Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Luonnonkosmetiikkaa, josta teini innostuu

Nyt kuulolle kaikki, jotka etsitte luonnonkosmetiikkaa, joka sopii paitsi koko perheelle, myös innostaa perheen murrosikäisiä tuotteiden käyttöön. Suomalainen Murumuru on juuri täydellinen siihen tarkoitukseen!

Jos Isla-tyttöni olisi nyt teini-iässä, sujauttaisin ehdottomasti Murumurun tuotteet vessaan siten, että mimmi saa kiinnostua niistä itse. Murumuru on just siitä hyvä, että se vaikuttaa todennäköisesti nuoresta kivalta sarjalta, jota ei tarvitse hänelle erikseen lanseerata. Tuotteissa on leikkisän lookin lisäksi kivat, miedot värit ja kiinnostavat tuoksut — ja tarpeeksi tehoakin ihon putsaukseen ja kosteuttamiseen. Näitä voi siis mainiosti käyttää muu perhekin, joka taas on hyvä sikäli, ettei kylppäri tursua purtiloita. Murumuru sopii esimerkiksi mun iholleni mainiosti myös.

Murumuru on kotimaisen Naviterin viides kosmetiikkasarja, ehkä muistat esimerkiksi Ekopharman, josta bloggasin viime vuonna. Naviterin repertuaariin kuuluvat myös Unna Nordic, Atopik ja BTB13-nimiset tuoteperheet (joista viimeiseksi mainittu tosin ei ole 100% luonnonkosmetiikkaa). Kohisten kasvaa Naviterin talli ja hyvä niin!

Murumuru on suunniteltu herkälle iholle ja koko perheelle. Sama pätee toki moniin muihinkin sarjoihin, mutta erityisesti leikkisä design ja värit + tuoksut ovat minusta tämän sarjan kiva koukku. Kyse ei ole synteettisestä lookista tai liian voimakkaista tuoksuistakaan, mutta kuitenkin niin, että erottuu edukseen, jos etsii vähän tavanomaista jännittävämmän ja söpön oloisia tuotteita.

Sarja on suunniteltu kompaktiksi, ajatellen vessan kaapin realiteetteja. Arvostan! Kompaktius tarkoittaa tuotteiden monikäyttöisyyttä: voide, joka sopii päästä varpaisiin, hoitoöljy, joka toimii niin silmämeikinpoistoon kuin hiusten tehohoitoon ja toki ihon kosteuttamiseen jne.

murumuru, luonnonkosmetiikka, seerumi, öljy, ihonhoito, hoitoöljy

Sarjan nimi tulee brasilialaisesta murumuru-voista, jota saadaan kasvin siemenistä. Voi rauhoittaa, pehmentää ja kosteuttaa ihoa ja on sarjan pääkomponentteja. Tuotteissa on myös kotimaisia raaka-aineita, kuten seerumin kaurauute, mustaherukansiemenöljy ja nokkonen. (Löydät kaikki Murumuru-sarjan raaka-aineet täältä, jos haluat tarkastella niitä lähemmin.)

Sarjassa on parhaillaan 13 tuotetta, kasvojen, hiusten ja vartalon pesuun sekä kosteuttamiseen. Myös ekologinen hiuslakka löytyy, yllättävää!

Itse olen testiajan käyttänyt sarjan puhdistusvaahtoa, kasvovettä, C-vitamiiniseerumia ja kasvovoidetta mainiolla menestyksellä. Puhdistusvaahto tuoksuu miedosti ja putsaa hyvin. Silmämeikin olen putsannut erikseen sarjan kasvoöljyllä. Kasvovoidetta olen laittanut pari kerrosta kovimpina pakkaspäivinä, mutta etenkin C-vitamiiniseerumi on jeesinyt loistavasti talven kuivattamaa ihoa. Seerumi on näistä mun suosikki: se on paitsi iholla kiva, myös aivan upean värinen ja tuoksuinen. Näyttää todellakin vitamiiniboostilta!

murumuru, luonnonkosmetiikka, seerumi, öljy, ihonhoito, hoitoöljy

Tuotteessa on suomalaista kaurauutetta, joka suojaa, kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa ja seerumi sopii mainiosti herkkäihoiselle. Lisäksi seerumissa on hyaluronihappoa, joka on ihossa luonnollisesti esiintyvä aine, kosteuttava ja ihoa ”täyteläistävä”. C-vitamiini puolestaan on tehokas antioksidantti, joka edistää ihon kollageenisynteesiä ja tekee hipiästä kimmoisan, tuo myös iholle kauniin hehkun. Prebiootrejakin löytyy: ne ovat probioottien ravintoa ja tukevat ihon suojakerroksen toimintaa.

