Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Re-Start: mainio verkkovalmennus ihon ja kehon hyvinvointiin

Kiinnostuin alunperin ihonhoidosta ja luonnonkosmetiikasta ruoan kautta. Blogini on perustettu mystisten vatsavaivojeni ja niihin löytämieni vastausten myötä. Tein oman ruokavaliomuutokseni seurauksena sen verran suuria oivalluksia hyvinvointiini liittyen, että halusin jakaa muillekin ilosanomaa suoliston terveyden merkityksestä. Luin Kempparin alkuaikoina paljon esimerkiksi Paula Heinosen kirjallisuutta ja koin maailmani todella muuttuvan tajuttuani, miltä elämä ilman sekoilevaa vatsaa tuntuu. Vatsavaivojeni ja lääkärini käynnistämän ruokaremontin vuoksi aloin syynätä elintarvikkeiden tuoteselosteita ja rutiinin opittuani aloin ”vahingossa” tehdä sitä myös kosmetiikkatuotteiden kohdalla. En tajunnut INCI-listoista mitään! Näin päädyin selvittämään kosmetiikan raaka-aineita ja merkitystä ihonhoidolle.

Oman hipiän hyvinvointi ei ole kiinni vain oikeista tuotteista. Luonnonkosmetiikka ei ratkaise todellakaan kaikkea! Laadukkaalla tai ”puhtaalla” kosmetiikalla ei voi pelastaa esimerkiksi epäterveellisen ruokavalion aiheuttamia iho-ongelmia, mutta oikeilla kosmetiikkatuotteilla voi tehdä paljon. Ihon hyvinvointiin vaikuttaa ravinto, liikunta, stressi, uni ja se kosmetiikkakin. Kokonaisuus merkkaa.

Oma ihoni on hyvässä kunnossa ja ikäni arvioidaan toisuvasti alkavan kakkosella, vaikka olen 37. Uskon kyseessä olevan ruokavalion siltä osin, että syön tosi kasvispainotteisesti, olen vältellyt maitotuotteita, sokeria, vehnää ja prosessoitua ruokaa yli 10 vuoden ajan. Lisäksi juon paljon vettä ja vihreää teetä. Käytän alkoholia maltillisesti, en polta ja nukun hyvin, 7-8 tuntia yössä.

Pidän stressin hallussa liikunnan avulla ja nautin raittiista ilmasta, enkä meikkaa päivittäin. Kaikella tällä on varmasti merkitystä enemmän kuin sillä, mitä kosmetiikkatuotteita käytän. Silti uskon, että se, etten ole marinoinut kasvojani esimerkiksi muovia sisältävillä tuotteilla lähes kymmeneen vuoteen, on merkitystä ihon kuulauden ja kunnon kannalta.

Blogin alkuajoista saakka olen tehnyt yhteistyötä Natural Goods Companyn perustajan Minna Oeyn kanssa, jota vastikään haastattelin kiinnostavasta, uudesta hankkeestaan, verkkovalmennus Re-Startista. Kyseessä on se, josta juuri kirjoitin: kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Kyseessä on kuudesta blokista koostuva verkkovalmennus, joka tähtää paitsi kauniiseen ja kuulaaseen ihoon, ennen kaikkea koko kehon ja mielen hyvinvointiin. Re-Startin osa-alueet ovat: iho, keho, mieli, yin-jooga, ayurveda ja ravinto.

Valmennuksen esittelyssä todetaan näin:

Onko ihollasi outoja oireita – sameutta, kuivuutta, tai näppyjä? Vaivaako akne tai kärsitkö ruusufinnistä? Oletko usein väsynyt ja nuutunut? Loppuuko energia kesken? Ovatko ajatuksesi sameat ja mieli sumea? Turvottaako vatsaa? Särkeekö päätäsi? Vaikea keskittyä töihin? Oletko kokeillut jos jonkinmoista dieettiä, ruokavaliota tai valmennusta, mutta mikään muutos ei ole pysyvää? Olisiko aika painaa jarrua, muttet tiedä, miten?  

Varmaan usealle meistä edellinen sisältää jotakin tuttua. Re-Start -valmennus opettaa:

  • hoitamaan ongelmia kokonaisvaltaisesti ja syy-lähtöisesti
  • löytämään parhaimmin toimivat niksit pysyvään hyvinvointiin ja stressittömämpään arkeen
  • ymmärtämään ravinnon, liikunnan, ihonhoidon ja mielenhallinnan merkityksen hyvinvointiin

Re-Startin käynnistäjän, Minnan oma tausta on hoitolapuolella, mutta viimeisten vuosien aikana, maahantuojana, on ollut mahdotonta konsultoida ihmisiä ihonhoidosta kokonaisuutena, kun painopisteenä on ollut kosmetiikan myynti. Minna kokee, että on epäeettistä myydä pelkkää kosmetiikkaa, avaamatta asiakkaille ihon hyvinvoinnin periaatteita syvemmin. Ensimmäinen steppi kohti Re-Startia oli tavallaan Natural Goods Companyn oma hoitola Töölössä ja yhdessä Katja Kokon kanssa konseptia kuulemma ideoitiin jo pari vuotta sitten. Vihdoinkin tänä vuonna Re-Start lanseerattiin kuluttajille.

