals -sarjassa ei ole nanopartikkeleita, niin kuin ei mineraalimeikeissä ylipäänsä.

mineraalimeikit, mineraalimeikki, puuteri, luonnonkosmetiikka, mineraalimeikki kokemuksia, eco minerals kokemuksia

Mitä mineraalikosmetiikka oikeastaan tarkoittaa? Pieni kertaus:

Aito mineraalimeikki ei sisällä niitä tukkivia ainesosia, joita tavanomainen kosmetiikka sisältää — esimerkiksi talkkia tai mineraaliöljyä. Säilöntäaineita ei käytetä ja mineraalimeikki sopii hyvin herkkäihoisille ja allergisillekin. Mineraalimeikit kestävät erittäin hyvin kosteutta, mikä on etu etenkin juuri nyt, kun eletään kesää ja Suomessakin ollaan 30-asteen hellelämpötiloissa.

Mineraalimeikki ei aiheuta finnejä ja se antaa ihon hengittää paremmin, kuin kemiallisen meikkikuoren alle haudattu hipiä. Siskoni on päässyt näppyläongelmistaan eroon mineraalimeikin myötä ja puhunut minulle tuotteiden erinomaisuudesta jo yli 10 vuoden ajan. Jotkut puuterit muuttuvat iholla hikisen näköisiksi, mutta esimerkiksi nyt testaamamme ECO Minerals -sarja on ihana, kun iho on freesi koko päivän. Laura pani merkille saman ja korosti omissa kommenteissaan juuri meikin pitävyyttä ja kestävyyttä.

Vinkkinä: kannattaa olla tarkkana viherpesun kanssa: markkinoilla on “mineraalikosmetiikkaa”,  jonka INCI-listan syynääminen saattaa hyvinkin paljastaa kyseessä olevan feikkituotteen. Raaka-aineiden tarkistamisessa auttaa esimerkiksi CosmEthics-appi.

 

mineraalimeikit, mineraalimeikki, puuteri, luonnonkosmetiikka, mineraalimeikki kokemuksia, eco minerals kokemuksia

ECO Minerals -sarja koostuu meikkipohjista ja siveltimistä. Flawless– ja Perfection-meikkipohjia on kumpiakin 6 eri sävyä.

Flawless-tuotteet on tarkoitettu rasvaiselle/sekaiholle, näillä saa aikaan mattaisemman lopputuloksen. Tuotteiden kosmeettinen savi imee ylimääräistä talia, joten puuterit ovat mainioita rasvoittuvalle ja sekaiholle. Flawless-tuotteissa on luonnollinen aurinkosuoja SPF 24.

Perfection-sarjan tuotteet puolestaan on tarkoitettu kuivemmalle ja aikuisemmalle iholle. Näissäkin on suojakerroin 24. Itselläni on parhaillaan käytössä juuri Perfection-sarjan tuote, sävy Beige (kuvassa alla). Ihoni on aika tyypillinen sekaiho, joka ei rasvoitu herkästi ja on toisinaan pintakuiva.

mineraalimeikit, mineraalimeikki, puuteri, luonnonkosmetiikka, mineraalimeikki kokemuksia, eco minerals kokemuksia

Nettisivuilla on  hankalahko hahmotta, minkä värinen mikäkin sävy on, mutta brändillä on onneksi olemassa mobiilisovellus, joka jeesii sävyn löytämisessä. Itse luottaisin kuitenkin pienten tuotenäytteiden testaamiseen, maksavat 1€/kpl. Nämä ovat tosi käteviä! Näiden avulla me Lauran kanssa valitsimme omat testituotteemme. Mikäli liikut Helsingissä, löytyvät tuotteet L-Beauty -hoitolasta Vuorikadulta (Vuorikatu 6)ja tulevana viikonloppuna löydät ECO Mineralsin Korjaamon luonnonkosmetiikkamarkkinoilta (8.-9.6.).

ECo Minerals on kosmetiikkatrendin aallonharjalla pakkaussuunnittelussa: kaikkiin tuotteisiin voi tilata täyttösatsin, joten muovipurkki tarvitsee ostaa vain kerran ja sen voi täyttää aina uudelleen. Kuulemma juuri täyttöpakkaukset ovat sarjan bestsellereitä — pisteet tästä!

Erityismaininta on annettava huikealle kulmatuottelle ja sarjan sudeille. Eye & Brow Colour + luomivärisivellin on ainakin omiin kulmiini ihan täydellinen yhdistelmä. Siveltimen muoto helpottaa kulmien muotoilua ja värisävy on mulle just eikä melkein.

 

 

mineraalimeikit, mineraalimeikki, puuteri, luonnonkosmetiikka, mineraalimeikki kokemuksia, eco minerals kokemuksia mineraalimeikit, mineraalimeikki, puuteri, luonnonkosmetiikka, mineraalimeikki kokemuksia, eco minerals kokemuksiaNäissä kuvissa näkee selkeästi sen, miten ison eron tekee pelkkä kulmien ehostus. Ylemmässä kuvassa mulla ei ole mitään meikkiä ollenkaan, alemmassa olen fiksannut kulmat.Vähän armoton foto, mutta tältä ihoni näyttää meikittä. Ylimmässä kuvassa on mineraalipuuteria, tasoittaa ihon epätasaisuuksia just hyvin.

ECO Minerals teki sekä minuun että Lauraan ison vaikutuksen ja voimme suositella lämpimästi tätä sulle testiin! Lisäksi voimassa on 30.8. saakka alekoodi brändin verkkokauppaan. Koodilla kemikaalicocktail saat -10% normaalihintaisista tuotteista.
Ja vielä muistutus: viikonloppuna siis luonnonkosmetiikkamarkkinat Korjaamolla!
Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.