Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Hyvästi muovi: kosmetiikkaa puupakkauksessa

Viime joulukuussa pääsin ensimmäistä kertaa hiplailemaan suomalaista innovaatiota; puisia ja maatuvia kosmetiikkapakkauksia. En ollut uskoa korviani kuullessani Sulapacista ensi kerran ja vihdoinkin kosketellessani kauniita rasioita tuntui älyttömältä se ajatus, että pidän käsissäni todella puuta. Suvi Haimin ja Laura Kyllösen kehittämä, puuhakkeen ja biohajoavan luonnonperäisen sidosaineen yhdistelmästä valmistettu Sulapac-materiaali omaa muovinkaltaiset ominaisuudet, mutta on 100% biohajoava. Purkit kestävät vettä ja rasvaa, eivätkä ne läpäise happea. Eivätkä ne kasvata maapallon muovikuormaa. Uskomatonta!

Olisin itse halunnut heti lennosta vaihtaa kaikki omat Pihlaja- ja Nokkos-tuotteeni Sulapacin pakkauksiin, mutta valitettavasti se on taloudellisesti vielä haaste. Katsotaan jos tulevaisuudessa. Se on ehdottomasti tavoitteeni! Ilahduttavaa on kuitenkin se, että Sulapac-materiaali on hinnastaan huolimatta jo kosmetiikkakäytössä ja kotimainen Ekopharma on puupohjaisten rasioiden käytössä etulinjassa. Ekopharman Vadelma- ja Mustaherukka-marjabalmit on pakattu herkullisen näköisiin Sulapac-rasioihin, jotka ovat paitsi nättejä, TÄYSIN MUOVITTOMIA! Anteeksi, mutta olen ihan pähkinöinä tästä.

Rasiat ovat kevyitä ja toimivat kosmetiikkakäytössä oikein hyvin, olen aivan varma, että pitelen käsissäni tulevaisuutta. Itse tuotteista: balmit on tarkoitettu kuiville ihoalueille ja huulille ja ne ovatkin tehokkaasti kosteuttavia. Ne eivät imeydy ihan hetkessä, joten käsivoiteeksi en suosittele, mutta eipä kukaan tällaisia kämmeniin varmaan käytäkään. Ihan loistavat tehokosteuttajat talven jälkeen janoiselle iholle ja etenkin Vadelma-balmi tuoksuu iholla ihanalta! Supermarjaisa tuoksu, melkein kuin herkullinen vadelmasmoothie. Mustaherukkavoiteessa ei ole niin selkeästi marjameininki tuoksun osalta — koska tuote on hajusteeton. Erityismaininta siitä, että kaikki tuotteissa käytetyt marjat ovat suomalaisia, vaikka hinta on monta kertaa kalliimpi kuin ulkolaisissa tuotteissa. Silti kaikki Ekopharman tuotteet maksavat alle 40 euroa, hinta on saatu pysymään kohtuullisena, kotimaisesta tuotannosta ja raaka-aineista huolimatta. Balmit maksavat 28 euroa.

Ekopharma on vuonna 2012 perustetun suomalaisfirma Naviterin kehittämä luonnonkosmetiikkasarja, johon et ole törmännyt ekokaupoissa, sillä sitä jälleenmyyvät vain kosmetologit ja kampaajat. Tämä on ollut tietoinen valinta, kertoi Naviterin perustaja Anni Linnavirta, joka selitti yrityksen halunneen tuotteensa myyntiin vain ammattilaisten käsiin, jotta kuluttajat saisivat iholleen juuri ne tuotteet, jotka heille parhaiten sopivat. Ekopharman punainen lanka on ollut suunnitella luonnonkosmetiikkaa herkkäihoisille. Tuotteet ovat täynnä vaikuttavia aineita, koska veden sijaan pohjana käytetään kasvi- ja marjauutteita. Iso rooli on kotimaisilla marjoilla. Linnavirralla on taustaa lääketeollisuudessa ja omakohtainen kokemus formaldehydin vapauttajille herkistymisestä. Alunperin intresseissään ei ollut alkaa kehittää kosmetiikkaa, vaan selvittää se, mitä tuotteita itse voisi ongelmitta käyttää ja aloittaa maahantuonti. Asiat kuitenkin eskaloituivat ja nyt Naviterin liikevaihto on kahden miljoonan luokkaa. Firma työllistää 18 ihmistä.

Ekopharmalla on aivan hillitön määrä tuotteita, joista itse testasin Vadelma-sarjan.

Ekopharman FI-Natura -sertifioitu ja vegaaninen Vadelma-sarja sisältää 9 tuotetta, joista testasin kuutta (balmin lisäksi). Puhdistusvaahto, kasvovesi, hoitoseerumi, siemenöljy, kosteusvoide ja silmänympärysgeeli olivat kaikki huippuja! Iho oli loistavassa kunnossa koko testiajan ja siemenöljyn käyttöä jatkoin, kunnes se loppui. Se on aina hyvä merkki. Mulla on jonossa niin iso määrä tuotteita, että kivatkin tuotteet on pakko laittaa sivuun uusien tieltä, käytössä kun on vaan tämä yksi naama, eikä siihen oikein mahdu montaa merkkiä ja tuotetta kerralla.

