Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Kotimaisia marjoja ja yrttejä iholle

Uusi vuosi, uudet kosmetiikat! No ei sillä, että vanhoja hyväksi havaittuja tuotteita pitäisi mihinkään heivata tai vaihtaa, mutta jos kaipaat vaihtelua, höristäpä korviasi!

Viime vuoden lopulla julkaistiin kotimainen luonnonkosmetiikkasarja nimeltään Senja. Nimi tulee perustajalta, Senja Parkkiselta, joka päätyi luonnonkosmetiikan pariin kovin tutun kaavan myötä: Parkkinen on työskennellyt aikaisemmin perinteisen kosmetiikan parissa, myyntihommissa, oivaltaen konkreettisesti, mistä raaka-aineista kauneuscocktailimme valmistetaan. Luonnollisemmat raaka-aineet alkoivat kiinnostaa koko ajan enemmän ja sysäys kohti luonnonkosmetiikkaa tuli myös työn ulkopuolelta: Parkkisen äiti kuoli syöpään.

Vuonna 2013 Senja siirtyi pois kosmetiikka-alalta, mutta aloitti oman liikeidean kehittämisen. Senja-sarjaa konseptoitiin vuosi ja vuosi meni reseptiikan kehittämisessä. Loppusyksystä 2018 kotimaiset luonnonkosmetiikkatuotteet — tekisi mieli puhua metsäkosmetiikasta — näkivät päivänvalon.

luonnonkosmetiikka, senja, marjat, metsä, voide, nektari, vegaanikosmetiikka,

Senja-tuotteita on parhaillaan viisi. Voiteiden pahvipakkauksiin on saatu idea revontulista ja muuten design on ihanan simppeliä. Raaka-aineet ovat kaikki vegaanisia, koska ”luonnonkosmetiikkaa on ihan älyttömän helppo valmistaa ilman eläinperäisiä raaka-aineita”, Senja toteaa. Ja niinhän se on. Moni vegaaninen luonnonkosmetiikkatuote ei vaan hoksaa/halua mainostaa olevansa vegaaninen.

Raaka-aineiden osalta brändiä on rakennettu huolella ja on pakko sanoa, että jos mulla olisi oma kosmetiikkamerkki, jossa päätän kaiken itse, tekisin todennäköisesti ihan samoja valintoja kuin Senja. Ensinnäkin: kaikki aktiiviraaka-aineet ovat kotimaisia, suomalainen metsä on brändin ydin. Marjat ja yrtit ovat kaiken a ja o: mustikka, puolukka, variksenmarja, koivunmahla, tupasvilla, nokkonen, kuusenkerkkä, siankärsämö… Vesi on korvattu Senja-tuotteissa pitkälti koivinmahlalla, joka on erittäin fiksu veto. Koivunmahla sisältää aminohappoja ja mineraaleja ja se ravitsee sekä kosteuttaa ihoa tehokkaasti, ehkäisten samalla pigmenttiläikkien syntymistä. Alunperin törmäsin koivunmahlaan vuosia sitten Mádaran tuotteissa, on ilo huomata, että kotimaisetkin brändit ovat ottaneet sen komponentiksi omiin tuotteisiinsa.

variksenmarja, marjat, metsä

Muistatko, kun kirjoitin syyskuussa variksenmarjasta? Senja käyttää tuotteissaan tätä ylenkatsottua ja unohdettua superraaka-ainetta, jes! Variksenmarjoissa on runsaasti vitamiineja ja muihin kotimaisiin marjoihin verrattuna ja ne sisältävät eniten flavonoideja. Variksenmarja onkin mainio luonnollinen raaka-aine esimerkiksi anti-age  -tuotteisiin.

Puolukoistakin bloggasin vastikään VILLD-jakson yhteydessä, myös ne ovat vaikuttavina aineina Senja-sarjassa.

marjat, puolukat, puolukka, metsä”Puolukat sisältävät runsaasti flavonoideja, antioksidantteja, arbutiinia ja myös C-, A- ja B-vitamiineja. Arbutiini kirkastaa ja vaalentaa ihoa ehkäisten pigmenttiläiskien syntyä. Antioksidantit suojaavat ihoasi rajoittamalla ihosoluja vahingoittavien vapaiden radikaalien syntymistä. Antioksidantit voivat auttaa ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista.”

mustikka, marjat, metsä

Kolmas Senja-marja on mustikka, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Kirjoitin kesällä pitkästi mustikan antosyaaneista (kannattaa lukea juttu täältä). Kotimaisia marjoja on fiksua nauttia sisäisesti vuoden ympäri — itse popsin niitä päivittäin, mutta miksei käyttäisi näiden tehoainepommien vaikutuksia myös ihon pinnalla tapahtuvassa ihonhoidossa? Molemmilla on väliä; sillä mitä syöt ja sillä, millä ihon päällystät.

Mustikat ovat täynnä flavonoideja, mainittuja antosyaaneja, vitamiineja ja mineraaleja ja niillä on voimakas antioksidanttinen vaikutus ihoon. ”Antioksidantit voivat auttaa ihon ennenaikaisen vanhenemisen estämisessä. Mustikka suojaa ihoa, vähentää tulehdusta, kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä sekä auttaa ihoa palautumaan UV-säteiden haitallisista vaikutuksista”.

