Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Ravintolisät ilman täyteaineita

Lapset ovat olleet viikon koulussa ja tarhassa ja niiskuttelevat jo. On joka vuosi yhtä turhauttavaa, kun terveesti mennyttä kesälomaa seuraa koulun- ja tarhanalkuflunssa. Olen taas nukkunut ehkä neljä tuntia, kun pienemmällä on nenä tukossa.

Terve vanhempi vielä jaksaa jotenkuten sairastelevat lapset, mutta jos itsekin on kipeä, on homma todella hanurista. Olenkin aloittanut itseni troppaamisen ajoissa, tai tavallaan teen sitä koko ajan. Olen aika harvoin sairaana, ja teen kyllä kaikkeni sen eteen, etten olisi poissa pelistä. Käytännössä syön kasvispainotteisesti, höyrytän/keitän ruoan ennemmin kuin paistan ja lisäksi syön paljon marjoja, 1-2 dl vuorokaudessa ja nappaan kourallisen pähkinöitä päivittäin. Sillä mitä syömme, on iso merkitys terveyteemme (vaikka Marina Heinonen sanoisi mitä). Lisäksi tietty urheilen ja pidän silläkin tavalla kehoa kunnossa.

Vaikka tiedämme teoriassa, miten terveellinen ja monipuolinen ruokavalio koostetaan, on moni kuitenkin mukavuudenhaluinen. Itse näen ehkä keskimääräistä enemmän vaivaa sen eteen, mitä syön, mutta suurin osa kuluttajista käyttää pääasiallisesti yhtä ja samaa ruokakauppaa ja syö aika yksipuolisesti — vaikka haluaisikin olla tiedostava ja vetää päivän vitamiinit kuuliaisesti. Ratkaisu löytyy silloin kätevimmin purkista.

Itse olen aiemmin syönyt ravintolisänä vain D-vitamiinia, mutta nykyään myös B-vitamiinit löytyvät mulla purkista. Ajattelen, että saan ravinnosta sen, mitä tarvitsen ja paljon paremmassa muodossa, kuin tabletteina. Tabletit ja kapselit yms. sisältävät lähes aina täyteaineita, joita en koe tarvitsevani mihinkään ja miksi söisin niitä, kun voin valita vitamiinit suoraan luonnosta? Kurkkasin muutaman ison brändin tuotteet läpi, ja reilu 10 apuainetta on ihan tavallista. Täysin turhaa!

Kuten sanottua: jos jaksaa nähdä vaivaa, ei purkille ehkä ole tarve mennä, mutta jos ei ehdi panostaa hulluna monipuoliseen ruokavalioon, löytyy purkeistakin nykyään mainioita vaihtoehtoja. Olen itse löytänyt sarjan nimeltä Nordic Nutrition, jonka tuotteet eivät sisällä mitään täyteaineita. Täyteaineiden sijaan käytössä brändin oma luomulaatuinen hibiskuksenkukka-vihreätee -sekoitus. Hibiskus sisältää runsaasti antibakteerisia, antiviraalisia ja maksaa tukevia ainesosia. Vihreä tee on tutkitusti erinomainen polyfenolien lähde, jolla on myös aineenvaihduntaa vilkastuttavia ominaisuuksia. Kyllä kiitos mielummin näitä, kuin terveysnäkökulmasta yhdentekevää täytekamaa.

Nordic Nutrition on aika uusi brändi, perustettu viime vuonna. Sarja perustuu luonnon rohdoskasveille, jotka on tuorepakastekuivattu eli vesi on haihdutettu pois, mutta lähes kaikki aktiiviaineet ja ravintoarvot ovat tallella. Vegaanisia, gluteenittomia, ja noh, ajan hengen mukaisia.

On ihan itsestäänselvää, että käyttämäni lisäravinteet ovat nimenomaan Nordic Nutritionin, sillä kun omassa vaakakupissa eniten painaa ruoan puhtaus ja turhien lisäaineiden välttäminen, menee ajatteluni ko sarjan kanssa yksiin. Kun kapselin avaa, tajuaa konkreettisesti sen, että purkissa todella on kuivattua luontoa: eteeriset öljyt ovat tallella ja tuoksut ovat siksi todella voimakkaita! Vielä tunti aamiaisen jälkeen suuhun saattaa nousta vatsalaukusta muistutus aamun vitamiinisatsista, mikä ei itseäni häiritse, mutta on sikäli kiinnostava kokemus, että eivät jotkut aiemmat tuotteet ole aiheuttaneet samaa. Näitä kun syö, tuntee, että vitaminoi itsensä huolella.

Tuotteiden kasvisekoituksen on valittu siten, että raaka-aineet tukevat toistensa toimintaa. Kapseleissa on mm. ruusujuurta, valkosipulia, rosmariinia, mustikkaa, tyrniä, persiljaa, kamomillaa, pellavansiementä, sekä monia muita adaptogeenisesti ja hormeettisesti vaikuttavia kasveja, esimerkiksi kurkumaa ja lääkinnällisiä sieniä.

Joskus heitän kapselien sisuksen smoothieen, yleensä kuitenkin nielaisen ne sellaisenaan. Parhaillaan mulla on käytössä sarjan Multi Nutrient ja Immune Complex -tuotteet. Nappaan ne aamupalan yhteydessä.

Muutama tärppi kuulkaas! Jos esimerkiksi kiinnostaa taistella flunssaa vastaan ilman että jaksat pilkkoa inkivääriä ja valkosipulia, on oma suosikkini, immuniteettia vahvistava Immune Complex hyvä valinta. Immune Complex on cocktail tuorepakastekuivattuja kasveja: seljanmarja ja oliivinlehdet tukevat immuunipuolustuksen normaalia toimintaa ja myös suoliston mikrobitasapainoa. Maitake ja astragalus tukevat immuniteettia stressaavina aikoina — eli just hyvä arkeen. Tämä sekoitus on mainio flunssan torjuntaan ja jeesaa myös flunssan iskiessä, sen nopeampaan selättämiseen. Ylläpitää lisäksi aineenvaihduntaa.