Ihan nuori iho tuskin C-vitamiiniseerumia tarvitsee, mutta näin 30-vuotiaan iholla se on mainio. Sekä äiti, että tytär voivat käyttää samoja putsareita ja voiteita, ja mutsi voi sitten täydentää cocktailia seerumilla ja silmänympärysvoiteella. Just hyvä! Silmänympärysvoiteen tuoksu ei tosin miellytä minua, se on aika voimakas, vähän karvas, mutta tuote tuntuu iholla hyvältä. Se on täyteläinen ja ”ottaa kiinni” ihoon, eikä luisu pois paikoiltaan. Jatkoon ehdottomasti hajusta huolimatta.

murumuru, luonnonkosmetiikka, silmänympärysvoide, voide, ihonhoito, hoitoöljy

Murumuru-kasvovoide toimii sekä yö- että päivävoiteena. Se sisältää murumuru-voita, joka tehokosteuttaa ja pehmentää ihoa. Chiasiemenöljy puolestaan sisältää ihoa helliviä omegarasvahappoja sekä antioksidantteja. Tää on sellainen jokanaaman tuote. Sarjassa on myös ärtyneelle iholle suunniteltu Sinkkivoide, joka on tarkoitettu rauhoittamaan esimerkiksi finnialueita iholla tai auringonpolttamia. Tuotteessa on tietenkin rauhoittavaa murumuru-voita, sekä sinkkiä, ihoa suojaavaa mineraalia, joka rauhoittaa ärtynyttä ja punoittavaa ihoa. Voiteen E-vitamiini puolestaan kosteuttaa ja suojaa ihoa ympäristön haittatekijöiltä. Voide tuoksuu miedosti mintulle.

Murumurun voiderepertuaariin kuuluu myös söpöön, biohajoavaan Sulapac-purkkiin pakattu Hoitosalva, joka on ihon tehokosteuttaja. Mainio talvipakkasille!

murumuru, luonnonkosmetiikka, seerumi, öljy, voide, ihonhoito, hoitoöljy

murumuru, luonnonkosmetiikka, seerumi, öljy, voide, ihonhoito, hoitoöljy

Kasvoveden mieto tuoksu puolestaan on inkiväärinen ja makea, herkullinen! Mun tyttöni rakastaisi tätä. Tuote on tosi pehmeän tuntuinen kasvoilla ja sen sisältämät prebiootit tukevat ihon suojakerroksen toimintaa. Tosi raikas ja hellivä, käytän tätä itse mielelläni.

Sarjan shamp0o-suihkugeeli on yleispesuaine, jolla voi pestä itsensä päästä varpaisiin. Läpinäkyvä, geelimäinen tuote tuoksuu miedosti karvasmanteliselle, joka on mun henkilökohtainen heikko kohta, oon ihan karvasmantelifani. Itse tuote on kuitenkin vähän liian tönkköä omaan makuuni, eikä se ole hiuksilleni paras mahdollinen, mutta vartalonpesussa hyvä. 8-vuotias tyttöni pesee tällä hiuksensa myös. Juuri lapsen käsiin shampoo on mainio, kun se ei valu kovin helposti pois kämmeneltä. Tällä on iisi treeenata hiustenpesua! Tuotteen betaiini rauhoittaa ihoärsytystä ja ehkäisee ihon kuivumista, hellä ja iisi tuote.

Murumuru-hoitoaine puolestaan tuoksuu vähän liikaa hammastahnalle, mutta tekee kyllä hiuksista tosi kiiltävät ja pehmeät. Lopputulos miellyttää, vaikka tuoksu onkin enempi jälkikasvun mieleen. Hiuksista puheenollen: se hiuslakka. Luonnonkosmetiikassa on muutama tuote, joiden osalta tuntuu, ettei mikään ikinä ole hyvä. Lakka on sellainen. Murumurun lakka tuntuu omaan päähäni vähän liian märältä, mutta toisaalta se pitää aika kivasti. Huomasin päivän päätteeksi kylläkin, että tummassa hiuksessa lakka näkyy vähän hilseen näköisenä, mutta blondimmalla ei ole tietenkään tätä ongelmaa.

Oikein kiva ja tervetullut sarja, jonka toivon päätyvän etenkin nuorten käsiin, tavanomaisen, synteettisen kosmetiikan sijaan. Hinnat ovat myös kohtuullisia, eivätkä varmasti muodostu esteeksi käytölle: kallein tuote on Sulapac-purkissa oleva hoitovoide, 24 €.

Jos kiinnostaa testata Murumurua, on sarjalla verkossa useita jälleenmyyjiä, mm. Hyvinvoinnin tavaratalo, Ruohonjuuri, Biodelly ja House of Organic. Kaikki jälleenmyyjät löydät täältä.

Tervetuloa Murumuru, sulle on varmasti paikka luonnonkosmetiikkakentällä. <3

6 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Sarja, jota kohtaan oli henk.koht. kovat odotukset, mutta kokeiluvaihe ei päässyt edes alkamaan juuri voimakkaiden karkki- ja purkkatuoksujen takia. Valitettavasti.

    Naate: No höh, mutta tuoksut on juuri tollasia, jakavat mielipiteitä. Onneksi on muitakin sarjoja, joista valita. 🙂

Ovatko lasipurkeissa vaiko muovi?

    Joanna: Muovissa ovat tuota Sulapac-purkkia lukuunottamatta.

Harmi, kun kohta kaikki luonnonkosmetiikka on ei-ammattikosmetiikkaa eli asiakkaat saa sitä joka paikasta; siinä on kosmetologit ihmeissään, että mistä saa lisätienestiä nim sussu

    S.Lukkarila: Ymmärrän. Vaikea tilanne varmasti kosmetologeille. Hmm.. Sun pitää kehittää oma sarja! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.