Marjojen lisäksi käytössä on esimerkiksi kuusenkerkkää, joka on antimikrobista ja antibakteerista ja tasapainottaa ihoa. Kuusenkerkkä on ihanteellinen ainesosa rasvaiselle ja sekaiholle, niin kuin myös Senja-tuotteissa käytetty siankärsämö. Nokkosiakin Senja-tuotteissa on! Nokkonen jos mikä, on blogin lukijoille tuttu raaka-aine. Nokkonen rauhoittaa, suojaa ja ravitsee ihoa. Nokkosessa on huippupaljon C-vitamiinia ja rautaa.

Tupasvilla on ehkä monille kosmetiikassa melko tuntematon raaka-aine. Tämä rämeillä ja soilla kasvava pumpulin näköinen höttö — tai tarkemmin varsi- ja siemenuute — saa ihon tuntumaan pehmeältä. (Löydät lisää infoa raaka-aieista täältä.)

luonnonkosmetiikka, senja, marjat, metsä, voide, nektari, vegaanikosmetiikka,

Testasin Senja-sarjaa loppuvuoden. Parhaillaan tuoteperheessä on puhdistusvaahto, hoitovesi, tuhdimpi- ja kevyempi yö- ja päivävoide sekä puhdistusöljy.  Näistä viidestä yksi aiheutti aikamoisen WOW-elämyksen: Berry Bomb -voiteen tuoksu! Oletko koskaan maistanut kuivatuista marjoista valmistettuja marjajauheita? Voide tuoksuu aivan niiltä, uskomattoman intensiivinen.

Berry Bomb on sarjan kahdesta voiteesta se täyteläisempi, jota suosittelen nyt talvi-iholle ehdottomasti. Kevyempi Matte Magic on varmasti huippu sitten, kun lämpötila liikkuu kesäisemmissä lukemissa. Toki jos ihosi on rasvainen ja tarvitsee kevyempää voidetta vuoden ympäri, lienee Matte Magic hyvä talvisaikaankin.

Huippua molemmissa voiteissa on lasipullo. Olen tästä vähän kade, sillä toki olisin halunnut omatkin Pihlajat ja Nokkoset lasiin (Glow Booster onneksi onkin), mutta lasi on valmistajalle aina vähän haasteellinen painon ja hinnan vuoksi. Siksi iso arvostus tästä! Voiteet maksavat 49,00 €, joka selittyy paitsi vähän arvokkaammalla pakkauksella, myös kotimaassa tapahtuvalla valmistuksella ja toki laadukkaat raaka-aineet vaikuttavat myös. HInta on siis luksus, mutta niin on sarjakin.

Pidin paljon myös Senjan Hoitovedestä. Se on paksumpaa kuin perinteinen kasvovesi, nektari on hyvä sana tälle, ja sitä nettisivuillaan käytetäänkin. Etenkin talvella tuntuu hyvältä ravita ja kosteuttaa ihoa tällä koivunmahlaa, nokkosta ja marjoja sisältävällä nektarilla. Ihana.

Sarjan Puhdistusvaahto on hellä, mutta toimiva ja Puhdistusöljy poistaa tehokkaasti silmämeikinkin. Näitä suositellaan käytettäväksi kimpassa, itselleni öljy on aika turha, pärjäsin vaahdolla mainiosti. Vaahdossa raaka-aineina koivunmahlaa, nokkosta ja tupasvillaa, öljypuhdistuksessa puolestaan pellavansiemenöljyä, mustikkaa ja puolukkaa.

luonnonkosmetiikka, senja, marjat, metsä, voide, nektari, vegaanikosmetiikka,

Todella kiva sarja, pisteet vegaanisuudesta, kotimaisista raaka-aineista ja Helsingissä tapahtuvasta valmistuksesta! Vaahtoputsari, nektari ja Berry Bomb on aika mainio combo itselle, mutta seerumin lisäsin vielä tähän omasta takaa. On toki ihotyypistä kiinni, paljonko kosteutta kukin tarvitsee, oma naamataulu vaatii just nyt ihan himmeät määrät kaikkea.

Marjaisuus leimaa kaiken kaikkiaan Senja-sarjaa hyvin, vaikkei tuoksu olekaan kovin voimakas muuta kuin Berry Bomb -voiteessa. Mikäli et ole voimakkaiden tuoksujen ystävä, valitse voiteeksi mielummin Matte Magic.

On aivan huippua, että Senja Parkkinen on valjastanut suomalaisen luonnon antioksidantit ja vitamiinit näihin tuotteisiin, jotka kylläkin/juuri siksi ovat vähän arvokkaampaa kategoriaa. Suosittelen testaamaan ehdottomasti, jos on varaa panostaa. Senja-sarjan tuotteet ja hinnat löytyvät merkin omasta nettikaupasta ja lisäksi brändiä jälleenmyy parhaillaan BiodellyHouse of OrganicWorld of TRE ja The Beauty of Pearls.

2 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Sarja kuulostaa ihanalta! Käytän pääasiassa luonnonkosmetiikkaa mutta tätä sarjaa en ole vielä testannut. Etenkin Berry bomb ja Nordic nectar kiinnostavat 🥰

Berry bomb kuulostaa juuri sellaiselta mitä nyt tarvitsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.