BComplex puolestaan on varteenotettava cocktail kaikille stressaajille! Tän kapselin sisään pakatut kasvit tukevat kehon ja mielen tasapainoa ja C-vitamiini tehkäisee väsymystä ja uupumusta ja tukee samalla vastustuskykyä. ”Tuote soveltuu kiireiselle ja stressaantuneelle ihmiselle ja se on ihanteellinen väsymys- ja uupumustiloissa sekä urheilun tukiravinteena” nettisivuillaan kerrotaan. B-vitamiineja tarvitaan energia-aineenvaihduntaan, hermoston toimintaan sekä normaaleihin kognitiivisiin toimintoihin ja B-Complex sisältää kaikki bioaktiiviset, koentsyymimuotoiset B-vitamiinit. Siksi mä vedän tätä(kin).

Entäpä ihonhoitonäkökulmasta ajateltuna? Yhä useampi syö ravintolisiä ulkonäkösyistä. Tällaisilla tuotteilla voi vaikuttaa ihon kuntoon tietenkin, ja jos se kiinnostaa, kannattaa erityisesti tsekata Nordic Nutritionin Co-Q10 Complex.

Koentsyymi Q10:n hyödyn iholle varmaan tiedätkin, mutta kertauksena: se on molekyyli, jota esiintyy soluissamme luonnostaan. Q10 suojaa ihosoluja ja on isossa roolissa solujen energiantuotannossa. Elimistön oma Q10-pitoisuus alkaa laskea iän myötä ja esimerkiksi auringon aiheuttamat ihovauriot sekä ihon kimmoisuuden vähentyminen ovat molemmat merkkejä siitä, että Q10 voisi olla fiksua lisätä omaan ruokavalioon. Koentsyymi Q10 on kosmetiikassakin käytetty, mutta vaikuttaa ymmärtääkseni tehokkaammin sisäisesti nautittuna.

Detox Complex taas on iholle hyväksi, koska se vaikuttaa maksan toimintaan. Kapselit sisältävät maksaa tukevia kasviravinteita ja rohdoskasveja (lue enemmän täältä).

Wholefood Hydration-jauhe puolestaan nesteyttää/kosteuttaa kehoa sisältä käsin. Tuote sisältää kookosvettä (joka sisältää kaliumia, kalsiumia, magnesiumia sekä suoloja), kookosvesi on luonnollinen elektrolyyttien ja hiilihydraattien lähde. Lisäksi jauheessa on vesimelonia, joka sisältää luonnollisia sokereita ja synergistisiä ravintoaineita (eism. sitrulliinia ja karotenoideja). Ihanteellinen tämä on kestävyysurheilua harrastavalle, koska jauhe korvaa suorituksen aikana menetetyt elektrolyytit, auttaen suorituksessa. Vetelen tätä ennen mun lenkkejä. Mutta futaa siis kehon kosteuttajana hyvin!

Sain Nordic Nutritionin tuotteita testiin muutama kuukausi takaperin, ennestään olin kokeillut vain yhtä tuotetta sarjalta, mutta veikkaan veteleväni näitä nyt koko talven. Tosi kiinnostavaa nähdä, saanko itseni ihan täysin flunssattomaksi!

5 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Sattuipas hyvään saumaan tämä postaus, sillä vitamiiniasiat on ollut mielessä. Olen aiemmin ostanut apteekista aina vaan ”jotain” vitamiineja mutta raskaana alkoi kiinnostaa enemmän että mitä sitä kroppaansa laittaa.
Olen siirtynyt kokonaan Puhdas+ tuotteisiin ystävän vinkistä.

Ongelmana mun mielestä on se, että harvassa paikassa osataan kertoa oikeasti tuotteista syvällisemmin… Ruohonjuuressa kysellessäni että mikä käytännön ero on siinä onko maitohappobakteereja 5 vai 10milj. ja onko niissä jotain sopiviussuositusta, niin myyjä totesi että ”toisessa on enemmän”. 🙂
Toki tiedän ettei hän ole tuotteiden asiantuntija, mutta hymyilytti silti.
Pitää vaan itse tehdä tutkimusta enemmän!

Mutta tämä sarja on tosi kiinnostava!

    Myyjillä on nykyään kyllä varmaan superhaastavaa, etenkin Ruohonjuuren kaltaisissa liikkeissä, joissa myydään niin monia spesiaaleja elintarvikkeita. Asiakkaana olisi tietenkin kiva saada tarkkaa infoa, mutta ymmärrän toisaalta, ettei myyjä voi kaikesta kaikkea tietää… Onneksi voi itse selvittää, juuri niin kuin totesit. 🙂 NORDIC Nutrition on superkiinnostava sarja!

Kiitos tästä artikkelista! Tällä hetkellä minua kiinnostaa erityisesti tuo B-Complex kehon ja mielen tasapainoon. Multi Nutrient on kotona jo ostettuna koko perheelle.

Immune Complex kiinnostaa tällä hetkellä eniten, koska haluaisin välttyä sairastelulta. Kaikki vaikuttavat huipputuotteilta!

Mistä sä ostat sun pähkinät? Suomesta on vaikeaa saada hyvänmakuisia pähkinöitä. Koitin punnitse ja säästä, mutta heilläkin oli sekä luomu, että normisaksanpähkinssä sivumaku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.