Vadelma-hoitolinja on ihoa kosteuttava, heleyttävä ja pehmentävä.  Antioksidanttinen vadelman siemenöljy parantaa ihon kimmoisuutta ja joustavuutta ja juuri ne sanat kuvaavat musta erityisen hyvin tunnetta, joka iholla sarjan käytön jälkeen oli. Ekopharman sivuilla kerrotaan lisäksi: ”Vadelma-hoitolinjan keramidit ovat ihossa luontaisesti esiintyviä lipidejä, jotka iholle lisättynä vahvistavat ihon omaa kykyä estää kosteuden haihtumista. Ksylitoli sitoo kosteutta itseensä ja estää sen haihtumista iholta sekä aktivoi ihon oman hyaluronihapon toimintaa. Lapista poimittu tupasvilla on kotimainen tehokosteuttava raaka-aine, joka suojaa ja hoitaa ihoa”. Tupasvilla! En ole koskaan törmännyt siihen kosmetiikassa aiemmin.

En käyttänyt Vadelma-sarjaa kauaakaan, kun jo kontaktoin Ekopharman todeten, että mikäli he koskaan tarvitsevat näkyvyyttä, olen spokes woman mielelläni. Vadelma-sarja sopi mulle todella hyvin.

Lyhyesti tuotteista: puhdistusvaahto on hellä ja tehokas (poistaa meikin hyvin), kasvovesi tulee iholle ihan aavistuksen liian märkänä suihkuna, mutta on silti mainio ja ja kosteuttava/pehmentävä, hoitoseerumi on superkosteuttava, mutta oikeastaan en käyttänyt sitä juurikaan, koska siemenöljy ja kasvovoide olivat niin mainio combo. En löytänyt kaikille tuotteille tarvetta, mutta ihot ovat hyvin eri tarpeisia, ja jollekin taas saattaa olla paras vaihtoehto ottaa seerumi voiteen rinnalle ja vaikka sekoitta sielä siemenöljy sekaan. Kukin tyylillään ja tarpeidensa mukaan. Silmänympärysgeeli oli mainio! Se on tarkoitettu erityisesti nuorelle iholle, mutta toimi kyllä mullakin (olen 37).

Ekopharmalla on Vadelma-sarjan lisäksi

 • Herukka
 • Tyrni
 • Karpalo
 • Kausi-sarjat

… löydät ne täältä.

Jos jotakin luonnonkosmetiikkaa haluaa ostaa lahjaksi, on Ekopharman balmikaksikko siihen täydellinen! Arvokkaan oloiset ja kauniit puupakkaukset, joiden sisällä tuotteet, jotka toimivat varmasti lähes jokaisen iholla. Kenelläpä ei olisi joskus kuiva iho? Ehdotus: näitä voisi aivan hyvin pakata huulivoiteiksi pienempiin purkkeihin, jos vaan Sulapac sellaisia valmistaa. Tiedän, ettei vielä toistaiseksi ihan minkä tahansa kokoisia pakkauksia ole saatavilla, mutta ehkä tulevaisuudessa?

Psst… Saat kaikista Ekopharma-tuotteista -10% käyttämällä koodia ekopharma10. Koodi on voimassa: 3.5.2018 asti.

11 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Voi vitsit. Oisin tuota balmia ehdottomasti halunnut testata, mutta ei niitä näy tuolla nettikaupassa? Vai olenko vaan puusilmä kun ei näy, hah.

Harmi vain kun nuo muut tuotteet on tullaisissa halvan ja ruman näköisissä muovipulloissa. 🙁

Tuollaista balmia kun ei voi esim kesällä käyttää, niin olisi kiva jos muutkin tuotteet olisi kemikaalittomammin pakattu.

  Ekopharman mustaherukkasarja pelasti iho-ongelmani 1,5 vuotta sitten ja olen sen jälkeen ollut putsarin ja kasvoveden vannoutunut käyttäjä. Siinä vaiheessa kun tuote oikeesti toimii on aivan sama millaisessa paketissa ne on. Ainakaan en toivoisi maksavani kauniista paketista paljon ekstraa.

  Toivotaan Jutta, että meillä on tulevaisuudessa Sulapackeja monissa eri pakkausmuodoissa. Askel kerrallaan. 🙂

Terveisiä Sulapacilta! 15ml purkki on tulossa ja siinä ajatus juuri huulivoiteisiin ja käteväksi matkapkkaukseksi:)

Mitenkään liittymättä tähän postaukseen, luin tänään monen monta postaustasi ja sain valtavasti inspiraatiota omaan tekemiseeni. Taas uutta intoa panostaa kierrättämiseen ja ennenkaikkea luonnoskosmetiikkaan johon olen vähitellen siirtynyt vanhojen tuotteiden loputtua. Konkreettisena esimerkkinä kokeilin tänään eka kerran Cultivatorsin hiusväriä taistelussani harmautt vastaan, ja je, peitto jo ekalla värjäyskerralla! Halusin vain siis sanoa että teet upeaa ja uraauurtavaa ty työtä, kiitos! Arvostan.

  Kiitos Tiina! <3

Millainen hyllyikä näillä Sulapac tuotteilla on? Odotan innolla lisää tuotteita markkinoille, mutta olen ymmärtänyt että vielä järkevän hyllyiän takaaminen on kysymysmerkki. Eli kuinka pian purkituksesta nuo balmit pitäisi käyttää?

  Tähän en osaa valitettavasti Kati vastata, pyydän valmistajaa vastaamaan tänne!

Mukana arvonnassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.