Katja vastaa Re-Startissa kahdesta osa-alueesta, yin-joogasta ja ihonhoidosta. Katjan blogi on varmasti monille teistä tuttu, mutta jos et vielä ole tontillaan piipahtanut, teepä se täällä.

Re-Start koostuu kuudesta osa-alueesta, joilla kaikilla on iso roooli kokonaisvaltaisen hyvinvointimme osalta:

1. IHO  – Valmetajana Katja Kokko, kosmetologi, luonnonkosmetiikan tuotekehittelijä, meikkaaja

Iho ei ole vain pinnallinen ulkonäköseikka, se heijastaa kaiken sisällämme tapahtuvan: stressin, unen, liikunnan ja ravinnon laadun. Katja opastaa valitsemaan omalle ihotyypille sopivimmat kosmetiikkatuotteet ja ihonhoitorutiinit ja selittää, miten ihomme oikeastaan toimii ja miten sitä tulee hoitaa oikein.

Katja kertoo havainnollisesti esimerkiksi kosmetiikkatuotteiden rakenteesta, mitä voit päätellä tuoteselosteen neljästä ekasta raaka-aineesta, ihon PH-asiaa käsitellään… Videoiden lisäksi osiossa on kirjallisia ohjeita — esimerkiksi apua kosmetiikkaostoksille mukaanotettavaksi — jotka auttavat tököttiviidakossa.

Kaikista kuudesta Re-Start -osiosta iho kiinnosti itseäni eniten, ja vaikka tiedänkin kosmetiikasta paljon, opin silti uutta. Esimerkiksi, että kasvojen puhdistusaine kannattaisi levittää kuivalle iholle (what?) ja että silmänympärysvoidetta kannattaa levittää nimettömällä, jottei paina/hinkkaa herkkää ihoa liian lujaa. Nimetön kun on ”heikko” sormi.

Tässä kuvakaappaus valmennuksesta: oikealla näkyvät vihreänä suoritetut osiot, punaisella käynnissä oleva ja valkoisina suorittamattomat. Näitä on aikaa käydä läpi 6 kk ajan ostohetkestä.

2. RAVINTO  – Valmentajana Annika Havaste, FLT ravintovalmentaja, kouluttaja, diplomiravintoterapeutti

Re-Startin ravinto-osuus puolestaan on Paula Heinosen opissa olleen Annika Havasteen käsissä. Osiossa opitaan, kuinka ravinto vaikuttaa suoliston kautta kaikkeen meissä: ihoon, energiatasoihin, painoon, hormonitoiminnan toimintaan ja jopa mieleen. Ravinto-osion myötä käyttäjä löytää itselleen sopivimmat ruoka-aineet, oppii välttämään haitallisia ruoka-aineita, eli niitä, jotka voivat edistää ihon ennenaikaista ikääntymistä, aiheuttaa ruuansulatusvaivoja, turvotuksia tai epämääräisiä iho-oireita.  Ihan superkiinnostavaa!

3. KEHO – Valmentajana Aleksi Seppänen, osteopatiaan erikoistuva personal trainer, ammattitanssija ja tanssin opettaja

Re-Startissa on mukana on myös fyysinen harjoittelu, tämä osio koukutti mut heti ja päätin ottaa Aleksin 12 viikon ohjelman käyttöön tammikuussa, kun pääsen palaamaan treeniarkeen rankan syksyn ja muuton + flunssan jälkeen. Tässä ollaan vasta pari päivää oltu niiskuttelematta kolmen viikon sairastelun jälkeen. Tuntuu meinaan ihanalta olla terve taas!

Juoksukoulu, kotitreenit, oman sykealueen löytäminen, havainnevideot ja ohjeet — tämä on just mitä tarvitsen. Parasta on se, ettei videoiden myötä tule turhautunut, vaan innostunut fiilis.

4. AYURVEDA  – Valmentajana Pardaman Sharma, ayurveda-lääkäri

Ayurveda on itselleni aika vierasta. Tämänkin blokin haluan opiskella kokonaan, olen nyt puolivälissä.

Ayurvedan perustana on ajatus, että terveys on kehon, mielen ja sielun tasapainoa. Yksilöllinen kehotyyppimme vaikuttaa näihin kaikkiin ja toisinpäin. Muunmuassa se, miten ajatusprosessimme tai ruoansulatuksemme toimii tai millainen ruumiinrakenne meillä on, määräytyy hallitsevan doshan eli kehotyypin mukaan. Erilaiset vaivat, joista kärsimme ovatkin seurausta siitä, että oma kehotyyppi on epätasapainossa — ah niin kiinnostavaa!

