Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Laadukasta luonnonkosmetiikka marketista

Helsingin kantakaupungissa asuvana tulee harvemmin asioitua isoissa ruokamarketeissa. Etenkään, kun en omista autoa, jolla lähtisin kotinurkkia kauemmas. Omat lähikauppani ovat pieniä Alepoita ja S-marketteja, sekä yksittäisiä ekokauppoja. Aina jos jostakin syystä on asiaa markettiin, olen ihan äimänä valikoimista! Asuessamme Malmilla, hoidin päivittäiset ruokaostokset jättimäisessä Prismassa, josta totuin ostamaan kaiken lasten kurahanskoista luonnonkosmetiikkaan, mutta nyt olen vieraantunut markettimaailmasta. Siellä on kiva käydä välillä seikkailemassa: hyllyistä löytyy nykyään ihan yllättäviä asioita.

Luonnonkosmetiikan puolestapuhujana harmittelin pitkään sitä, ettei suurin osa suomalaisista saa sitä helposti käsiinsä. Kun ekat luonnonkosmetiikkatuotteet ilmestyivät Malmilla lähimarketin hyllyyn, hihkuin ilosta! Nyt hihkun taas, koska markettivalikoimiin on saatu tosi hyvä sarja, jota olen testannut loppuvoden ajan: Santen Family-tuotteet. On ollut ilahduttavaa havaita, että shamppoot, hoitoaineet, suihkusaippua, kasvovoiteet — kaikki toimii mainosti.

Saksalainen Sante on luonnonkosmetiikan pioneeri, jota on myyty Suomessakin yli 10 vuotta. Natrue-sertifioidun Santen käyttämistä raaka-aineista suurin osa on luomulaatuisia ja iso osa myös hypoallergeenisia. Brändille tärkeää on, että raaka-aineiden ominaisuudet säilyvät tuotantoprosessin aikana (tämän pitäisi olla itsestäänselvää kaikille kosmetiikkabrändeille!). Sante on mainio sarja markettiin, koska tuotevalikoima on laaja ja kaikki on kohtuuhintaista. En itsekään helposti päädy testaamaan kalliita tuotteita, mä olen itse asiassa juuri se, joka mieluiten hankkii ihan perusjuttuja, ilman sen kummempia kommervenkkejä.

Saadessani Santet testiin, lupasin kirjoittaa niistä, jos oikeasti tykkään. Blogiini haluaa päästä esille niin moni brändi, etten millään ehdi tehdä juttuja niistä, jotka ovat vaan semi ok. Santen Family on todella suositeltava sarja, jossa kalleimmat tuotteet kustantavat reilun kympin.

Ensinnäkin Family sarjan granaattiomena & marula kasvotuotteet ovat todella hyviä. Ne pitävät ihon pehmoisena ja kimmoisana just näissä parhaillaan vallitsevissa lämpötiloissa, kun ulkona ollaan nollan tietämillä, vähän pakkasen puolella. Sarjan päivä- ja yövoide sisältävät luomulaatuista granaattiomenan siemenuutetta, joka pehmentää ihoa, viinirypäleen siemenöljyä, joka  kosteuttaa ja bassivoita, joka hoitaa.  Tuotteet ovat lisäksi vegaanisia. Niin myös silmänympärysvoide, joka kuuluu samaan sarjaan. Granaattiomena & marula -huulivoide ei sen sijaan ole suosikkini, mutta Isla tykkää siitä kovin ja se onkin lapsille mainiosti soveltuva tuote, lahjoitin sen mielelläni käyttöönsä, koska tytön huulet kuivuvat pakkasilla helposti.

Family-sarjan Softcream-yleisvoide on hyvä vartalotuote, jossa on miellyttävä tuoksu. Tosi mieto, mutta ihana! Granaattiomena-viikuna -voide on vegaaninen, kuten sarjan kasvotuotteetkin. Jos olisi kovemmat pakkaset, turvautuisin tuhdimpaan kamaan, mutta tässä nollan tuntumassa liikkuessa tuote on oikein hyvä vartalon kosteuttaja. Tykkään laakeasta purkista, josta tuotetta saa ottaa sormin.

