Menu

Varusmiesten uusi suosikki: kukkakaalipirtelö

Olipa kyse vanhainkodista, koulusta tai — niin kuin tämän viikon uutisoinnissa — armeijasta, suhtaudutaan kasvisruokapäiviin yllättävän vihamielisesti.

Tänään Maaseudun tulevaisuuden artikkelissa puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ihmettelee pöyristyneenä puolustusvoimien uutta linjausta, jonka mukaan armeijassa nautitaan syksystä alkaen kahdella aterialla viikossa PELKKÄÄ KASVISRUOKAA.

Kuulemma vain puoli prosenttia varusmiehistä kannattaa muutosta. Niinistö ei mitä ilmeisimmin komppaa tätä puolta prosenttia: ”Näiden lukujen valossa tällainen pakkosyöttäminen vaikuttaa ideologiselta valinnalta. Vanhan viisauden mukaan armeija marssii vatsallaan. Mikään armeija ei taistele linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimalla.”

Puolustusministeri ei selkeästi tiedä mistä puhuu, koska Ossi duunasi uutisesta innostuneena ihan himmeen hyvän KUKKAKAALIPIRTELÖN, jonka voimalla veikkaan, että itse puolustusministerikin jaksaisi reuhata mediassa hienosti kokonaisen työpäivän.

Tässäpä resepti Leijona Cateringille, joka vastaa varusmiesten ruokkimisesta.

Kukkakaalipirtelö (200:lle)

 • 15 kg kukkakaalia
 • 10 kg maustamatonta Jalotofua
 • 10 kg tyrniä (sesongissa)
 • 25 l luomu kaurajuomaa
 • 100 banaania
 • 2 kg kookosöljyä
 • 5 kg inkiväärisiirappia

Blendaa ainekset tasaiseksi.

armeija, kukkakaali, kukkakaalipirtelö, sota, maanpuolustus, ruoka, pirtelö, smoothie

Sama kahdelle:

 • 150 g kukkakaalia
 • 100 g maustamatonta Jalotofua
 • 100 g tyrniä (sesongissa)
 • 2,5 dl luomu kaurajuomaa
 • ½ banaani
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 3 rkl inkiväärisiirappia

Tällaisen smoothien voimalla luulisi jaksavan niin perusjampan, varusmiehen, kuin vaikka gladiaattorin, jotka btw olivat voittopuolisesti kasvissyöjiä.

En tiedä missä kohtaa porukalta on mennyt ohi, että olemme syöneet kasvisruokaa iät ja ajat, ilman sen suurempia ongelmia. Esimerkiksi pinaattiletut ovat olleet monen suosikkiruokaa niin koulussa, kuin varmaan armeijassakin. Niistä vaan ei ole puhuttu KASVISRUOKALETTUINA. Jos vaan vältettäisiin sanaa ”kasvis” ja ”vege” taitaisi kaikki mennä ihan hyvin, omalla painollaan. Syötäisiin vaan hyvää ruokaa.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.