Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan Suomen Blogimedialta, mielipiteet ovat omiani.

Vegaaniversio voittaa alkuperäisen: Baileys Almande


Kutsuin viime lauantaina ystävät koolle perinteisiin työhuoneen pikkujouluihin. Fleminginkadun toimistossa on vietetty jouluja, vappuja, synttäreitä, julkkareita ja illanistujaisia jo monen vuoden ajan, mutta joulubileet ovat olleet itselleni aina ne rakkaimmat. Ehkä se liittyy siihen, että RAKASTAN JOULUA. Ja onko se nyt niin ihme, kun saa koristella työhuoneen ikkunaan kuusen, luukuttaa luvan kanssa Mariah Careyn jouluhittejä ja vaatia vieraita pukeutumaan jouluneuleisiin. Tänä vuonna skabasimme parhaan jouluneuleen tittelistä ja voittaja palkittiin ruhtinaallisesti Viking Linen risteilylahjakortilla. Porukka oli todella panostanut — kiitos kaikille siitä!

Olin hamstrannut juhlia varten ison määrän glögiä, mutta sunnuntaina tajusin niiden jääneen korkkaamatta, kun teimme niin herkullisia drinkkejä. Olin saanut juhliin testiin Baileysnin vegaaniversiota, josta valmistimme  juomia vieraille.

Baileys on niitä alkoholijuomia, jotka olen kiertänyt kaukaa, koska maito. Lauantaina IG:ssä julkaisemani kuvan tykkäysten ja kommenttien perusteella voi päätellä, etten ole ainoa, joka on innoissaan tästä uutuudesta.

kermalikööri, mantelilikööri, manteli, almande, jälkiruoka, joulu, drinkki, pikkujoulut, baileys

Baileys Almande on siis kuten juoman klassikkoversio, vegaanisena. Maito on korvattu mantelimaidolla — toimii ihan TÖRKEÄN hyvin — ja drinkkien valmistus on helppoa. Toki tätä voi nauttia ihan sellaisenaan jäiden kanssa, mutta me panostimme vähän!

Tässäpä suussasulava, kermaisen makuinen vegaanidrinkki, jonka valmistat helposti. Tarvitset vain kahvia, luomuappelsiineja, manteli- tai kaurajuomaa ja itse Baileys Almandea.

  • Keitä kahvi, jäähdytä ja pakasta jääpaloiksi.
  • Laita lasin pohjalle 2-3 jääpalaa.
  • Mittaa lasiin Baileys Almandea sen verran, että jääpalat peittyvät, suhde muuhun nesteeseen on 1/3.
  • Lisää joukkoon kahvia — lorauta ihan reilusti.
  • Lisää lopuksi manteli- tai kaurajuomaa 2/3. Vinkki: Jos haluat ihanan vaahdon, käytä sähkövatkainta apuna. Esimerkiksi käyttämämme Kaslinkin Barista vatkautuu hyvin ja toimi näissä drinkeissämme mainiosti.
  • Finalisoi appelsiininkuorella: pese luomuappelsiini, kuori pintaa niin, että mukaan tulee mahdollisimman vähän valkoista, ja leikkaa niin ohueksi kuin suinkin osaat. Muutama suikale lasiin juoman pinnalle ja avot!

 

kermalikööri, mantelilikööri, manteli, almande, jälkiruoka, joulu, drinkki, pikkujoulut, baileys

Muutama ripaus kanelia olisi ollut piste iin päälle, mutta emme jaksaneet juosta kauppaan hakemaan ja mentiin näillä. Hyvin toimivat.

Siinä missä perinteinenkin Baileys, sopii vegaaniversio niinikään konjakin sijaan kahvin kaveriksi, leivontaan tai jälkkäreihin makua antamaan. Tuote on paitsi vegaaninen, myös gluteeniton. Maku on mantelinen ja vaniljainen. Jos olet kermaisten drinkkien ystävä, rakastat tätä! Ihan jälkkäriherkku itsessään, eikä vaadi kakkua tai konvehtia kylkeen. Pullokin on niin nätti, että sen voi viedä sellaisenaan joulutuliaisiksi. Hinta on näköjään Alkon sivuilla 28,69 €.

kermalikööri, mantelilikööri, manteli, almande, jälkiruoka, joulu, drinkki, pikkujoulut, baileys

Koitin syynätä netistä Almanden tuoteselostetta kunnes tajusin, että kah: koska kyseessä on alkoholituote, ei tuoteselostetta tarvitse avata. Se on musta ollut aina kumma homma ja jotenkin ihan epälooginen juttu, kun elintarvikkeissa kuitenkin on tarkat tuoteselosteet. (Olen kirjoittanut aiheesta aiemmin, lue juttu täältä.) Alkon sivuilta ei juuri raaka-aineinfoa herunut, mutta itse pullon kyljessä kerrotaan, että tuotteessa on manteliöljyä, manteliaromia (murskatuista manteleista), ruokosokeria, vettä ja aitoa vaniljaa. Vaikea sanoa, onko kyseessä koko tuoteseloste vai ei, sitä kun ei voi mistään tarkistaa. Tämä on asia, johon toivoisin alkoholilainsäädännössä muutosta ehdottomasti.

kermalikööri, mantelilikööri, manteli, almande, jälkiruoka, joulu, drinkki, pikkujoulut, baileys

Kiva juttu on se, että Almanden kyljessä kerrotaan edes tämä verran — se on enemmän kuin monissa viineissä. Mainiota, että vegaaniversio on tuotu vihdoinkin Suomessakin markkinoille, eiköhän tästä tule aikamoinen jouluhitti monessa vegaanitaloudessa. Ja siis miksei muissakin talouksissa: maito tuo monille mahanpuruja, niiltä välttyy tällä. Meidän jouluaattoon Almande kuuluu salettiin, silloin heitän pinnalle vielä ne kanelitkin!

Psst… Ethän kommentoi tätä postausta, koska alkoholilainsäädäntö vaatii niin. Kiitos.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.