Family-sarjan shamppoo- ja hoitoainetuotteiden osalta olin skeptinen, koska en ole tähän mennessä löytänyt marketista omalle hiuslaadulle sopivia tuotteita. Mulla on tosi ohuet hiukset, jotka etenkin pipon alla menevät helposti linttaan, ja siksi usein talvisaikaan päädyn olemaan pipo päässä sisälläkin. En jaksa säätää hiusten kanssa tai pelata muotoilutuotteilla. Pienten lasten äitinä ei ole aikaakaan moiselle, joten usein talvisin meikkaan, mutta vedän pipon päähän ja annan olla koko työpäivän ajan.

Ossi leikkaa nykyään mun hiukset ja kiinnittää niihin huomiota sen verran, että tiesin Santen tuotteiden olevan spessut, kun henkilökohtainen kampaajanikin noteerasi. Appelsiini-kookos -kiiltoshamppoo ja -hoitoaine tekevät hiuksista todella hyvinvoivan ja kiiltävän näköiset ja kuohkeatkin ilman, että ovat sähköiset. Kyseiset tuotteet ovatkin Suomessa Santen bestsellereitä, en ihmettele!

Kiiltoshamppoo on suihkusaippuan tapaan läpinäkyvää, geelimäistä kamaa, joka vaikutti kieltämättä ensikosketuksella .. noh, aika halvalta tuotteelta. En odottanut kummoisia. Mutta lopputulos on hiuksissa mainio! Tuotteessa on luomulaatuista appelsiiniöljyä ja kookospähkinäuutetta, jotka hoitavat hiuksia tehden niistä kiiltävät ja hoidetun näköiset. Toimii! Ja siis nimenomaan yhdessä kiiltohoitoaineen kanssa, josta sanotaan: ”kevyttä tuuheutta ja silkkistä kiiltoa väsyneille hiuksille. Se hoitaa latistamatta hiuksia ja helpottaa hiusten selvittämistä”. Allekirjoitan.

Family sarjassa on lisäksi mainio kookos-vanilja -suihkugeeli, jonka tuoksu on huumannut lapseni. Sekä Isla että Hector kyselivät, ”mikä vessassa tuoksuu.” Kookoksen ja vaniljan tuoksu on kieltämättä aika ihana ja tosi luonnollinen. 500 ml -kokoinen pakkaus on hyvä perhekoko. Kiiltoshamppoo tulee saman kokoisessa putelissa.

Santen Family-tuotteet löytyvät paitsi niistä itsestäänselvistä Ruohonjuurista ja vastaavista, myös esimerkiksi mainituista Prismoista, joissa hinnat liikkuvat postauksen tuotteiden osalta oletettavasti maksimissaan reilussa kympissä. Hinnat saattavat vaihdella kaupoittain.

Löydät nämä ja muita Sante-tuotteita nettisivuiltaan, jossa listattuna myös jälleenmyyjät.

2 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Kiitti vinkistä! Ihanaa, että tällaisia tuotesarjoja rantautuu marketteihin. <3 Itsellä ei nyt raskausaikana ole käytössä muuta, kuin mádaran pihlajavoide, kosteutusvoide ja suihkusaippua sekä douce naturen palashampoo, mutta täytyy laittaa nää korvan taakse, jos kosmetiikkakulutus vähän taas kasvaa raskauden loputtua. 🙂

    Madaran tuotteet ovat hinta-laatusuhteeltaan niinikään mainioita, ja mulla aktiivikäytössä. Näistä Santen tuotteista kannattaa kokeilla etenkin shamppoo-hoitoaine -yhdistelmää ja voiteet on myös mainioita. Yllättävän kiva sarja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.