Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Flow Kosmetiikka taitaa laadun ja tuoksut

Kotimainen Flow Kosmetiikkaa tekee vaan niin monta asiaa oikein. Vierailin vuosi takaperin yrityksen tuotantotiloissa Hyvinkäällä, kun kävimme CosmEthics-jengin kanssa valmistamassa kosmetiikkaa osana firman pikkujouluja. Se oli itse asiassa ensimmäinen kosmetiikkatehdaskäyntini Suomessa, yllättävää kyllä!

Flown tuotteet tehdään Hyvinkäällä alusta loppuun, koko tuotantoprosessi tapahtuu yhden katon alla, aina raaka-aineiden käsittelystä tuotteen lähettämiseen asiakkaille. Meininki on vähän kuin suurkeittiöissä: kosmetiikka valmistetaan isoissa padoissa, kaadetaan muotteihin, purkitetaan ja lähetetään tuoreena maailmalle. Tuleepa mieleeni eräskin latvialaismerkki, jolla oli samanlainen meininki vielä 4-5 vuotta sitten… Flow Kosmetiikkakin voisi helposti kasvattaa toimintaansa kansainväliseksi, mutta en tiedä onko firman tähtäimessä myydä tuotteita ulkomaille. Potentiaalia olisi.

Flow Kosmetiikan timanttisimpia tuotteita ovat sarjan kuorinnat. Ne ovat omien spa-hetkieni kulmakiviä ja nyt voi kehua pakkauksiakin, kun kuorintojen aikaisemmat purkit on korvattu tuubeilla. Purkkeihin meni helposti vettä, eikä se tehnyt hyvää säilyvyydelle. Piti aina varoa, ettei vahingossa roiskuta vettä purkin sisään, nyt ei ole sitä ongelmaa.

Kuorin vartalon ihon pari kertaa kuussa ja silloin käytän melkein aina Flow Kosmetiikan kuorintoja. Ne tuoksuvat huumaaville ja tekevät ihosta samettisen pehmeän. On vaikea valita Piparminttu- ja Kookos-sitruuna -suolakuorintojen väliltä, koska molemmat ovat ihan yhtä tykkiä kamaa. Kylppärissä tuoksuu aina siltä, että skidit tulevat paikalle ja pyytävät karkkia. 😀

Etenkin Piparminttu-suolakuorinta on ihanan raikas ja täydellinen joululahjaidea, kylkeen vaikka pussillinen polkkanameja. Kelpais mulle ainakin. Piparminttusarja on kokonaisuudessaan ihan luksusta: samettinen jalkavoi on myös mun vakkari talvituote. Käytän sitä jalkoihin etenkin kylmään vuodenaikaan ehkä siksi, että loska, pimeys ja ankeus saavat mut tarttumaan tuotteisiin joiden tuoksumaailma virkistää. Sen piparminttuovoi todellakin tekee: tuntuu, kuin aivot aukeaisivat ja raikastuisivat.

Talvisuosikkini Piparmintun lisäksi Flowlla on ihana uutuus, Dark Coffee -kahvikuorinta, joka niinikään sopii tuoksultaan joulun odotukseen. Sellainen tumma ja herkullinen, noh kahvin tuoksu. Rakeinen suolakuorinta tekee nannaa kylmän kovettamalle iholle. Just hyvä joulusauna-spatuote.

Flowlla on myös mainioita palasaippuoita, joista sheivaussaippua on mun suosikki. Tuotteen bentoniittisavi tekee iholle liukkaan ja myös pehmoisen pinnan, jonka myötä sheivaaminen on helpompaa. Pidän siitä, ettei Flown saippuatuotteista jää jäljelle muovia: pakkaus on pahvia ja saippuapala käytetän loppuun.

Avaintuotteet pehmeään vartaloon olivatkin siinä! Kun olet sheivannut turhat karvat pois, kuorinut ihon ja rasvannut sen, oot sellainen hottispaketti, ettei luulisi olevan yksinäistä vällyjen välissä, haha!

Haluan kuitenkin vielä vinkata yhdestä tuotteesta, joka on ollut sekä mulle että Lauralle iloinen yllätys: Flow Kosmetiikan dödövoiteet: ihan supereita.

Voidemaiset dödöt pitävät hyvin hienhajun loitolla ja ovat kainalossa todella miellyttäviä. Ainoa miinus on levitys, jonka yhteydessä sormet tietenkin mähmääntyvät, mutta muuten aivan luksuskamaa. Tuote on pienessä, mustassa lasipurkissa, oikein tyylikäs ja helppo kierrättää.

Itselläni on ollut käytössä herkälle iholle tarkoitettu, vegaaninen Hemp -hamppudödö, jossa on mieto, vähän sitruksinen tuoksu.  Tätä voi käyttää helposti heti sheivauksen jälkeenkin: voidedödö rauhoittaa ihoa. Se ei sisällä alumiinia tai soodaakaan (joka voi ärsyttää herkkäihoisia), ja on luomulaatuinen.

Jottei nyt menisi ihan imeläksi hehkutukseksi, on sanottava taas se, mistä jaksan urputtaa: pakkausten estetiikka. Gnnh.  Flow — kuten niin monet muutkin mainiot luonnonkosmetiikkabrändit —  saisivat vähän vielä viilata tuotteitaan visuaalisen ilmeen osalta. Vaikka näissä on kivaa meininkiä, ei design ole läheskään samalla tasolla, kuin pakkausten sisällön laatu. Turhan vaatimatonta siis.

Tästä huolimatta, antanen itse Flow Kosmetiikkaa läheisilleni joululahjaksi. Vähän herkkuja kylkeen ja avot!

***

Löydät kaikki Flow Kosmetiikan tuotteet verkkokaupastaan, josta saat 10% alennuksen tilauksestasi koodilla noora10. Lisäksi puhuin teille bienen bonuksen myös: tilauksen mukana tulee pieni jouluylläri… Koodi on voimassa pe 8.12. saakka.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.