Opin jo, että taidan olla kehotyypiltäni eniten pitta, eli ”päättäväinen”. Tai oikeastaan taiteellisen vatan ja päättäväisen pittan yhdistelmä. Kehotyyppejä on 7 ja Re-Startissa on mm. testi, jolla voi saada suuntaa oman kehotyypin tunnistamisessa. Sen myötä voi alkaa viilata ruokavaliotaan itselleen sopivaan suuntaan, johon osio 4. antaa eväät.

5. MIELI  – Valmentajana Anna-Maria Sinisalo, tietoisuuden valmentaja, meditaatio-opettaja, Mindfulness Based Stress Deduction-ohjaaja, joogaohjaaja

Mieli: kuinka se onkaan monilla meistä täysin alihuolehdittu osa-alue. Olen viime vuosina lukenut aika paljon mielen hyvinvointia käsittelevää kirjallisuutta, joka auttoi paljon esimerkiksi avioeroa läpikäydessäni.

Ihan kuin lukemani kirjat, myös Re-Startin Ansku rauhoittaa ja jeesii isosti! Jo äänensä tehoaa sykettä laskevasti. Täydellistä kuunneltavaa ennen nukkumaanmenoa.

Vaikka meditaatio on ”kuin mielen turvatyyny”, yksi tutkituimmista ja myös tehokkaimmista elämänhallintamenetelmistä, on se meistä useimmille ihan vierasta. Re-Startissa saa käyttöönsä työkalut, joiden avulla oppii tuntemaan itseään paremmin. Pysähtymisen ja ajatusten tiedostamisen avulla löytää omia todellisia vahvuuksia ja haluja, oppii kuuntelemaan omia tarpeitaan ja sydäntään. Ihan supertärkeää tässä mölyn ja impulssien maailmassa.

6. YIN  – Valmetajana Katja Kokko, joogaohjaaja

Harrastin astangajoogaa useiden vuosien ajan, mutta nyt takana on pitkä joogatauko. Alunperin aloitin joogan burn out -oireiden selättämiseen ja sen se todella teki. Olen astangalle kovin paljosta kiitollinen!

Usein olen pallotellut ajatusta jonkin muun joogamuodon testaamisesta, ja Re-Startin Yin-jooga -osio taisi herättää kipinän. Kun katsot kuvaa oikealla, ymmärrät miksi. Suolistohommat, vatsan hyvinvointi, kuona-aineista puhdistuminen — tietenkin kiinnostaa harjoittaa liikkeitä, jotka aktivoivat kehoa näin!

Yin-joogalla on kuulemma sitäpaitsi anti age -vaikutuksia. ”Yin-jooga kirkastaa sekä mielen, että ihon. Harjoitukset ovat helppoja, syvärentouttavia ja auttavat palauttamaan kehoa erilaisista epätasapainotiloista, kuten stressin aiheuttamasta jännityksestä. Tämän osion neljällä eriteemaisella yin-joogaharjoituksella tuet energiatasoja, ruuansulatusta ja kehon puhdistumista. Huomaat varmasti muutoksia itsessäsi jo ensimmäisen harjoituksen jälkeen.”  

Kaikkien valmentajien videot ovat miellyttäviä seurata, ja kokonaisuudet ovat sopivan mittaisia. Taustamusat eivät häiritse ja värimaailma on rauhallinen, samoin kameran liikkeet.

Yksi parannusehdotus kuitenkin: olisi kivempi fiilis, jos ohjaajat katsoisivat enemmän kameraan. Makuasiahan se toki on, eikä se nyt kovasti häiritse, mutta haluaisin kokea, että ohjaaja on just mun kanssa koko valmennuksen.

Re-Start on mainio infopaketti. Esimerkiksi en ollut tullut ajatelleeksi, että eri ihotyyppejä on oikeastaan vain kolme. Ja että valmennus todellakin tarjoaa vastauksen kaikkiin yleisimpiin iho-ongelmiin. En tiennyt ayurvedasta juuri mitään, tai että Yin-jooga vaikuttaa mm. ruoansulatukseen voimakkaastikin. Ja valmennuksen mielenhallinta-videot ovat parasta rauhoittumislääkettä.

Re-Start on avuksi arjessa, mutta myös mainio, aineeton joululahja. Valmennuksen hinta on tavallisesti 350€, mutta parhaillaan sen saa kampanjahinnalla 195€. Yksittäiset osa-alueet ovat nyt 45€, normaalisti 70€. Tässä joulukamppiksessa saa vieläpä bonuksena luonnonkosmetiikkaa: yhden osion ostajalle kaupan päällisiksi tulee yksi kosmetiikkatuote ja koko paketin hankkiva saa kolme tuotetta. Voit tutustua valmennukseen täällä.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.